Sestava by měla být v AM2 s.
AM2 do 14000,-
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Roman Vilím
- Nováček

AM2 do 14000,-
Navrhněte sestavu bez zdroje a case do 14.000,-

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: AM2 do 14000,-
ten požadavek se mi zdá divný ty máš kvalitní case a zdroj?Roman Vilím píše:Navrhněte sestavu bez zdroje a case do 14.000,-
jinak takle třeba

odečti si case a zdroj ...
taky je možnné připlatit na AMD 3000+ taktováním získáš více
- Roman Vilím
- Nováček

- JanHavlicek
- Středně pokročilý

U levnějších RAMek o frekvenci 667MHz je CL5. Pak máš ještě možnost koupit za podobnou cenu 533MHz CL4, ovšem ta první možnost se mi jeví lepší.
Co se týče zdroje - tím, že je 400W nám toho moc neřekneš. Pokud to bude nějaká laciná značka typu Eurocase si můžeš zadělat na případné problémy
Co se týče zdroje - tím, že je 400W nám toho moc neřekneš. Pokud to bude nějaká laciná značka typu Eurocase si můžeš zadělat na případné problémy
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Maddogg
- Čestný člen

- Roman Vilím
- Nováček

- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to teda neniRoman Vilím píše:To je snad jedno jestly EuroCase nebo Forton oba maj 400WCo se týče zdroje - tím, že je 400W nám toho moc neřekneš. Pokud to bude nějaká laciná značka typu Eurocase si můžeš zadělat na případné problémy
rozdíl je jen v ceně a fanu.
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
To si teda na omylu, rozdil je predevsim v kvalite. A ta je u EC jak znamo ne-moc-dobraRoman Vilím píše:To je snad jedno jestly EuroCase nebo Forton oba maj 400WCo se týče zdroje - tím, že je 400W nám toho moc neřekneš. Pokud to bude nějaká laciná značka typu Eurocase si můžeš zadělat na případné problémy
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Tak jestli si za támhle stojíš tak mi prosímtě objasní ten cenový rozdíl mezi Fortronem a Eurocasem, když jsou podle tebe stejně dostačující? myslíš, že se platí za značku? a čím to je, že se platí za značku? kvalitou? a jestli ne tím, tak to ten rozdíl ve větráku dělá až 1000,-?Roman Vilím píše: To je snad jedno jestly EuroCase nebo Forton oba maj 400W
Promiň za tak nepříjemnou reakci, ale stačilo by projet jeden topic v sekci Ostatní HW a viděl by jsi jak jsou na tom tyto zdroje...při nejmenším by tě měla zarazit cena u podle tebe stejně výkonných zdrojů a vzbudit v tobě pochybnosti...
A když vidím tvůj přístup k zdroji, tak by mě zajímala i ta case, co jí máš a taky jak máš vyřešený větrání...chci Ti pomoct...
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
nj ono je to velice dobre videt na ucinnosti ze taky... EC +- 50% Fortron 75%+
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Roman Vilím
- Nováček

- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to jsou flajmy že je EC shit LOL
ja mám EC bednu se 400W zdrojem od listopad 2005 a PC my jede denně tak 6 hodin a vše je vpohodě.
sice ta bedna je sračka což jsem zjistil opravdu nedávno ale konečně se mi podařilo z ni vidělat jeden větrak takže si ji zase vychvaluju
btw jedna se o
ja mám EC bednu se 400W zdrojem od listopad 2005 a PC my jede denně tak 6 hodin a vše je vpohodě.
sice ta bedna je sračka což jsem zjistil opravdu nedávno ale konečně se mi podařilo z ni vidělat jeden větrak takže si ji zase vychvaluju
btw jedna se o
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kolisani napeti, napetovy spicky, neostrej signal atd ti nic nerika?RainMakeR píše:to jsou flajmy že je EC shit LOL
sice ta bedna je sračka což jsem zjistil opravdu nedávno ale konečně se mi podařilo z ni vidělat jeden větrak takže si ji zase vychvakuju
btw jedna se o
EC je opravdu jako nouzovka, klidne bych ho do ty sestavy dal, ale jen pod podminkou ze se tak za mesic koupi neco poradnyho co vydrzi dyl nez je jeho zarucni doba a nevezme s sebou do kremikovyho nebe disky a desku...
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ne nepocítil jsem nic takovýho..kolisani napeti, napetovy spicky, neostrej signal atd ti nic nerika?![]()
EC je opravdu jako nouzovka, klidne bych ho do ty sestavy dal, ale jen pod podminkou ze se tak za mesic koupi neco poradnyho co vydrzi dyl nez je jeho zarucni doba a nevezme s sebou do kremikovyho nebe disky a desku...
ale vím že dnes bych si už tuhle skříň nekoupil.Taky kvůli tomu že tam jdou osadit jen 80 mm větráky.A ne 120 mm tak jako u thermaltaku ktery je o 200 kč dražši...[/quote]
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[/quote]RainMakeR píše:ne nepocítil jsem nic takovýho..kolisani napeti, napetovy spicky, neostrej signal atd ti nic nerika?![]()
ale vím že dnes bych si už tuhle skříň nekoupil.Taky kvůli tomu že tam jdou osadit jen 80 mm větráky.A ne 120 mm tak jako u thermaltaku ktery je o 200 kč dražši...
tak to samozrejme nepocitis, maximalne kdyz bys to zmeril presnym meridlem, treba osciloskopem
kvalitu bys poznal kdyz bys rozebral treba Chieftec a EC a dal je vedle sebe, se pozna uz na kvalite tistenyho spoje, pajeni atd... a to samozrejme neni jedinej rozdil, jeste k tomu pricti soucastky za par Kc u EC (proc je asi tak levnej) a vis proc EC nekupovat.
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[/quote]RainMakeR píše:to jsou flajmy že je EC shit LOL ...
LOL to nesu flame
to je kruta realita
nanestastie aj ja mam jeden
case mi nevadi ale ten zdroj kolise. kedze ma zaruku 2 roky tak to snad este rok vydrzi a poslem ho do kitek ked neposle on neco skor do ****
ale fakt ako nudzovka pripadne ak netaktujes staci, alebo kancl PC
...
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Neber EuroCase. Měl jsem zdroj Chieftek 410W a svojí osobní chybou jsem ho zničil. Byl vyměněn za 400W EC a ten odešel dvakrát. Jednou mi zničil disk a podruhé mu odešel větrák (PC pravidělně čištěné) a roztavil se. Naštěstí nic nevzal sebou.
To je krutá realita, žádný flame. Poznáš to i na tom, že ho vemeš do ruky. Má tak půl kila a Aerocool 450W nebo Fortron 500W mají asi 3-4 dle mího odhadu...
Nemluvě o tom, že i některé byly špatně zapojené a místo toho aby se větrák zrychloval dle zvýšeného odběru tak se zpomaloval... Případ zde na fóru.
To je krutá realita, žádný flame. Poznáš to i na tom, že ho vemeš do ruky. Má tak půl kila a Aerocool 450W nebo Fortron 500W mají asi 3-4 dle mího odhadu...
Nemluvě o tom, že i některé byly špatně zapojené a místo toho aby se větrák zrychloval dle zvýšeného odběru tak se zpomaloval... Případ zde na fóru.
?
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Hele takhle dlouho už jsem se nezasmálRoman Vilím píše:To je snad jedno jestly EuroCase nebo Forton oba maj 400W
Pánové kdo tak obhajujete Eurocase zdroje, důrazně vám doporučuji přečíst tento článek - http://www.svethardware.cz/art_doc-4B37 ... EB97E.html
a následně jeho druhou část - http://www.svethardware.cz/art_doc-1726 ... 7D4BC.html
Zrovna cca před dvěma měsíci přišel kamarád, že má zřejmě spálený zdroj - jistě, byl to EC 400W s vystřeleným kondenzátorem a smradem ze spáleniny. Ten komp je starý asi rok
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Roman Vilím
- Nováček