velká síť

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
censored
Nováček
Nováček

velká síť

Příspěvek od censored »

Mam problem :D ..

Nyni mam udelanou malou sit... modem pripojenej ke switchi a pres switch mam propojeny 4compy a 2tiskarny(samozrejme s printserverama)
Vse funguje ok..

Ted ale rozsirujeme barak a potrebuju se dostat nejak kabelem cca 60m od modemu. V te nove budove pocitam ze budou tak 2 compy napevno a tak 2 volny sitovy zasuvky... a potom budu potrebovat udelat dalsi zasuvky o patro vys atd..
a chci se zeptat jak tuto situaci mam resit...
zatim jsem uvazoval o koupeni routeru, kterej by byl jako centrala od ktery by se rozbihaly kabely do switchu, ke kterym by teprv byly pripojeny ty pocitace, tiskarny a dalsi...

a tak se chci se zeptat teda jestli je to hovadina(protoze sitim skoro vubec nerozumim) a popripade jak by jste to resili Vy... a jake komponenty byste mi doporucili

Diky moc a sorac ze votravuju

p.s: mikrovlnka nepripada v uvahu
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

jo to cos popsal je v poradku, takovym nejkym zpusobem to musis resit. Nenapsal jsi jaky modem mas a jestli ten modem ma v sobe router nebo ne. (jelikoz mas prijojene 4x PC tak predpokladam ze ano.)
Toshiba Tecra A6
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

snažil bych se to vyřešit s co nejmenším počtem switchů, snaha o jeden centrální, jinak je to samozřejme ok
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
censored
Nováček
Nováček

Příspěvek od censored »

dekuji moc za odpovedi..

donedavna jsem mel modem s routerem, ale ted mam pouze samostatny modem.. ten s routerem se rozbil...

A chci se teda jeste zeptat jaky hw byste mi doporucili.. treba jaky router a jake switche... a jestli mam koupit samostatny router a pres nej pomoci externiho modemu pripojovat sit k internetu, nebo jestli je lepsi mit router s modemem zabudovanym...

jinak switche budu potrebovat asi nakonec 3 pro kazdou budovu jeden(pocita se s dalsim rozsirenim, takze v tuto chvili by byly switche pouze dva)

Jeste jednou se omlouvam za blby dotazy ale jsem lama =]
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

záleží jaké služby mají byt dostupné, tj. v jaké cenové kategorii ten router má být
pokud jde jen o přístup k internetu, tak stačí třeba SMC Barricade, pokud tam mají chodit i VPN apod., tak ZyXEL ZyWALL
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Možná by se hodilo malé schema - nákres, jak si to představuješ. Kolik zásuvek v kterém domě. Jinak platí, co psali výše. je to tak správně, switch raději víceportový kvalitnější, než mnoho malých, levných.
Pokud máš modem bez routeru, tak jak potom máš rozvedenej ten net??? Když za modemem máš už jen switch???
censored
Nováček
Nováček

Příspěvek od censored »

Stanley píše:Možná by se hodilo malé schema - nákres, jak si to představuješ. Kolik zásuvek v kterém domě. Jinak platí, co psali výše. je to tak správně, switch raději víceportový kvalitnější, než mnoho malých, levných.
Pokud máš modem bez routeru, tak jak potom máš rozvedenej ten net??? Když za modemem máš už jen switch???
Omlouvam se, zjistil jsem ze ten modem umi routovat =] takze to asi je router =]

Jinak moc dekuji za odpovedi.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“