projekt: cierna diera in da StarGate

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

projekt: cierna diera in da StarGate

Příspěvek od martin850 »

zdravim, predvediem vam druhy mod, tentokrat to bude na temu StarGate (Hviezdna Brana). Ide o bednu, ktoru som uz spominal tu: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=63243 ze ju budem modovat a nedavno mi ju kamarat doniesol, nech ju teda modujem. ma v nej ciernu dieru, ktoru som robil uz davnejsie a tu su fotky povodnej bedne:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

vnutorne ,,usporiadanie"
Obrázek

//27.8.2006
Obrázek
str.3

//28.8.2006
Obrázek
str.4

//26.11.2006
Obrázek
str.6

//8.2.2007
Obrázek
str.8

//3.6.2007
Obrázek
str.11

//4.9.2007
Obrázek
str.12

//19.12.2007
Obrázek
str.13

//23.12.2007
Obrázek
str.14

v sobotu som zacal a povodny povrch bol takyto nenormalne zrnity na lakovanie, preto ho bolo treba dat dole
Obrázek

tu su odlakovane plechy:
Obrázek

a kedze to bude mod hviezdna brana, musim urobit hviezdnu branu, na tu sa chystam, planujem ju urobit tak, ze tento polysytenovy kruh nalepim na okruhlu dieru v bocnici po obvode a zatmelim ho jemnym tmelom, do ktoreho potom vyfrezujem suhvezdia a tie male somarinky po obvode. 9svietiacich sipok, co ma hviezdna brana urobim z plexi a take tie male ticky po obvode na tych 9tich sipkach vybrusim z dreva, hviezdnu branu potom namalujem modelarskymi farbami a suhvezdia na nej prevrtam malym vrtakom (asi 1mm) a prevlecem tade rybarsky silon, ktory vnutri podsvietim a zvrchu ho zalejem priesvitnym epoxidom, aby to suhvezdie svietilo. a do stredu brany pojde 12ka vetrak.

Obrázek

Obrázek

a plany bo buducna: najprv by som chcel aspon zhruba dokoncit hviezdnu branu, potom rovnakym stylom spravim hore na strechu panel DHD v strede ktoreho bude zapinanie pocitaca, preden umiestnim potenciometre zo strieborneho regulatora vpredu. na prednu masku dole ako vidite tu mrezu plastovu chcem miesto toho plastu dat tahokov, aby sa to aspon trochu hodilo k brane a zaroven zalepim a vytmelim dieru na disketovu mechaniku, kde je teraz regulator. rozmyslam ze ked to bude cele nalakovane, jak su na prednom plaste rozne prelisy a zarezy, ze by som do tych spar namaloval modelarskymi farbami napriklad kovove tiene. (by sa mohlo hodit nie?)

este vam ukazem predlohy podla ktorych budem robit (dam len linky aby tu neboli tie velke obrazky)
http://halflife.yusho.de/images/downloa ... 0Iris2.jpg
http://homepage.mac.com/david_of_mac/.P ... exture.jpg
http://www.carterslab.de/graphics/dhd_anim2.gif
http://www.bepower-design.info/SG-1/Pro ... al%202.bmp

jak tak rozmyslam, najvacsia sranda bude ked budem podsvecovat tie suhvezdia...
zatial samozrejme necakam hodnotenie, ale uz sa mi kopili fotky a informacie co som sem chcel dat, preto som to tu uz zalozil. budem rad, ked mi budete pisat, ak vas nieco napadne, co by som mohol urobit co by sa tam hodilo. v tomto mode budem zda sa limitovany len materialom, preto by mal ist rychlo, samozrejme pokial budem mat cas, lebo netusim co bude zajtra...
Naposledy upravil(a) martin850 dne ned 23. pro 2007, 22:20, celkem upraveno 8 x.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

jako fanda stargate se me uz jen jmeno tohoho casemodu libi. Docela dobry by bylo kdyby pri startu komplu by se nejdriv rozsvitili chevrony ( takovy ty zamky na hvezdne brane ) jeden po druhym a pak se teprve roztocil vetrak 8-)
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

ta brána bude dost fuška, né že to odflákneš :) držím :thumbsup:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Sheppix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sheppix »

taky jsem mel podobny napad na stargate mod, ale rozmyslel jsem si to kvuli zlozitosti :D
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Rozhodně jsem zvědavej na zpracování...a v bočnici by hodně dobře vypadalo tohle místo toho fanu, jako vnitřek stargate: http://www.thinkgeek.com/gadgets/lights/362c/

Jerry.one to sháněl v bazaru... :wink:
Jerry.one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.one »

Stoobi píše:Rozhodně jsem zvědavej na zpracování...a v bočnici by hodně dobře vypadalo tohle místo toho fanu, jako vnitřek stargate: http://www.thinkgeek.com/gadgets/lights/362c/

Jerry.one to sháněl v bazaru... :wink:
jj, jeste shanim

ja budu u svyho modu davat do brany lcd :twisted:
Gentoo Linux user
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

2stoobi: urcite, len keby sa mi to podarilo zohnat, vymenit sa to bd dat kedykolvek, zatial tam bude vetrak

2kenas: to je vybrony napad, len neviem zostrojit obvod co to bdue vedet, zaroven prosim vsetkych, co by vedeli urobit nieco co spusti postupne 10 obvodov, keby boli taki dobri a spravili mi schemu a napisali ake suciastky potrebujem, ja by som to potom zmontoval.

a dneska som vymeral a vyrezal chevrony a nalepil som polystyren na plech (zajtra uvidim ci drzi)

Obrázek

rozhodol som sa, ze chevrony vyfrezujem, vybrusim, vystruham z drevenych hranolcekov, ktore do toh opolystyrenu vlozim. zajtra idem kupit hranolcek, uvidim ci zozenem.

(opytam sa na tu elektriku v modifikace hardware)
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Honza_Primat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_Primat »

máš to hodně špatně... jelikoz ja jsem delal MOD Stargate pro OFP, tak vim naprosto vsechno detailne. Tak napr. Nahoře má bát jeden chevron...

melo by to vypadat takto: Muj model Hvezdny brany.

Obrázek
CPU: AMD Athlon 64 4000+ / GPU: Leadtek 7900GT (530/1660) + GF6600GT / RAM: 2x 512Mb Kingmax Dualchannel / MB: DFI LanParty UT NF4Ultra-D / HDD: 2X 300GB Seagate / ZDROJ: LC Power 420W / Monitor: ViewSonic VA1912w 19" / REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

kromě toho že má oproti tobě větší tu spodní mezeru mezi těma dvěma výřezama (sry, nevim jak se tomu řiká, hvězdná brána mně nijak nebere) tak to má správně jenom to má položený jakoby na boku :wink: teda aspon tak sem to pochopil :oops:
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Bedna
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bedna »

Honza_Primat píše:máš to hodně špatně... jelikoz ja jsem delal MOD Stargate pro OFP, tak vim naprosto vsechno detailne. Tak napr. Nahoře má bát jeden chevron...

nema mit gejta 7 zamku a ne 9 ? 8-)
Land
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Land »

OT: Gate má 9 zámků jsme to na foru týkající se SG řešili a má jich skutečně 9 (ale zatím jsme nepřišli na to proč)
CPU:AMD Athlon 64 3000+ ClawHammer Cooler:AC Freezer 64 Pro MB:DFI LanParty UT NF3 250Gb RAM:2x512GB Kingston 400MHz 2,5-3-3-6 GPU: Atlantis ATI Radeon X1950GT Cooler:AC Accelero S1 HDD:Western Digital 7200ot. 40GB WD400EB & 7200ot. 500GB WD5000AAKS Case:CoolerMaster Elite 330 PSU:Fortron ATX-400PNF 400W
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No má jich sice 9, ale aktivních bylo 7, tedy 7znaků se muselo zadat. Viz obrázek
ETI
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ETI »

Je to sice OT: Podlé mého názoru jich má 9, protože jsou i planety s 9ti místnou adresou, důkazem je díl kde Jack O´Neil sestrojil malý reaktor, aby vytvořil více energie a dostal se k Azgardům.(je to ten díl, kdy pomalu přestával mluvit)
Honza_Primat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ETI píše:Je to sice OT: Podlé mého názoru jich má 9, protože jsou i planety s 9ti místnou adresou, důkazem je díl kde Jack O´Neil sestrojil malý reaktor, aby vytvořil více energie a dostal se k Azgardům.(je to ten díl, kdy pomalu přestával mluvit)
Presne tak. Pokud chcete do jine galaxie, tak výchozí bod je az osmý.

v tomto dile jak uvadis, zadaval 8 symbolu. a 9 řadě už bežně zadavaji 8 symbolu aby navazali kontakt s galaxii pegasus kde je vyprava Atlantis
CPU: AMD Athlon 64 4000+ / GPU: Leadtek 7900GT (530/1660) + GF6600GT / RAM: 2x 512Mb Kingmax Dualchannel / MB: DFI LanParty UT NF4Ultra-D / HDD: 2X 300GB Seagate / ZDROJ: LC Power 420W / Monitor: ViewSonic VA1912w 19" / REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000
Bedna
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bedna »

a jo sem se kouknul na gejtu a ma jich tam fakt 9, sry :lol:
Honza_Primat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Bedna píše:a jo sem se kouknul na gejtu a ma jich tam fakt 9, sry :lol:
vpoho :) ono to neni nikdy moc videt, na cizich planetach má dva posledni vetsinou zality "Betonem" :D proste zabudovany v podstavci
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak myslím, že problém s počtem klíčů je vyřešen a není potřeba dále rozjíždět OT, že?
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

Honza_Primat píše:máš to hodně špatně... jelikoz ja jsem delal MOD Stargate pro OFP, tak vim naprosto vsechno detailne. Tak napr. Nahoře má bát jeden chevron...

aha den som tu neni, a uz je tu bordel. :-D

dneska som teraz prisiel domov, cize nic nevyriesim, ale zajtra vam ukazem obrazok, ktory mi dodal majitel bedne, posla ktoreho som mal robit rozmiestnenie. nanom boli chevrony presne tak, ako som och spravil. dalej som sa rozmiestnenim uz nezaoberal.

2filletzz, tak ako som odfotil, tak to ma byt, naboku to nieje, ale hovorim, an tom obrazku boli hentak rozmiestnene, ta vacsia medzera bola vlavo.
Honza_Primat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

martin850 píše:

aha den som tu neni, a uz je tu bordel. :-D

dneska som teraz prisiel domov, cize nic nevyriesim, ale zajtra vam ukazem obrazok, ktory mi dodal majitel bedne, posla ktoreho som mal robit rozmiestnenie. nanom boli chevrony presne tak, ako som och spravil. dalej som sa rozmiestnenim uz nezaoberal.

2filletzz, tak ako som odfotil, tak to ma byt, naboku to nieje, ale hovorim, an tom obrazku boli hentak rozmiestnene, ta vacsia medzera bola vlavo.
Hele nehodlam se s tebou hadat ale to rozmisteni mas spatne, ne ze bych se chtel vytahovat, ale na Hvezdnou branu sem expert tak mi ver

EDIT: A sry ted sem si vsiml, ze ta brana je otocena ne?? musis ji otocit o 90 stupnu proti hodinovejm rucickam, pak tu bude OK, ale porad mas dole velkou mezeru...
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

XPM píše:ta brána bude dost fuška, né že to odflákneš :) držím :thumbsup:
no co jsem říkal :cry: zahodit a znova. a POŘÁDNĚ

a vem si na pomoc kružítko
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Odpovědět