Acer GRS482M - neznama deska od Gigabyte

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Brut
Nováček
Nováček

Acer GRS482M - neznama deska od Gigabyte

Příspěvek od Brut »

Vlastním PC Acer power M5,AMD Sempron 3000+, s.939,jádro Palermo 1,8GHz,integrovaná grafika ATI Radeon xpress200series. Deska se hlásí jako GRS482M, čipsetATI RS480, Award Bios R01-B1, SMBios version 2,3.
No, chtěl jsem zkusit přetaktovat procesor (myslím si že má značné rezervy), ale vypadá to že na mé desce není možnost nastavení FSB/CPU clock nebo co. Vůbec to v biosu nemůžu najít. Je možné, že má tato deska bios nějak upravený od výrobce, že s tím nejde hýbat. Everest nebo něco takovýho mi psal:"Bios for Acer only." Nikde nemůžu tu desku najít ani ten bios. Zkoušel jsem i různé prográmky na taktování, ale žádnej se nechytá-nezná, nepodporuje apod. Nebo to je tím, že je to nějaká levná kancelářská deska, která s taktováním nepočítá? Za každou informaci děkuji. Jsem laik, tak mě tak berte. Zdar
Brut
Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

Našel jsem jen Microstar RS482M4, ale nejsem si jistý. Ty desky mají všechny s tímto čipem naprosto shodné vybavení, jenže tahle má RS482M v názvu. Dle všeho jde o kancelářskou desku kde se dá nastavit pouze naprosté minimum věcí a je to tak očividně u všech desek s tímto čipem. Je to prostě určeno na jiné využití než je mačkání výkonu. Dík za snahu a když někdo zjistí něco jiného pište.
Brut
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

pokud maji ty desky identicke rozlozeni tak by podle mne mel jit preflashovat bios, ale nejspis to nepude flashovacim software, ale nekde v programatoru
Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

No to mě přijde jako dost nejistá a riskantní operace, když neznám ani jméno desky. No a právě to vypadá, že ty biosy budou na jedno brdo, co jsem tak o těch deskách četl. Jde čistě o kancelářské desky, tak se s tím zřejmě nepočítá, že by to někdo honil. Chtěl jsem prostě trochu výkonu zadarmo, ale jako začátečník bych se nerad pouštěl do větších akcí. Ještě, kdybych tak věděl, co je to přesně za desku, ale to právě neumím zjistit.
Brut
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Brut píše:No to mě přijde jako dost nejistá a riskantní operace, když neznám ani jméno desky. No a právě to vypadá, že ty biosy budou na jedno brdo, co jsem tak o těch deskách četl. Jde čistě o kancelářské desky, tak se s tím zřejmě nepočítá, že by to někdo honil. Chtěl jsem prostě trochu výkonu zadarmo, ale jako začátečník bych se nerad pouštěl do větších akcí. Ještě, kdybych tak věděl, co je to přesně za desku, ale to právě neumím zjistit.
Acer nevyrabi vlasni desky, spis koupi neco od Foxconu, MSI apod. a dá tam vlastní, upravený BIOS. pokud bys zjistil typ desky (podle fotky například) tak by to nebyl problem, ale pokud to nemas kde preflashovat tak to nema cenu a je to opravdu docela riskantni :roll:
Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

Tak jsem zjisti, že to skutečně jde taktovat v "Clockgen", alespoň teda nejnovější verze podporuje tento čip. Jde mi zvyšovat pouze "FSB", ale jen o 10%. Zatím jsem to ale nezkusil potvrdit, takže nevím, zda to skutečně funguje. Přesto mám pocit, že to půjde. 10% není nic moc, ale aspoň něco.
Brut
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Brut píše:Tak jsem zjisti, že to skutečně jde taktovat v "Clockgen", alespoň teda nejnovější verze podporuje tento čip. Jde mi zvyšovat pouze "FSB", ale jen o 10%. Zatím jsem to ale nezkusil potvrdit, takže nevím, zda to skutečně funguje. Přesto mám pocit, že to půjde. 10% není nic moc, ale aspoň něco.
neni to nic moc protoze nemuzes nastavit dalsi dulezity veci jako je delicka pameti , nebo nasobic HT... to bez biosu neudelas.
Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

No nakonec mě to vůbec nešlo. Ale zjistil jsem název desky je to Gigabyte K8A482M. Nemůžu ji však nikde najít. Nemůže mi někdo poradit?
Brut
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

Jo tuhle jsem teď zravna našel, ale to není přesně vona(počet USB apod.). Je možné, že se běžně neprodává, jenom do sestav.
Brut
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Brut píše:Jo tuhle jsem teď zravna našel, ale to není přesně vona(počet USB apod.). Je možné, že se běžně neprodává, jenom do sestav.
tomu by odpovidal i ten Sempron do s939 slotu, se taky prodaval jenom jako OEM. jiny desky gigabyte s oznacenim neprodava, takze to bude upraveny Acerem...
Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

Takže asi není moc možností, jak ho popohnat? Ten Sempron mě nejdřív taky docela dostal. Všude mají jen do socketu754. Pak jsem to někde čet, že se to běžně nedá koupit. Není možné, že by tam bylo skutečně jádro Venice(s osekanou L2Cache), když ho tak některé nástroje identifikují? Jiné zase jako Palermo. Nevím teď přesně jestli se dělají pro 939 s Palermem.
Brut
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Brut píše:Takže asi není moc možností, jak ho popohnat? Ten Sempron mě nejdřív taky docela dostal. Všude mají jen do socketu754. Pak jsem to někde čet, že se to běžně nedá koupit. Není možné, že by tam bylo skutečně jádro Venice(s osekanou L2Cache), když ho tak některé nástroje identifikují? Jiné zase jako Palermo. Nevím teď přesně jestli se dělají pro 939 s Palermem.
Palermo je Venice s 256KB L2 cache (mam to same)
Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

No u verze Sempronu 3000+ co mám já bohužel pouze 128kb L2 cache. Mají to jen některé z nich konkrétně ten můj. Dík za rady
Brut
Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

IMHO mas nejspis Sempron s jadrem Manilla. Jinak tyhle OEM desky jsou montovany na zakazku, nic s tim neudelas.
Chillout...
Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

No testoval jsem ho vším možným, ale Manilla mě to teda nikde neukázalo. Jenom Venice nebo Palermo. Věřil bych, že ho nepozná nějaký prográmek, ale že by žádnej neuměl tento procík identifikovat to bych neřekl. Vlastně by to měly být stejný procesory, jenom některé se nepovedly, tak jim osekli L2. Alespoň tak jsem to četl.
Brut
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Brut píše:No testoval jsem ho vším možným, ale Manilla mě to teda nikde neukázalo. Jenom Venice nebo Palermo. Věřil bych, že ho nepozná nějaký prográmek, ale že by žádnej neuměl tento procík identifikovat to bych neřekl. Vlastně by to měly být stejný procesory, jenom některé se nepovedly, tak jim osekli L2. Alespoň tak jsem to četl.
venice s useknutou L2 je v s939 Manilla = Sempron 64 do s939
Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

Tak už je mi to jasné.
Brut
micinator
Nováček
Nováček

Příspěvek od micinator »

zákl.deska je GIGABYTE OEM TYP z hlavy nevím,ale na stránkách výrobce jí nenajdeš.

CPU-Z Report
CPU-Z version 1.33.1.

CPU(s)
Number of CPUs 1

Name AMD Sempron 3000+
Code Name Palermo
Specification AMD Sempron(tm) Processor 3000+
Family / Model / Stepping F F 2
Extended Family / Model F 2F
Brand ID 38
Package Socket 939
Core Stepping E6
Technology 90 nm
Supported Instructions Sets MMX, Extended MMX, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, x86-64
CPU Clock Speed 1795.5 MHz
Clock multiplier x 9.0
HTT Bus Frequency 199.5 MHz
L1 Data Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L1 Instruction Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Cache 128 KBytes, 16-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Speed 1795.5 MHz (Full)
L2 Location On Chip
L2 Data Prefetch Logic yes
L2 Bus Width 128 bits

Mainboard and chipset
Motherboard manufacturer Acer
Motherboard model GRS482M,
BIOS vendor Award Software International, Inc.
BIOS revision R01-B1
BIOS release date 09/09/2005
Chipset ATI RS480 rev. 10
Southbridge ALI M1573 rev. 31
Sensor chip ITE IT8712

Memory
DRAM Type DDR-SDRAM
DRAM Size 512 MBytes
DRAM Frequency 199.5 MHz
FSB:DRAM CPU/9
CAS# Latency 2.5 clocks
RAS# to CAS# 3 clocks
RAS# Precharge 3 clocks
Cycle Time (TRAS) 8 clocks
Bank Cycle Time (TRC) 11 clocks
DRAM Idle Timer 16 clocks
Command Rate 2T
# of memory modules 1
Module 0 DDR PC3200 - 512 MBytes

Software
Windows version Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (Build 2600)
DirectX version 9.0c
Brut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brut »

Je to přesně ono do puntíku. Nedá se to nějak taktovat? Má to i svůj Bios pro Acer. Nedal by se použít jiný?
Brut
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“