Jen Prime95 nezaruci stabilitu

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Petr.
Nováček
Nováček

Jen Prime95 nezaruci stabilitu

Příspěvek od Petr. »

Nechal jsem Prime bezet 26 hodin a bez chyby pocitac se tvaril stabilne.Zvladnul i komprimaci videa a 3dmark proste stabilni.
Pak jsem spustil CPUburn a v Prime hned vybehla chyba zkousel jsem to jeste nekolikrat ale cca do minuty se Prime vzdy zastavi.

Testovat stabilitu pocitace jen s Prime nezarucuje zadnou stabilitu.
P4 2.6/800, Asus P4C800-E, 512MB DDR OCZ400
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No já zatím testuju v Stability testu a nemůžu si stěžovat.
Prime mi nějak nesedlo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

v prime treba nechat testovat kratke bloky(tie zatazia fpu procesora L1 a tocha aj L2 spotreba nie je vysoka a ani procesor vrlmi nehreje)
potom treba testovat dlhe bloky(fpu ma mensiu zataz ale L1 aj L2 je plna doskonca sa trochu vyuzije aj RAMka a spotreba je skoro na MAX)
a az ked obe tieto testy prejdu tak potom je procesor stabilny
Petr.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr. »

unnamed píše:v prime treba nechat testovat kratke bloky(tie zatazia fpu procesora L1 a tocha aj L2 spotreba nie je vysoka a ani procesor vrlmi nehreje)
potom treba testovat dlhe bloky(fpu ma mensiu zataz ale L1 aj L2 je plna doskonca sa trochu vyuzije aj RAMka a spotreba je skoro na MAX)
Ja mel na mysli Torture test kterym to tu snad testujem fsici. :?
P4 2.6/800, Asus P4C800-E, 512MB DDR OCZ400
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Petr. píše:
unnamed píše:v prime treba nechat testovat kratke bloky(tie zatazia fpu procesora L1 a tocha aj L2 spotreba nie je vysoka a ani procesor vrlmi nehreje)
Ja mel na mysli Torture test kterym to tu snad testujem fsici. :?
jj ale v nove verzi je mozne nastavit parametry Torture testu
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Stability test...... beha na mnohich PC dost nestabilne sam o sebe :( ...

Osobne teraz pouzivam Prime 95 + realnu pracu aspon 10-16 hodin..... proste vela aplikacii naraz.... a zatial som vzdy pripadne chybi odhalil....!
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Prime je fajn, dovede odhalit i nestabilitu RAM, prece jenom pri GM nebo Memtestu nejsou zatizeny ostatni komponenty v PC, takze tolik nehreji a to je mozna duvod proc se nemusi chovat pri zatizeni korektne

Prime ale nedokaze prilis zahrat CPU, na to je dobry Bunkr7 (rozdil u me okolo 5st.), nedavno sem se presvedcil ze i Bunkr7 je lepsi nechat bezet co nejdyl, sice po cca 1/2 - 1 hod se teplota temer ustali, a po dalsich hodinach uz vzroste jen mimimalne (cca 1-2st) ale prave ty muzou rozhodovat o tom zda CPU danne Vcore a frekvenci ustoji

btw.: docela me zklamal Toast (teploty s nim dosazene jsou jen o trochu vyssi nez u Prime)
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

ja som raz vyskusal na p4 3ghz na intel doske 512mbram stabilitu tak ze som pustil prime 95 s testom na procak a ktomu som este pustil nejaky CPU test podobny prime a nechal som to bezat skoro 4dni cca 90 hodin a ked som prisiel o tie 4 dni tak som skusal ci padol a nic normalne som sa divil lebo ked som to pustil na amd ten padol za 1den a niekolko hodin
a tiez tam bola nejaka stabilna doska s kt6 ci tak nejak ale je to dobry test ked tam pustis viac programov naraz :roll:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“