Jak zjistím,že disc chybně zapisuje?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Jak zjistím,že disc chybně zapisuje?

Příspěvek od Lucky007 »

Caute,mam new disc WD 2500KS a jsou s nim jen same problemy.Ted se mi stava to,ze cokoliv stahnu z internetu ma v sobe nejakou chybu.Zkousel jsem delat i ISOvky a je taky same chyby.Vadne sektory nema.Testovany je ve Windosowskem scandiscu.Co s tim?Diky
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Podle mě se to nijak přesně určit nedá, jestli disk odejde nebo ne, moje zkušenost je taková: mám WD 1600 JD SATA 150 8MB bufer 7200rpm, před půl rokem (rok od zakoupení) se mi občas stávalo při náročnější práci s diskem (kopírování 4GB dat , rozbalování archivů ,...) že najednou disk přestal pracovat a vyskočilo okno s hláškou Disk Failed, asi za 5s naskočila modrá obrazovka a pak restart. Pak se to stávalo častěji a to mě naštvalo stáhl jsem diagnostický program přímo od WD a disk otestoval výsledek: žádné chyby. Tak jsem to vypustil z hlavy, jenže pak se stalo že se systém restartoval pořád dokola a naběhl až potom co jsem ho vypl asi na 2hodiny.Tak jsem vzal kompl na reklamaci, řekli mi že se neprojevila uvedená závada :x ani po 4 dnech v provozu. Tak jsem ho privezl domu a po 2 dnech zase ta tabulka a restart :x . Tak jsem to musel ignorovat (naštěstí už se restarty nestávaly tak často), předchozí dva měsíce se to nerestartovalo ani jednou. Jenže tento měsíc mi nenaběhl systém vůbec. tak jsem to chtěl přeinstalovat a při formátování mi to napsalo: oddíl nelze zformátovat disk je pravděpodobně poškozen. Tak jsem to vzal na reklamaci :x :x
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

LuFi píše:Podle mě se to nijak přesně určit nedá, jestli disk odejde nebo ne, moje zkušenost je taková: mám WD 1600 JD SATA 150 8MB bufer 7200rpm, před půl rokem (rok od zakoupení) se mi občas stávalo při náročnější práci s diskem (kopírování 4GB dat , rozbalování archivů ,...) že najednou disk přestal pracovat a vyskočilo okno s hláškou Disk Failed, asi za 5s naskočila modrá obrazovka a pak restart. Pak se to stávalo častěji a to mě naštvalo stáhl jsem diagnostický program přímo od WD a disk otestoval výsledek: žádné chyby. Tak jsem to vypustil z hlavy, jenže pak se stalo že se systém restartoval pořád dokola a naběhl až potom co jsem ho vypl asi na 2hodiny.Tak jsem vzal kompl na reklamaci, řekli mi že se neprojevila uvedená závada :x ani po 4 dnech v provozu. Tak jsem ho privezl domu a po 2 dnech zase ta tabulka a restart :x . Tak jsem to musel ignorovat (naštěstí už se restarty nestávaly tak často), předchozí dva měsíce se to nerestartovalo ani jednou. Jenže tento měsíc mi nenaběhl systém vůbec. tak jsem to chtěl přeinstalovat a při formátování mi to napsalo: oddíl nelze zformátovat disk je pravděpodobně poškozen. Tak jsem to vzal na reklamaci :x :x
Mne presne toto robila WD 80ka tak išla na reklamáciu.
// Dokonca niekedy ani nenabehla.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Josko píše:
LuFi píše:Podle mě se to nijak přesně určit nedá, jestli disk odejde nebo ne, moje zkušenost je taková: mám WD 1600 JD SATA 150 8MB bufer 7200rpm, před půl rokem (rok od zakoupení) se mi občas stávalo při náročnější práci s diskem (kopírování 4GB dat , rozbalování archivů ,...) že najednou disk přestal pracovat a vyskočilo okno s hláškou Disk Failed, asi za 5s naskočila modrá obrazovka a pak restart. Pak se to stávalo častěji a to mě naštvalo stáhl jsem diagnostický program přímo od WD a disk otestoval výsledek: žádné chyby. Tak jsem to vypustil z hlavy, jenže pak se stalo že se systém restartoval pořád dokola a naběhl až potom co jsem ho vypl asi na 2hodiny.Tak jsem vzal kompl na reklamaci, řekli mi že se neprojevila uvedená závada :x ani po 4 dnech v provozu. Tak jsem ho privezl domu a po 2 dnech zase ta tabulka a restart :x . Tak jsem to musel ignorovat (naštěstí už se restarty nestávaly tak často), předchozí dva měsíce se to nerestartovalo ani jednou. Jenže tento měsíc mi nenaběhl systém vůbec. tak jsem to chtěl přeinstalovat a při formátování mi to napsalo: oddíl nelze zformátovat disk je pravděpodobně poškozen. Tak jsem to vzal na reklamaci :x :x
Mne presne toto robila WD 80ka tak išla na reklamáciu.
// Dokonca niekedy ani nenabehla.
Nejhorší na tom je že jsem už půl prázdnin bez komplu a z reklamace se nikdo neozývá, chtěl jsem si vybrat nějaký jiný disk ale řekli mi že reklamace se provádí za stejný model :x , tvrdil jsem jim že se ten disk už nevyrábí tak jsem se dozvěděl že výrobce si drží několik disků skladem pro reklamace :x :x , no jestli to budou posílat do WD tak se komplu asi nedočkám
WD je prostě shit možná se jim povedl wd2500ks ale stejně nikomu wd NEDOPORUČUJU. WD uz si nikdy nekoupim. A jestli mi ho vymění tak si koupím asi Seagate barracuda 7200.10 250GB a ten wd vyhodim z komplu do šuplíku na zálohu dat :) :)
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

já bych možná podezřival i ramku, zkus nainstalovat nějaký (nejlépe větší) program od čeho máš instalačku na cd (kde je jistota že poškozený nebude), nebo lépe dát pár hodin testovat paměti memtestem
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“