Windows nebootuje - hardwarová chyba

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Windows nebootuje - hardwarová chyba

Příspěvek od Lukfi »

Čus. Bratránek chtěl nataktovat procesor, jeho sestava je: K8 Sempron 2500+, DFI nF4-4X Infinity, 2x512MB Kingmax DDR 433MHz CL2,5, Club3D RX800GT 256MB. Nejdřív jsem zkusil nastavit děličku pamětí na 1:1 ale řadič v CPU umí se dvěma oboustrannejma modulama jen DDR 333, tak to nenaběhlo (reset BIOSu, při tý příležitosti jsem přehodil jeden paměťovej modul ze třetího slotu do druhýho). Neměl jsem čas to dodělat, protože už jsem musel jít, tak jsem všecko vrátil na default - frekvenci a časování pamětí na Auto, FSB na default, HT násobič na 4, prostě tak jak to bylo. Normálně to naběhlo. Jenže pak mu během hraní PC zamrzlo, jednou se samo restartovalo a pak samo vyplo, a teď mu nechce nabootovat Windows protože vždycky po tý obrazovce s "teploměrem" mu naskočí blue screen a že je tam nějaká HW chyba. Kdyby někdo věděl, co by tam mohlo bejt špatnýho, prosim poraďte - jestli ten comp zase nespravíme, dostane vynadáno bratránek ale i já... bohužel nevím co se mohlo pos*at když jsem všecko vrátil tak jak to bylo (teda kromě tý paměti, ale to by snad nemělo vadit).
Windows už má docela dlouho (přes půl roku), poradil jsem mu aby je z instalačního CD opravil, ale nepomohlo to, takže těžko říct jestli by pomoh reinstall.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

klasicky bych zkusil ruzne poprehazovat ramky... nejlip vyndat tu se kterou jsi hejbal, a tu prvni zkusit v ruznejch slotech...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

testl bych ty ramky

tedka se me stalo neco podobneho a pomohla az nova instalace windows
....ze by to byl MELOUN
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Lord píše:testl bych ty ramky

asi tak... nez se s tim sraaat, format a nowy wokna jsou tou nejjednodusi a podle me i nejrychlejsi cestou..

Ono i to nekdy nemusi pomoct. Nemusi to totiz mit ani nic spolecnyho s tvym oc.. Mohlo se jednoduse neco odpalit, coz pri tehle teplotach neni vubec nic nemyslitelneho..

Ale konec straseni, myslim ze po pulroce jsou windows zraly na ukonceni svoji pouti a dat zase zbrusu novy..

A vsechno bude slapat jako driv.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Palec123 píše:
Lord píše:testl bych ty ramky
asi tak... nez se s tim sraaat, format a nowy wokna jsou tou nejjednodusi a podle me i nejrychlejsi cestou..
No problém je ten že oprava systému nepomohla. Ale asi to zkusíme.
Palec123 píše:Ono i to nekdy nemusi pomoct. Nemusi to totiz mit ani nic spolecnyho s tvym oc.. Mohlo se jednoduse neco odpalit, coz pri tehle teplotach neni vubec nic nemyslitelneho..
no, jednak jsme nechali otevřenou bočnici a za druhý to prej bylo docela studený když to spadlo, takže přehřejvání bych vyloučil... když se PC sám vypne nebo restartuje tak to může bejt špatnej zdroj, ale ty windows jsou divný
Palec123 píše:Ale konec straseni, myslim ze po pulroce jsou windows zraly na ukonceni svoji pouti a dat zase zbrusu novy..
A vsechno bude slapat jako driv.
V to taky pevně doufám...
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Skús očistiť kontakty na ramách, lebo sa mohli zasprášiť keď si ich prehadzoval.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

na ty RAMky se mrknu, ale nemyslim že by se zaprášila, ani jsem jí nevyndaval ven, prostě jsem jí jen šoupnul do jinýho slotu..
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“