TT Big Typhon vs Scythe Mine vs TT Sonic
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Kollda
- Začátečník

-
TT Big Typhon vs Scythe Mine vs TT Sonic
Vybirám nový chladič a nemůžu se rozhodnout mezi těmito, preferuju ticho a výkon(zdánlivě dva neslučitilný faktory), proto by se mi hodily zkušenosti s těmito chladiči a jejich moznosti, pozdeji planuju prechod na X2(s.AM2), nebo Conroe(podle ceny). Skříň vlastním tuto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36099 , takze by se tam meli vsechny bez problemu vejit. Jeden čas sem premýšlel, že by stačil i Freezer 64 Pro, ale podle testů zaostavá za temito chladici celkem o dost.
Předem diky za zkušenosti a info.
Předem diky za zkušenosti a info.
- Cujo
- Mírně pokročilý

- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kollda
- Začátečník

-
Ten Big Typhon se mi líbí, ale čet sem že instalce tohohle chladiče neni zrovna lehká, dál mě zajímá jestli se moc nenarušuje proud vzduchu při klisickym rozmíštění 1x120 intake, 1x120 outake + 1x140 outake.
Dál bych byl rád kdybyste napsali jaký máte teploty a na čem tyto chladiče provozujete. Díky.
Dál bych byl rád kdybyste napsali jaký máte teploty a na čem tyto chladiče provozujete. Díky.
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji Noctua NH 12, je kompaktní na jeden i dva 120 ventilátory, ty plechy nejsou naražené ale přiletované a instalace je velmi povedená.
tady máš fotky v mém PC (pro porovníání velikosti)
http://web.telecom.cz/bart/PD.html
- Kollda
- Začátečník

-
Noctua je peknej a dobrej chladic, chvíli sem o ní uvažoval ale podle tohoto testu ji dává TTSonic kterej je o +/- 500,- levnější. Ale jinak díky za tip.B@RT píše:Doporučuji Noctua NH 12, je kompaktní na jeden i dva 120 ventilátory, ty plechy nejsou naražené ale přiletované a instalace je velmi povedená.
Edit: Zajímalo by mě jestli neni nějakej test všech těhle chladičů dohromady, jestli už vyjde test tak je tam Noctua, Ninja, XP 120, možná Mine, ale už tam zase neni Sonic nebo Big Typhon.
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tady zase NH 12 dává ten Tower
http://www.svethardware.cz/art_doc-F15F ... 4DC25.html
-pak si vyber
Tady je Noctua x Ninja
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 1145446449
-pak si vyber
Tady je Noctua x Ninja
- Bikermotyl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sonic a Typhoon sú relatívne staršie coolery, zrejme preto sa neobjavujú v novších recenziách. Každopádne sa na ofukovanú Noctuu nechytá ani jeden z nich. Výkonovo sú si však všetky spomínané veľmi podobné, ak sa berie do úvahy použitie rovnakého ventilátora. Vtedy sa aj Mine dostáva do rovnakej pozície. Typhoon prietok v bedni určite naruší podstatne (čo by napr. mne vadilo), ale na druhú stranu zasa chladí aj okolie socketu.
Na tú Epoxu by som osobne najskôr asi Noctuu. Prúdenie pri Mine aj Sonicu by išlo zdola hore, nie spredu dozadu.
Na tú Epoxu by som osobne najskôr asi Noctuu. Prúdenie pri Mine aj Sonicu by išlo zdola hore, nie spredu dozadu.
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
- Kollda
- Začátečník

-
jj na tohle všechno sem už koukal, pravě tady a tady se jim Mine skoro dokáže vyrovnat, takže by podobných teplot mohl dosáhnout i TTsonic, pak sem narazil na Big Typhona kterej taky podává slušný výkony, tahle Noctua je velkej požírač tepla akorát sem nemyslel že do toho bude potřeba tolik investovat, když sem viděl toho Sonica a ostatní, že jsou na to taky dobře.B@RT píše:tady zase NH 12 dává ten Tower
-pak si vyber
Tady je Noctua x Ninja
2Bikermotyl: Spolu s B@artem ste mi vsadili brouka do hlavy, ale zajímá mě jestli se těch pár stovek navíc opravdu vyplatí, nebo ne.
Ještě se chci zeptat jak je to s kompatibilitou se s.AM2, protože tohle sem nějak nepobral tady a jestli nebude na mojí desce v něčem v kolizi např. ramky.
PS: Měl bych ještě jednu prosbičku, jestli by ste např: formou editu nedoplnili vaše teploty s těmito chladiči vč.Bikermotyla a B@rta a popřípadě i ostatních kdo sem vloží příspěvek. Díky.
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tak ta instalace je z mého pohledu snadná protože jsem jej upevnil klasicky do děr kolem socketu úplně v pohodě.No proud vzduchu vůbec nenarušuje(předpokládám že máš jednu 120 dole vepředu casu,další 120 vzadu pod zdrojem a tu 140 ve zdroji že?) tak tak se proud vůbec nenaruší a ještě k tomu je to dobré ,protože ten Typhon je akorát tak pod zdrojem že od nej rovnou zdroj odsává peplo a ta 120 co máš vzadu. Já ho mám na socketu A na Athlonu 2400+ přetahtovaného na 2400MHz + 2.07V(vím že je to sebevražda,ale stejně se ho asi budu zbavovat tak už to nevadí) a teplotu mám 55 sputňů,což si myslím vzhledem k napětí solidní.Kollda píše:Ten Big Typhon se mi líbí, ale čet sem že instalce tohohle chladiče neni zrovna lehká, dál mě zajímá jestli se moc nenarušuje proud vzduchu při klisickym rozmíštění 1x120 intake, 1x120 outake + 1x140 outake.
- Kollda
- Začátečník

-
přesně tak.martin9 píše: předpokládám že máš jednu 120 dole vepředu casu,další 120 vzadu pod zdrojem a tu 140 ve zdroji že?
Vůbec bych asi neřek, sice ta 140 a 120 toho sice odvedou hodně, ale vzduch co de ode předu se se vzduchem co proudí od Typhona sráží a vznikaj turbulence, tohle by možná částečně řešila 120 ve stropě skříně. Dál si nejsem jistej, jestli ty 2-3cm od bočnice budou stačit k dostatečnýmu nasátí vzduchu ventilátoru. Kolik místa máš mezi bočnicí a chladičem?tak tak se proud vůbec nenaruší a ještě k tomu je to dobré ,protože ten Typhon je akorát tak pod zdrojem že od nej rovnou zdroj odsává peplo a ta 120 co máš vzadu.
To napětí je celkem odvážný, ale když drží, těch 55 stupňu máš předpokládám v zátěži.Já ho mám na socketu A na Athlonu 2400+ přetahtovaného na 2400MHz + 2.07V(vím že je to sebevražda,ale stejně se ho asi budu zbavovat tak už to nevadí) a teplotu mám 55 sputňů,což si myslím vzhledem k napětí solidní.
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bikermotyl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kedže zrovna tie recenzie z linkov na pretaktovanie.sk som splodil ja, teploty sú s týmito coolermi u mňa jasnéKollda píše:...Měl bych ještě jednu prosbičku, jestli by ste např: formou editu nedoplnili vaše teploty s těmito chladiči vč.Bikermotyla a B@rta a popřípadě i ostatních kdo sem vloží příspěvek. Díky.
Otázku kompatibility u Noctua chladičov so socketom AM2 budú pravdepodobne riešiť úplne new verzie, ktoré "coming soon".
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
- StrikerCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nasel sem tyto bazarovy chladice:
TT Sonic - 600
Scythe Ninja plus - 800
Zalman 9500 - 1000
Kazda vyhozena stokoruna by me docela trapila, nejakej rozdil 1 stupne je mi docela ukradenej takze mam zatim favorita toho Sonica...Muzete poradit jestli ma cenu prihodit ty 2 kilca za Ninju, jestli ma nejaky dalsi vyhody oproti Sonicov
TT Sonic - 600
Scythe Ninja plus - 800
Zalman 9500 - 1000
Kazda vyhozena stokoruna by me docela trapila, nejakej rozdil 1 stupne je mi docela ukradenej takze mam zatim favorita toho Sonica...Muzete poradit jestli ma cenu prihodit ty 2 kilca za Ninju, jestli ma nejaky dalsi vyhody oproti Sonicov
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)
Mys: RAZER Diamondback PLASMA + STEELPAD QCK
- pibi
- Začátečník

-
Mám Sonic Tower na Venice 3200+ a teplotu 43°C při testu Prime a teplotě v místnosti 26°C, nemám ventilátor na chladiči, ale nad ním zdroj se 120mm a za ním 120mm outtake, zapojený jako CPU fan.
AMD Ryzen 3 1300X, Gigabyte GA-AB350 Gaming 3, WD Black, M.2 2280 - 256GB, Seasonic SSP-350ST, 2x EIZO CG21
- StrikerCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Dival sem se na fotky Sonica a ma nahore 4 otvory na sroubky, da se do nich dat vetrak i zvrchu nebo slouzi jenom na pridelany tech pomocnych plisku na bocni vetraky?pibi píše:Mám Sonic Tower na Venice 3200+ a teplotu 43°C při testu Prime a teplotě v místnosti 26°C, nemám ventilátor na chladiči, ale nad ním zdroj se 120mm a za ním 120mm outtake, zapojený jako CPU fan.
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)
- Kollda
- Začátečník

-
Určitě na přidělání chladiče na bok.StrikerCZ píše:Dival sem se na fotky Sonica a ma nahore 4 otvory na sroubky, da se do nich dat vetrak i zvrchu nebo slouzi jenom na pridelany tech pomocnych plisku na bocni vetraky?pibi píše:Mám Sonic Tower na Venice 3200+ a teplotu 43°C při testu Prime a teplotě v místnosti 26°C, nemám ventilátor na chladiči, ale nad ním zdroj se 120mm a za ním 120mm outtake, zapojený jako CPU fan.
2Pibi: sem rád že se taky někdo ozval ohledně tohoto chladiče, protože pro tenhle kousek sem byl zpočátku skoro rozhodnutej a pravě mě štvalo že už ho nerecenzujou spolu s ostatníma, přitom je to výbornej chladič za tu cenu. při jakom napětí ho provozuješ?
Teď už mě spíš láká buď Noctua NH-U12 nebo Scythe Ninja Plus, se divim že se zatim o něm nikdo nezmínil nebo nedoporučil. Ale pořád dumám nad tim, jestli se ten připlatek ta ně vyplatí.
- StrikerCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No prave ze tady nekdo psal ze na sonica dou dat 3 120mm vetraky, pro me by bylo totiz vyhodnejsi dat vetrak nahoru, takze by se hodilo to slyset od nekoho kdo tento chladic ma
- Kollda
- Začátečník

-
Na horu ho nedáš, i kdyby ses pos..al, můžeš ho dát dopředu, mezi kozy(věže), ale musíš navrtat díry a dozadu, tot všeStrikerCZ píše:No prave ze tady nekdo psal ze na sonica dou dat 3 120mm vetraky, pro me by bylo totiz vyhodnejsi dat vetrak nahoru, takze by se hodilo to slyset od nekoho kdo tento chladic ma