SATA problem + Nforce 2 s integrovanym chipom
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Mischel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
SATA problem + Nforce 2 s integrovanym chipom
Bohuzial velmi uzkostlivo suvisiaca tema. Tak som to MaWa a vsetci ostatny pritomny "vyriesil", uvodzovky som pouzil schvalne.
Takze na vine nie je konflik zariadeni pozivanych v PC a zrejme by MaWa nepomohlo ani tebou vcera spominane rozobratie PC do sroubika ale RAID chip pri doskach od ASUS-u vyrabany firmou Silicon Image (dufam ze som to spravne napisal) pouzity na doskach s chipsetom Nforce 2 a jeho neschopnost pracovat na 100% teda naplno a bezproblemovo s pouzitym SATA diskom - skratka radic jeho ovladac a nforce sa neznasaju.
vysledok: vykon, musim uznat pri necinnej a nenarocnej praci vysoky (HD Tach: 8.7Ms-107.53Mb) ale absolutny krach pri hrach, absolutna blamaz sprevadzana nervozitov a neustale svojmu podvedomiu kladenou otazkou "CO PRE BOHA TEN NOVY DISK TAK DLHO ROBI??? Co roby? vedie neplodnu vojnu s odflaknutym integrovanym RAID chipom
Pozor teda na kombinacie nforce2 a SATA, bohuzil hovorim z vlastnej skusenosti.
Takze na vine nie je konflik zariadeni pozivanych v PC a zrejme by MaWa nepomohlo ani tebou vcera spominane rozobratie PC do sroubika ale RAID chip pri doskach od ASUS-u vyrabany firmou Silicon Image (dufam ze som to spravne napisal) pouzity na doskach s chipsetom Nforce 2 a jeho neschopnost pracovat na 100% teda naplno a bezproblemovo s pouzitym SATA diskom - skratka radic jeho ovladac a nforce sa neznasaju.
vysledok: vykon, musim uznat pri necinnej a nenarocnej praci vysoky (HD Tach: 8.7Ms-107.53Mb) ale absolutny krach pri hrach, absolutna blamaz sprevadzana nervozitov a neustale svojmu podvedomiu kladenou otazkou "CO PRE BOHA TEN NOVY DISK TAK DLHO ROBI??? Co roby? vedie neplodnu vojnu s odflaknutym integrovanym RAID chipom
- Albi
- Středně pokročilý
Klasický problém nForce 2 . Proto kdo chce stabilitu a bezproblémovost bere KT600
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
Re: SATA problem + Nforce 2 s integrovanym chipom
Jakej máš NF driver? Není nakonec chyba zde? Hlavně jakej IDE driver.Mischel píše:Bohuzial velmi uzkostlivo suvisiaca tema. Tak som to MaWa a vsetci ostatny pritomny "vyriesil", uvodzovky som pouzil schvalne.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý
-
Vzhledem k tomu, ze ostatnim lidem jedou SATA disky na nForcech v pohode tak bych to na problem nForce +SilliconImage opravdu nevidel. Problem je nekde v tvem kompu, jen ho najit. Problem muze byt klidne i v desce. Jinak mas nejnovejsi bios a SATA driver, nForce ovladace ? Zkousel si je i bez IDE driveru ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý
- Mischel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nerozumiem
Preco by mal byt problem niekde inde. Dal som tam disk 80Gb Maxtor ATA 133 a vysledok:
VSETKO FUNGUJE UPLNE BEZPROBLEMOVO, STABILNA RYCHLOST A SYSTEM TIEZ.
Uz som poslal disk na reklamaciu a coskoro ho vymenim za Maxtor ATA 133 160Gb - Kaslem na SATA a never mu, rovnako ani siliconimagu.
VSETKO FUNGUJE UPLNE BEZPROBLEMOVO, STABILNA RYCHLOST A SYSTEM TIEZ.
Uz som poslal disk na reklamaciu a coskoro ho vymenim za Maxtor ATA 133 160Gb - Kaslem na SATA a never mu, rovnako ani siliconimagu.