Necitelna SD karta
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- bali
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Necitelna SD karta
Ahoj mam SD kartu Kingston 256Mb, pouzivam ji prevazne ve fotaku, ale cas od casu ji vlozim do ctecky, kvuli rychlejsi kopiraci fotek a hlavne protoze kartu pouzivam z casti misto klicenky.
Dnes jsem na kartu zkousel zkopirovat nejaka data a asi v pulce mi TC napsal neco o chybe zapisu (presneji: disk is full, nemel by byt, bo tam bylo jeste hromady mista).
No a od te doby karta nefunguje, kdyz ji zapojim do ctecky, tak Wokna najdou disk, ale pak nejde otevrit. Kdyz kartu vlozim do fotaku tak fotak napise ze karta potrebuje zformatovat (z cehoz jsem usoudil, ze na vine nebude vada ctecky)
Klidne bych nechal fotak kartu zformatovat, jde mi ale o zachranu dat z karty.
V sekci disky jsem nasel tohle tema nevim ale jestli mi nektery z tech programu muze pomoct.
Predem dekuju za radu
Dnes jsem na kartu zkousel zkopirovat nejaka data a asi v pulce mi TC napsal neco o chybe zapisu (presneji: disk is full, nemel by byt, bo tam bylo jeste hromady mista).
No a od te doby karta nefunguje, kdyz ji zapojim do ctecky, tak Wokna najdou disk, ale pak nejde otevrit. Kdyz kartu vlozim do fotaku tak fotak napise ze karta potrebuje zformatovat (z cehoz jsem usoudil, ze na vine nebude vada ctecky)
Klidne bych nechal fotak kartu zformatovat, jde mi ale o zachranu dat z karty.
V sekci disky jsem nasel tohle tema nevim ale jestli mi nektery z tech programu muze pomoct.
Predem dekuju za radu
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Protože se karta ve foťáku nenačte dokud se nezformátuje, čímž data ztratíš, tak to z foťáku nepřipadá v úvahu. Z tvé čtečky taky ne když ji dojebala, takže jedině zkusit jinou čtečku. Nebo ji nechat foťákem zformátovat a pak obnovit soubory. To by jsi pak ale samozřejmě musel počítat s tím že některé mohou být poškozeny.
- bali
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- bali
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak karta je vazne v haji, zkousel jsem:
notebook s vestavenou cteckou - tvarilo se jak kdyz tam karta neni
jinou ctecku (myslim ze celkem profi) - stejnej vysledek
takovy ty masinky ve fotolabech - stejnej vysledek
Zaroven jsem chvilinku patral po googlu a nasel treba tohle,ale jeste jsem to nezkousel, bo se mi nechce neco jeste vic poku***t.
Kazdopadne, budu vdecny za jakykoliv nazor
notebook s vestavenou cteckou - tvarilo se jak kdyz tam karta neni
jinou ctecku (myslim ze celkem profi) - stejnej vysledek
takovy ty masinky ve fotolabech - stejnej vysledek
Zaroven jsem chvilinku patral po googlu a nasel treba tohle,ale jeste jsem to nezkousel, bo se mi nechce neco jeste vic poku***t.
Kazdopadne, budu vdecny za jakykoliv nazor
- bali
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A zformatoval jsi tedy tu kartu pred tim hledanim souboru? Jinak nebude mit spravnou velikost. A pokud to ukazuje 2kB po zformatovani tak je mrtva uplne. Jinak ja na obnovu pouzivam Restoration, pak to co jsi zkousel ty a jeste jeden, ale nevzpomenu si na nazev. Zatim vzdy jsem ze zformatovanych karet dostal data, jen zalezi v jake mire. Kdyz s tou kartou nikdo nepracuje /neprepisuje stare soubory), vetsinou stahnu tak 95% souboru neposkozenych, zbytek trosku poskozen, ale kdyz si s tim jeste nekdo hraje, umrtnost souboru rychle klesa. Takze nekterym z tech programu to musi jit dostat ven pokud neni karta uplne v haji.
- bali
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- bali
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- bali
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Oki, nikdo se neozval, z cehoz usuzuju ze jina moznost formatu neni a karta je zrala na reklamaci.
Kazdopadne by me docela zajimalo, kde se stala chyba. Jestli ji odrovnala ta ctecka (v ktery byla vlozena vlastne porad), nebo jestli sama od sebe proste umrela, nebo jestli to nemohl zpusobit treba nejakej zhoubnej vir
, .....
Co myslite?
Kazdopadne by me docela zajimalo, kde se stala chyba. Jestli ji odrovnala ta ctecka (v ktery byla vlozena vlastne porad), nebo jestli sama od sebe proste umrela, nebo jestli to nemohl zpusobit treba nejakej zhoubnej vir
Co myslite?
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- bali
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: