Necitelna SD karta

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Necitelna SD karta

Příspěvek od bali »

Ahoj mam SD kartu Kingston 256Mb, pouzivam ji prevazne ve fotaku, ale cas od casu ji vlozim do ctecky, kvuli rychlejsi kopiraci fotek a hlavne protoze kartu pouzivam z casti misto klicenky.
Dnes jsem na kartu zkousel zkopirovat nejaka data a asi v pulce mi TC napsal neco o chybe zapisu (presneji: disk is full, nemel by byt, bo tam bylo jeste hromady mista).
No a od te doby karta nefunguje, kdyz ji zapojim do ctecky, tak Wokna najdou disk, ale pak nejde otevrit. Kdyz kartu vlozim do fotaku tak fotak napise ze karta potrebuje zformatovat (z cehoz jsem usoudil, ze na vine nebude vada ctecky)
Klidne bych nechal fotak kartu zformatovat, jde mi ale o zachranu dat z karty.
V sekci disky jsem nasel tohle tema nevim ale jestli mi nektery z tech programu muze pomoct.
Predem dekuju za radu
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Protože se karta ve foťáku nenačte dokud se nezformátuje, čímž data ztratíš, tak to z foťáku nepřipadá v úvahu. Z tvé čtečky taky ne když ji dojebala, takže jedině zkusit jinou čtečku. Nebo ji nechat foťákem zformátovat a pak obnovit soubory. To by jsi pak ale samozřejmě musel počítat s tím že některé mohou být poškozeny.
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Takze vazne myslis, ze je na vine ctecka? Oki zkusim jinou a kdyby ne, jak pak obnovim soubory z fotakem zformatovany karty?
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Tak karta je vazne v haji, zkousel jsem:
notebook s vestavenou cteckou - tvarilo se jak kdyz tam karta neni
jinou ctecku (myslim ze celkem profi) - stejnej vysledek
takovy ty masinky ve fotolabech - stejnej vysledek

Zaroven jsem chvilinku patral po googlu a nasel treba tohle,ale jeste jsem to nezkousel, bo se mi nechce neco jeste vic poku***t.

Kazdopadne, budu vdecny za jakykoliv nazor
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Tak jsem ten programek preci jen zkusil, ale vubec to nepomohlo. Dokonce se mi i zda divna ta velikost kterou ten program hlasil.
Mozna to pripadnym radcum pomuze, mozna ne :oops:

Obrázek
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

A zformatoval jsi tedy tu kartu pred tim hledanim souboru? Jinak nebude mit spravnou velikost. A pokud to ukazuje 2kB po zformatovani tak je mrtva uplne. Jinak ja na obnovu pouzivam Restoration, pak to co jsi zkousel ty a jeste jeden, ale nevzpomenu si na nazev. Zatim vzdy jsem ze zformatovanych karet dostal data, jen zalezi v jake mire. Kdyz s tou kartou nikdo nepracuje /neprepisuje stare soubory), vetsinou stahnu tak 95% souboru neposkozenych, zbytek trosku poskozen, ale kdyz si s tim jeste nekdo hraje, umrtnost souboru rychle klesa. Takze nekterym z tech programu to musi jit dostat ven pokud neni karta uplne v haji.
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Nee, ja to nejdriv jen tak zkusil bez formatu. Preci jenom se mi to nechtelo formatovat, kdyz jsem nemel potvrzeno jak se to pak vytahne ven. Hned to zkusim naformatovat a pak podam zpravu.
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Tak je asi vsecicko v haji, fotak formatuje asi 2 vteriny a pak stejne rekne ze potrebuje kartu zformatovat. Zkousel jsem to i prez Start/run a format f: tam se nic nedelo a pravej cudl v tento pocitac taky nefunguje.
Nebo jeste existuje jina monznost jak to zformatovat?
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Oki, nikdo se neozval, z cehoz usuzuju ze jina moznost formatu neni a karta je zrala na reklamaci.
Kazdopadne by me docela zajimalo, kde se stala chyba. Jestli ji odrovnala ta ctecka (v ktery byla vlozena vlastne porad), nebo jestli sama od sebe proste umrela, nebo jestli to nemohl zpusobit treba nejakej zhoubnej vir :), .....

Co myslite?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Vir určitě ne,reklamuj...
Bathory
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Na to jsem taky moc zvedavej (viz. moje bydliste ;)), kartu jsem kupuval v CzC. Ale to uz je mimo topic, takze Dekuji za rady
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“