Kabelovy modem a MAC..jak to je?
Moderátor: Don
- Zweistein
- Nováček

-
Kabelovy modem a MAC..jak to je?
Ahoj, zajima me jedna vec.. kdyz je kabelovej modem, ktery ma ethernet rozhrani a USB, pripojenej k PC pomoci toho Ethernetu jakou MAC adresu vidi poskytovatel u sebe?? Vidi MAC adresu toho modemu nebo toho PC? U znamyho jsem totiz chtel pripojit k modemu pres ethernet svuj notebook, nastavil jsem vse stejne jako u jeho PC (IP jsou rucne nastaveny DHCP neni) a nic..neprisel ani jedinej paket..zajimalo by me tedy cim to muze byt a jediny co me napadlo je,ze prenos nefunguje kvuli jine MAC.
Premyslel jsem o tom a dosel jsem k tomuhle: Kdyz je PC pripojeno pres Ethernet vidi poskytovatel MAC toho PC, ale kdybych ho pripojil pomoci toho USB co modem ma, nainstalovala by se jakasi USB sitova karta a poskytovatel by videl MAC te USB sitove karty, ktera je soucasti toho modemu?? Je to tak? Nebo placam kraviny..muzete me nekdo kdyz tak opravit??
A jeste jedna otazka, dal by se tedy pripojit jedno PC pomoci USB a druhe PC pomoci toho ethernetu?? ( za predpokladu, ze poskytovatel prideli 2 IP adresy a ke kazde jeden MAC - 1.mac pocitace pripojeny pres eth. a druhej mac ty "usb sitovky")
Premyslel jsem o tom a dosel jsem k tomuhle: Kdyz je PC pripojeno pres Ethernet vidi poskytovatel MAC toho PC, ale kdybych ho pripojil pomoci toho USB co modem ma, nainstalovala by se jakasi USB sitova karta a poskytovatel by videl MAC te USB sitove karty, ktera je soucasti toho modemu?? Je to tak? Nebo placam kraviny..muzete me nekdo kdyz tak opravit??
A jeste jedna otazka, dal by se tedy pripojit jedno PC pomoci USB a druhe PC pomoci toho ethernetu?? ( za predpokladu, ze poskytovatel prideli 2 IP adresy a ke kazde jeden MAC - 1.mac pocitace pripojeny pres eth. a druhej mac ty "usb sitovky")
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
MAC adresu vidí toho modemu.
K druhej otázke: Je to možné že by to šlo na 2 PC ale skôr nie, napíš aký máš modem poprípade si pozri dokumentáciu možno to tam bude.
K druhej otázke: Je to možné že by to šlo na 2 PC ale skôr nie, napíš aký máš modem poprípade si pozri dokumentáciu možno to tam bude.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Zweistein
- Nováček

-
A cim tedy je,ze inet na PC funguje a na Notebooku ne? Vse jsem nekolikrat kontroloval a jsou oba stejne nastavene a kabel pouzivam stejny jen ho prepojim ze sitovky PC do sitovky notase...Josko píše:MAC adresu vidí toho modemu.
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Skôr je potom možné že je to kdesi v tom modeme zablokované na MAC adresu ale o tom pochybujem.
//Zisťoval si tvoj ISP akú máš MAC adresu na PC? Ja čo mám kamaráta čo má UPC tak to veselo prepája z PC do iného PC. A tiež neviem ako by to blokoval na USB pripojenie.
//Zisťoval si tvoj ISP akú máš MAC adresu na PC? Ja čo mám kamaráta čo má UPC tak to veselo prepája z PC do iného PC. A tiež neviem ako by to blokoval na USB pripojenie.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Zweistein
- Nováček

-
Je to u znameho takze nevim jak a co si zjistoval...Josko píše:Skôr je potom možné že je to kdesi v tom modeme zablokované na MAC adresu ale o tom pochybujem.
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to skús najpr aj na inom PC či nie je chyba niekde v tom NTB, alebo to skús to do toho NTB pripojiť cez USB

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Zweistein
- Nováček

-
Chello to neni, je to pripojeni od mistni kabelove televize..FTA myslim..takze to by vysvetlovalo proc to s notasem nejde... a jeste se zeptam abych se ujistil...obycejny kabelovy modem, tedy bez NATu, svoji IP nema..nebo ano??pavel.minarik píše:samozřejmě, že vidí i MAC adresu zařízení, které je k modemu připojeno, tedy toho počítače
zřejmě mluvíme o Chellu, nevím jestli oni podporují vůbec připojení pomocí USB, právě kvůli té MAC
- Bajgy
- Středně pokročilý

kabelovy modem svoji IP adresu a MAC samozrejme ma. Obvykle funguje jako transparentni bridge. Ale muze to byt i router.....
To ze ti to nefunguje muze byt proto, ze poskytovatel, si overuje napr kombinaci MAC adresy kabeloveho modemu a zarizeni za nim. pokud nesouhlasi nepropusti je do site.
To ze ti to nefunguje muze byt proto, ze poskytovatel, si overuje napr kombinaci MAC adresy kabeloveho modemu a zarizeni za nim. pokud nesouhlasi nepropusti je do site.
Toshiba Tecra A6
- lexik
- Začátečník

-
U Karnevalu je to tak, že modem povolí internet pouze tolika počítačum (běžně dva) pro který je zaplacený internet. Kontroluje si to podle MAC adresy. Lze to obejít pomocí routru.
Je možné použít pro jeden počítač ethernetové rozhraní a pro druhý USB. Funguje to, ověřil jsem to. Můžou tam ale nastat problémy v komunikaci mezi nima.
Nejlépe je použít routr, funguje to navíc i jako slušný firewall, který neumí různé breberky softwarově vypnout, pokud si zaviruješ počítač (či nasadíš do něj trojana). U softwarového firewallu umístěného v počítači to jde snadno a havěť toho umí využít.
Je možné použít pro jeden počítač ethernetové rozhraní a pro druhý USB. Funguje to, ověřil jsem to. Můžou tam ale nastat problémy v komunikaci mezi nima.
Nejlépe je použít routr, funguje to navíc i jako slušný firewall, který neumí různé breberky softwarově vypnout, pokud si zaviruješ počítač (či nasadíš do něj trojana). U softwarového firewallu umístěného v počítači to jde snadno a havěť toho umí využít.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zase kec, to není pravda, povolí to prvním dvěma MAC, které nadetekuje modem po rebootu, když připojíš nějaký další, tak máš smůlu dokud nerebootuješ modem, ověřeno v praxilexik píše:U Karnevalu je to tak, že modem povolí internet pouze tolika počítačum (běžně dva) pro který je zaplacený internet. Kontroluje si to podle MAC adresy. Lze to obejít pomocí routru.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)