Deska nechce nabootovat sysém z ATA disku...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Deska nechce nabootovat sysém z ATA disku...

Příspěvek od Rajče »

Mám problém a chci se zeptet na zkušenosti ostatních :

Mám nový střeva v kompu, krom disku, kterej jsem si nechal ze starý sestavy (Seagate Bar. 160GB ATA) ...vše šlape, leč když instaluju Win, tak instalační program sice disk zformátuje a na nakopíruje na něj soubory z CD, ale když se má systém nabootovat z disku, aby mohla pokračovat instalace, tak to vyhodí hlášku "chyba načítání operačního systému" (nebo něco takovýho...zkusil jsem to se třema diskama ATA (všechno Seagaty), ale vždy stejný zádrhel...potom jsem zkusil SATA disk Western Digital a tam už problém s nabootováním nebyl...takže mi to připadá, že systém má problémy s bootováním z ATA disků....deska je DFI NF4U Infinity...

Neměl někdo podobný problém, nebo nenapadá vás, co zkusit? (s novějšími sestavami zatím nemám moc zkušeností)...

Díky, Rajče
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Môžeš ich skúsiť na inom ATA kanáli, lebo to vyzerá tak že doska disk na bootuje, ale keďže tá chyba je lokalizovaná tak to už bude hlásiť windows. Tiež by som resetol CMOS či tam nie je nejaká blbosť nastavená.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“