otevření nového okna javascriptem v opeře [vyřešeno !! ]

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

otevření nového okna javascriptem v opeře [vyřešeno !! ]

Příspěvek od karf »

jde mi o otevírání okna pro fotku. otevíram jí skriptem windows.open který je v *.js souboru

Kód: Vybrat vše

<a href="kratochvil/obr02.html" target="win" onClick="flex();">
flex je funkce v souboru obrazek.js

function flex() {
msg = window.open('', 'win','toolbar=no,menubar=no,location=no,directories=no,scrollbars=no,resizable=yes,status=no,top=20,left=20')
}
a po načtení stránky s obrázek se přizpůsobí její velikost obrázku

function flex2() {
		window.resizeTo(document.images[3].width + 50,document.images[3].height+100);
že to mam takhle zvlášť je teď jedno. v IE a FF to funguje (co vím a co jsem zkoušel) ale Opera si zase staví hlavu a otevírá to v dalším tabu. Proč? Cožpak pro ní tenhle javascript neplatí?
dík
Naposledy upravil(a) karf dne ned 27. srp 2006, 20:22, celkem upraveno 3 x.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

žeby to bylo v nastavení opery ve smyslu "otevírat nová okna jako tab"?

//
je to tam naopak:
Obrázek

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

honny píše:žeby to bylo v nastavení opery ve smyslu "otevírat nová okna jako tab"?

//
je to tam naopak:
http://i7.tinypic.com/24zd6ol.gif
no tohle jsem dneska taky objevil a zkusil. sice se otevře okno ale (nevím jak u tebe) maximalizované, což je zase úplně k ničemu. ve firefoxu je tohle nastavení snad taky - otevárat nové stránky v novém tabu. jenže to asi nebere stránky otevíraný skriptem :(
už se nedivím serveru www.tuning.cz za tohle
Web je optimalizován pro rozlišení
1024x768 bodů a prohlížeče na bázi jádra Gecko:
Firefox, Mozilla, Netscape. Se značnou
nelibostí a osobním odporem též pro MSIE6.
...je čas udělat Opeře pápá...
//edit:

dneska mě teda opera opravdu naštvala!! proklikával jsem v ní stránky a jak je kua možný, že tady http://www.karf.wz.cz/vylety/zlesicka.html když klepnu na přehrát (dole jak jsou ty 2 videa) tak se otevře malý okýnko tak jak chci, tak jak to jde ve všech ostatních normálních prohlížečích?? Co je ta opera za bazmek, že si dělá co chce? Může mi to někdo vysvětlit?
Samozřejmě, že mam teď v nastavení v listech nezaškrtlé "otevírat nová okna místo listů" :evil: :evil:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

lidi to je taková ku*va ta opera to snad neni možný.

tuhle funkci mam v js souboru

function flex() {
msg = window.open('', 'win','toolbar=no,menubar=no,location=no,directories=no,scrollbars=no,resizable=yes,status=no,top=20,left=20')
}
a tímhle otevíram v odkazu ty 2 videa
<a title="Video 1 - otevře v dalším okně a přehraje ze serveru yotube.com" href="zlesice/wmv0001.html" onClick="window.open(this.href,'','toolbar=no,menubar=no,location=no,directories=no,scrollbars=no,resizable=yes,status=no,width=620,height=450,top=20,left=20');return false"><b>Přehrát</b></a>
v čem je problém? v souboru nebyla velikost - tu to nastavuje v normálních prohlížečích až po onload funkci při nahrání obrázku.
takže jsem dopsal

width=300,height=300,
do js souboru a opera už dělá co chci...to je taková...škoda mluvit
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“