Athlon 64 X2 3800+

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Athlon 64 X2 3800+

Příspěvek od Palad1n »

Silne uvazuji o koupi tohoto procesoru, ale mam par nejastnosti...

1)Motherboard- nehledam zadnou luxus desku s crossfire nebo tak, jde mi hlavne o cenu a o stabilitu. Jakou byste doporucili k tomuto procesoru?taktovat nebudu do zavratnych vysin, v tomhle si moc neverim a do taktovani procesoru moc nevidim, ale kdyby nahodou, tak aby byla taky nejaka rezerva.

2)Zdroj - jaky zdroj by utahl tento procesor, dva disky (jeden ATA133, druhy SATA2) a GF7600GS nebo GT.

3)Cooler - Bude stacit BOX chladic, kdyz to s taktovanim nebudu prehanet?Kolik by byla tak hranice overclockingu s timhle chladicem?

Predem dekuju za odpovedi
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

MB: DFI infinity nForce4 ultra.
Zdroj: Energmax Liberty 400W pokud levnější tak Fortron Blue Storm 400W
Chladič: U BOX chladiče přijdeš o uši. :wink: Kup AC Freezer 64Pro za cca 500Kč - jak kde.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

Doska:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38679
Zdroj:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39592-mal by stačiť.
Cooler: na jemné taktovanie bude stačiť, ale bude hlučný, kúp napr. toto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33865
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

On to nejspíš chtěl na soc. 939, ale mohl to taky napsat. :wink:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

dekuju moc za odpovedi, ano chtel jsem na socket 939, jakou desku byste doporucili?

ja jsem koukal, tak se mi docela libi tahle, hlavne kvuli integrovany grafarne, kterou nejaky cas budu mit nez koupim i grafiku. mam to hlavne kvuli 3dgrafice, ale gamesky na tom budu hrat taky:)

tady je ta deska, ktera se mi docela libi:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34601
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

nechci nic říkat, ale proč socket 939, když tu máme AM2 a ty kupuješ jak desku tak procesor ?

Jediná překážka je v pamětech, ale standardní GeiLy 2x 512MB 667MHz CL4 stojí dnes cca 2,8k, což není špatná cena.

ad. zdroj: kouknul bych možná po ASUSu 450W, vypadá kvalitně a má i aktivní PFC, to za cenu cca 1300 Kč
Naposledy upravil(a) JanHavlicek dne úte 22. srp 2006, 18:51, celkem upraveno 1 x.
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

no mam 2x1GB DDR a prijde mi prave zbytecny jit do AM2, kdyz je to temer totozny.
nechce se mi to komplikovat, jinak bych si koupil Conroe:)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Palad1n píše:dekuju moc za odpovedi, ano chtel jsem na socket 939, jakou desku byste doporucili?

ja jsem koukal, tak se mi docela libi tahle, hlavne kvuli integrovany grafarne, kterou nejaky cas budu mit nez koupim i grafiku. mam to hlavne kvuli 3dgrafice, ale gamesky na tom budu hrat taky:)

No to je sice hezké, že se ti libí, ale na to co děláš kup tu DFI infinity nForce4 ultra, A X2 3800+ a nějakou pořádnou GK.
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

Mr. Dirk píše:
Palad1n píše:dekuju moc za odpovedi, ano chtel jsem na socket 939, jakou desku byste doporucili?

No to je sice hezké, že se ti libí, ale na to co děláš kup tu DFI infinity nForce4 ultra, A X2 3800+ a nějakou pořádnou GK.
asi mas pravdu, diky moc
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

desku urcite to dfi-cko... priprav si rovnou love na chladic chipsetu
zdroj fortron 400W popripade ten enermax ale je trochu drazsi
chladic na cpu podle penez a mista v bedne... pokud mas oboji tak http://www.alza.cz/chladic-scythe-ninja ... d56287.htm aspon ho pak muzes premontovat na libovolny procesor a bude mit dostatecny chladici vykon
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Don píše:desku urcite to dfi-cko... priprav si rovnou love na chladic chipsetu
Ehm, proč by si měl nachystat prachy na nový chladič? :? Mě osobně ten větráček nepřevišuje hluk sestavy. Možná mám jen vychytaný kousek :P. Ale rozřezaný Freezer - :inlove:
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

chladic chipsetu??ted jsem nejak mimo obraz:)

.. mam peknej case na starym pocitaci, jak je to s rozmery?vejdou se mi tam nova deska se zdrojem , kdyz tam mam momentalne ASUS A7V8X-X?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Myslím, že ze začátku stačit bude ale moc dlouho mu to nejspíš nevydrží, nelam si s tím teď hlavu. :)
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

Mr. Dirk píše:Myslím, že ze začátku stačit bude ale moc dlouho mu to nejspíš nevydrží, nelam si s tím teď hlavu. :)
jak mysis nevydrzi?:)
maji nove desky stejne rozmery?:) kdyz jsem koukal na casy, tak tam meli nejaky ATX 2.0 a nekde maji jen ATX:)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

To tichost mu nejspíš nevydrží dlouho. :roll:
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

jo tak:)
pockat, ted jsem poradne mimo obraz:) ... on se chladi procesor a chipset zvlast?na to je nejakej chladic specializovanej a jestli jo, tak kolik tak stoji.
to je hrozny, cim vic toho vim, tak tim vic toho nevim:))
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Chipset je jakási hybná síla celého PC. Ovládá se pře něj HDD, CPU....

Teď to neřeš, až do toho pronikneš víc pochopíš. :) Taky sem ze začátku nechápal. ;-)
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

Mr. Dirk píše:Chipset je jakási hybná síla celého PC. Ovládá se pře něj HDD, CPU....

Teď to neřeš, až do toho pronikneš víc pochopíš. :) Taky sem ze začátku nechápal. ;-)
ja vim, co je to chipset:))) .. jen nevim, jak se chipset chladi, jestli se teda vubec chladi:)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

No chladit se musí nebo by z PC nejspíš vyšuměl. :roll: :lol:
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

Mr. Dirk píše:No chladit se musí nebo by z PC nejspíš vyšuměl. :roll: :lol:
:))) .. to se musi kupovat dalsi vetracek nebo chladic?:)

EDIT: on asi bude mit pasiv co ?:)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“