dobry den...
potrebuju poridit stroj, a tak resim sestavu, neco sem dal dohromady ale rad
bych slysel taky nazor odborniku, protoze ja sam se v tom zas tak nevyznam
tak prosim poradte co by se dalo vylepsit, jake komponenty vymenit, aby to slapalo co nejlepe samozdrejme
SlasheR- píše:dobry den...
potrebuju poridit stroj, a tak resim sestavu, neco sem dal dohromady ale rad
bych slysel taky nazor odborniku, protoze ja sam se v tom zas tak nevyznam
tak prosim poradte co by se dalo vylepsit, jake komponenty vymenit, aby to slapalo co nejlepe samozdrejme
Myslim, že na C2D asi nemá peníze (jestli má tak určitě jdi do něj ), ale přijde mi jako chyba pořizovat dnes novou sestavu založenou na s939 - AM2 má budousnost a cenově je v podstatě na stejné úrovni. Doporučoval bych si to rozmyslet a taky uvést nějakou cenovou hranici pro případně návrhy jiných sestav. Tipuju, že PC stavíš za účelem hraní her .
spravne melo by to byt hlavne na gaming...
no penize do toho klidne vrazim, radsi si trochu este pockam a poridim rovnou lepsi... stejnak je ted pred vanocema a ceny poletej nahoru takze bych to asi videl tak po novym roce
no cena je ted docela brutalne vetsi... myslite ze to bude fakt stat za to ?
pokud to nebude zas moc velkej zlom tak bych teda radsi zustal u neceho podobneho jako sem navrhoval poprve, precejenom +10k navic...
Možný bych vzal radši desku od Gigabytu verzi DS4. Ty ceny by snad měli po Vánocích klesnout, ikdyž nic rapidního to zřejmě nebude - deska by mohla spadnout asi nejvíc, protože se jich bude objevovat pořád víc (ožná přijde do tý dby i nějaké cenoě a výkonově výhodnější - CPU nevim jestli klesne nějak rapidně, protože ceny už jsou teď dost dole - paměti by mohli taky trochu spadnout, nebo by jsi moch vzít nějaký obyčejnější (2*512MB 800MHz CL5) v dualu a ty stojej průměrně 3k s DPH (já mám např. od Corsairu a jsem s nima max. spokojenej - OC super)
Navíc bych bejt tebou projel i jiný e-shopy a mrknul se jestli to není někde levnější - např. alfacomp nebo obchod.cz nebo i nějaký jiný - CzC neni nejlevnější.
Mys je imo uplne zbytecna, pokud to chces na hrani tak bych rozhodne preferoval obycejnou mys s dratem - mx 518 je imo nejlepsi (hraju s ni uz asi pul roku UT a je naprosto ok, driv sem hral s MS ie3.0 a 4.0, ale tahle je nejlepsi
krysa ted neni dulezita, to zatim nak moc neresim...
no obchod si samo najdu nakej levnejsi pak, tohle je jako jen pro ukazku aby byl poradek
s tou deskou jako nevim, co mate proti DFI LanParty ?
ramky myslim ze kdyz ted poridim 2x 512 nebo 1x 1024 tak snad budu spokojenej... ony ty 1204 uz sou docela o dost drazsi takze za dve uz by to byla docela pecka
a o tom hdd neco nevite ? slysel sem o Maxtoru dost nepekny veci takze mam z toho docela strach
popr. jakou jinou znacku mam volit ?
SlasheR- píše:
s tou deskou jako nevim, co mate proti DFI LanParty ?
No jestli chceš pořizovat to Conroe, tak tadel deska asi nebude nejlepší a navíc tam máš uvedenou v tý druhý verzi desku od Asusu.
SlasheR- píše:a o tom hdd neco nevite ? slysel sem o Maxtoru dost nepekny veci takze mam z toho docela strach
popr. jakou jinou znacku mam volit ?
No Maxtor byl koupenej Seagetem, ale to se zatim nijak neprojeví na současnejch discích, takže není důvod se bát (do budoucna to ale vypadá s Maxtorem blbě, protože s nim má Seagate plány v low-endu, tzn. žádnej velkej vývoj dopředu, ale ještě se uvidí) - ikdyž já dávám přednost radši zmíněnému Seagatu (*.10 řadě s kolmym zápisem) nebo WD.
a máš tam větší RAM, rychlejší a podle mě spolehlivější harddisk, silnější zdroj a velice slušnou myš, která sice není v bezdrátu, ale na hry je stále velice kvalitní.
Core 2 Duo je velice kvalitní procesor, ale jak jsem řekl, pokud je PC na hry, tak tam se výkon Intelu neprojeví, proto je lepší volbou levnější AMD. Pokud by to bylo na práci - komprimace videa, rendering apod., tam je C2D samozřejmě bezkonkurenční
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
no to se mi libi
ne ze by mel byt pc JENOM na hry, to zas ne, ale u her mi asi tak nejvic zalezi na hw, nic jinyho tak narocnyho na hw snad neprovozuju...
ale i tak bych ho chtel mit rychlej jako celkove....
myslím, že tohle, kór s 2GB RAM bude dostatečně rychlý i celkově , brzdit tě budou maximálně harddisky, pro tohle by ještě bylo ideální RAID0 řešení
Jestli hraješ prioritně hry a nepřevádíš každý den video a nerenderuješ grafiku, tak je imho zbytečné dávat dvojnásobek za desku a o více jak tisícovku více za CPU.... A to říkám i jako coby intelák
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
no ja vam verim
takze pro kontrolu, jestli sem to spravne pobral... http://www.slasher.wz.cz/PC/PC.html
je to tak spravne ?
podle toho co mi tu rikas bych byl jako spokojenej...
joa...