Moje sestava-jak je na tom?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

SlasheR-
Nováček
Nováček

Moje sestava-jak je na tom?

Příspěvek od SlasheR- »

dobry den...
potrebuju poridit stroj, a tak resim sestavu, neco sem dal dohromady ale rad
bych slysel taky nazor odborniku, protoze ja sam se v tom zas tak nevyznam
tak prosim poradte co by se dalo vylepsit, jake komponenty vymenit, aby to slapalo co nejlepe samozdrejme :)

predem dekuji za odpovedi :)

http://www.slasher.wz.cz/PC/PC.html
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Moje sestava-jak je na tom?

Příspěvek od Jan Machalík »

SlasheR- píše:dobry den...
potrebuju poridit stroj, a tak resim sestavu, neco sem dal dohromady ale rad
bych slysel taky nazor odborniku, protoze ja sam se v tom zas tak nevyznam
tak prosim poradte co by se dalo vylepsit, jake komponenty vymenit, aby to slapalo co nejlepe samozdrejme :)

predem dekuji za odpovedi :)

Kdyz vezmes to co navrhujes tak to nebude tak velka chyba, ale rozhodne tohle by bylo lepsi http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39155 a v kombinaci s nejakou slusnou fosnou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38682 , grafiku bych vzal bud tuhle levnou 7600GT http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37456 a kdyz by byli finance tak X1900GT http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37776 ,

//edit : ta mys se mi zda zbytecna, vzal bych urcite neco levnejsiho, myslim ze tahle by ti poslouzila stejne tak dobre http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39399 , a tohle je mys naprosto ok i pro zkusenejsi hrace :wink: , pameti by meli poslouzit tyto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37311 , navrhl jsem 1modul o velikosti 1GB a casem bych doporucoval dokoupit dalsi GB
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Myslim, že na C2D asi nemá peníze (jestli má tak určitě jdi do něj :) ), ale přijde mi jako chyba pořizovat dnes novou sestavu založenou na s939 - AM2 má budousnost a cenově je v podstatě na stejné úrovni. Doporučoval bych si to rozmyslet a taky uvést nějakou cenovou hranici pro případně návrhy jiných sestav. Tipuju, že PC stavíš za účelem hraní her :).
SlasheR-
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlasheR- »

no dobra takze ted to vypada asi takhle...

spravne melo by to byt hlavne na gaming...
no penize do toho klidne vrazim, radsi si trochu este pockam a poridim rovnou lepsi... stejnak je ted pred vanocema a ceny poletej nahoru takze bych to asi videl tak po novym roce :)

no cena je ted docela brutalne vetsi... myslite ze to bude fakt stat za to ? :?
pokud to nebude zas moc velkej zlom tak bych teda radsi zustal u neceho podobneho jako sem navrhoval poprve, precejenom +10k navic...
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

RAM zober buď 2x512MB alebo 2x1024MB, kvôli dual zapojeniu.
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

D.O.D.O píše:RAM zober buď 2x512MB alebo 2x1024MB, kvôli dual zapojeniu.
jak jsem psal, dle meho by bylo lepsi koupit ted 1x1024 a casem druhy modul, uz takhle ta cena stoupla o vic jak 10k :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Možný bych vzal radši desku od Gigabytu verzi DS4. Ty ceny by snad měli po Vánocích klesnout, ikdyž nic rapidního to zřejmě nebude - deska by mohla spadnout asi nejvíc, protože se jich bude objevovat pořád víc (ožná přijde do tý dby i nějaké cenoě a výkonově výhodnější - CPU nevim jestli klesne nějak rapidně, protože ceny už jsou teď dost dole - paměti by mohli taky trochu spadnout, nebo by jsi moch vzít nějaký obyčejnější (2*512MB 800MHz CL5) v dualu a ty stojej průměrně 3k s DPH (já mám např. od Corsairu a jsem s nima max. spokojenej - OC super)

Navíc bych bejt tebou projel i jiný e-shopy a mrknul se jestli to není někde levnější - např. alfacomp nebo obchod.cz nebo i nějaký jiný - CzC neni nejlevnější.

Jinak sestava super.
creepZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od creepZ »

Mys je imo uplne zbytecna, pokud to chces na hrani tak bych rozhodne preferoval obycejnou mys s dratem - mx 518 je imo nejlepsi (hraju s ni uz asi pul roku UT a je naprosto ok, driv sem hral s MS ie3.0 a 4.0, ale tahle je nejlepsi :)
SlasheR-
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlasheR- »

krysa ted neni dulezita, to zatim nak moc neresim...
no obchod si samo najdu nakej levnejsi pak, tohle je jako jen pro ukazku aby byl poradek :)
s tou deskou jako nevim, co mate proti DFI LanParty ?
ramky myslim ze kdyz ted poridim 2x 512 nebo 1x 1024 tak snad budu spokojenej... ony ty 1204 uz sou docela o dost drazsi takze za dve uz by to byla docela pecka :shock:
a o tom hdd neco nevite ? slysel sem o Maxtoru dost nepekny veci takze mam z toho docela strach :x
popr. jakou jinou znacku mam volit ?
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

SlasheR- píše: s tou deskou jako nevim, co mate proti DFI LanParty ?
No jestli chceš pořizovat to Conroe, tak tadel deska asi nebude nejlepší :roll: a navíc tam máš uvedenou v tý druhý verzi desku od Asusu.
SlasheR- píše:a o tom hdd neco nevite ? slysel sem o Maxtoru dost nepekny veci takze mam z toho docela strach :x
popr. jakou jinou znacku mam volit ?

No Maxtor byl koupenej Seagetem, ale to se zatim nijak neprojeví na současnejch discích, takže není důvod se bát (do budoucna to ale vypadá s Maxtorem blbě, protože s nim má Seagate plány v low-endu, tzn. žádnej velkej vývoj dopředu, ale ještě se uvidí) - ikdyž já dávám přednost radši zmíněnému Seagatu (*.10 řadě s kolmym zápisem) nebo WD.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Pokud to je čistě na gaming, šel bych asi do levnějšího řešení na socketu AM2, tedy AMD

CPU: AMD X2 3800+ sc. AM2 - 4 440 Kč
MB: Asus M2N-E - nForce 570 Ultra - 2 705 Kč
RAM: 2x 1024MB Corsair DDR2 800MHz CL4 TwinXXM2S-6400CL4 E.P.P. - 7 547 Kč
GK: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1900 GT 256MB VIVO, PCI-E - 5 868 Kč
HDD: Seagate 7200.10 320GB SATAII - 2 769 Kč
zvukovka: Creative Labs Sound Blaster Audigy 4 OEM - 1 380 Kč
case: Thermaltake Swing VB6000BWS - Middletower - 1 858 Kč
PSU: Fortron FX500-A 500W - 1 793 Kč
myš: Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse - 1 248 Kč

cena celkem : 29 608 Kč

a máš tam větší RAM, rychlejší a podle mě spolehlivější harddisk, silnější zdroj a velice slušnou myš, která sice není v bezdrátu, ale na hry je stále velice kvalitní.

Core 2 Duo je velice kvalitní procesor, ale jak jsem řekl, pokud je PC na hry, tak tam se výkon Intelu neprojeví, proto je lepší volbou levnější AMD. Pokud by to bylo na práci - komprimace videa, rendering apod., tam je C2D samozřejmě bezkonkurenční
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
SlasheR-
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlasheR- »

no to se mi libi :)
ne ze by mel byt pc JENOM na hry, to zas ne, ale u her mi asi tak nejvic zalezi na hw, nic jinyho tak narocnyho na hw snad neprovozuju...
ale i tak bych ho chtel mit rychlej jako celkove....
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

myslím, že tohle, kór s 2GB RAM bude dostatečně rychlý i celkově :) , brzdit tě budou maximálně harddisky, pro tohle by ještě bylo ideální RAID0 řešení

Jestli hraješ prioritně hry a nepřevádíš každý den video a nerenderuješ grafiku, tak je imho zbytečné dávat dvojnásobek za desku a o více jak tisícovku více za CPU.... A to říkám i jako coby intelák :roll:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

taky si myslim ze to bude bohate stacit... ty penize navic se ti nevyplati
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
SlasheR-
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlasheR- »

no ja vam verim :)
takze pro kontrolu, jestli sem to spravne pobral...
je to tak spravne ?
podle toho co mi tu rikas bych byl jako spokojenej...
joa...
JanHavlicek píše:nerenderuješ grafiku
co jestli to nedelam ? :oops:
Honeybadger1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honeybadger1 »

Jo tak nějak bych to viděl i já :-D
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

mozna jeste bych zmenil ty pameti preci jen rozdil mezi cl4 a 5 je nicotnej a za tech 1k tzo nestoji tot muj nazor
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
SlasheR-
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlasheR- »

takze rikate ze C2D neni moc na hry jo ? :cry:
takze posledni slova ? je to takhle opravdu ok ? :)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ale to vis ze je na hry ale vykon je srovnatelny... spis jak sem rikal bych jeste vymenil ty ramky
SlasheR-
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlasheR- »

ale tak to ja si zas klidne priplatim, tak zas tak bezvyznamnej rozdil to asi neni... ale to cpu me trapi... je tohle fakt lepsi nez intel core ? :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“