HDD Maxtor a Disketová mechanika

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Chyba urcite nebude v HDD............., ale skor niekde v BIOSe..... , ....... Skusal si sa trochu pohrat s nastavenim..... pripadne aktualizovat BIOS.....
Kamos mal podobny problem nedavno.... ( po instalacii 120GB HDD mu prestala chodit FDD.... a na pocudovanie pomohla vymena zdroja....... ten povodny uz nejak nechcel FDD "podporovat" , ale bez HDD behala uplne normalne...... )..........
zusto
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HDD Maxtor a Disketová mechanika

Příspěvek od zusto »

Uz viac krat sa mi potvrdilo, ze HDD Maxtor 120GB, 7200rpm, 8MB cache mi odmieta spolupracovat s FDD.
Problem je v tom, ze ked zapojim tento disk na normalny IDE radic, tak mi ani BIOS ani nic ine nevie nacitat FDD...
Prosim, poradte, co mam s tym robit.

Dakujem
radimmek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radimmek »

Co mate za desku ?

Mam Maxtora 120GB,8MB cache na Asusu P4P800 a FDD chodi uplne bez problemu !
ASUS P4P800| Intel P4 2,8 HT| 2*256 MB A-DATA DDR400| Sapphire Radeon 9600 Atlantis| Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB 7200 rpm (8MB)| DVD-RW NEC ND-2500A| 17" LCD LG Flatron L1715S| HP LaserJet 1010| WiFi 512 Kb/s
zusto
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

doska a bios

Příspěvek od zusto »

mam dosku Mercury (Via KT 133FX) a bios klasicky award bios z nejakeho decembra 2003 - priamo od kobianu - vyrobca dosky...
inak, toto sa mi stalo uz na viacerych pocitacoc s roznymi konfiguraciami (aj P4 aj AMD Duron/Athlon/Athlon XP)
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Re: doska a bios

Příspěvek od orange_juice »

zusto píše:mam dosku Mercury (Via KT 133FX) a bios klasicky award bios z nejakeho decembra 2003 - priamo od kobianu - vyrobca dosky...
inak, toto sa mi stalo uz na viacerych pocitacoc s roznymi konfiguraciami (aj P4 aj AMD Duron/Athlon/Athlon XP)
tvoje desku bude asi hodně stará ...těžko říct jestli si chipset rozumí s diskem :?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Proč by si starší čipset neměl rozumět s novějším diskem ? Přenosové protokoly IDE jsou zpětně kompatibilní a v případě staršího řadiče, který nepodporuje nové protokoly jako ATA/100 a ATA/133, se automaticky zvolí nejvyšší možná rychlost a na té to poběží. Poběží to pomaleji, ale poběží to...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
zusto
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

viac pocitacov - rovnaky problem

Příspěvek od zusto »

problem je ale v tom, ze aj pri navrhovani viacero novych pocitacov sa mi tento problem vyskytuje...

napr. som navrhoval PC s doskou od Sis, myslim, ze to bola Sis845i, bol tam HDD 120 GB/7200 rpm, 350W zdroj a FDD mi neslapala...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“