Notebooky do skoly cca do 18k

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
lacoss
Nováček
Nováček

Notebooky do skoly cca do 18k

Příspěvek od lacoss »

Vybíral jsem a našel tento:

http://www.impactware.cz/?s-sn=NB-UMAX- ... tiId=54125

Hlavní pro mě je:

1. cena
2. neni to acer ( ale nevim jestli je na tom umax jinak...? )
3. výdrž, váha, velikost (14 monitor mi vubec neva...), wifi, a další hw výbava

Prosím, napište mi svůj názor. Na UMAX a konfiguraci. Popřípadě doporučte nekteré jiné notebooky v podobné cennové hladině. Díky

// D.M. změna názvu...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

no já nevim na Umaxy žádná velká chvála neni (oproti acerům je to ale lepší) a ta vádrž taky neni nijak úžasná.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Umax je imho ještě horší než Acer (Acer má mimochodem do 20k zajímavý modely s Pentiem M :) ) - já bych vzal třeba Asus A3HF-5A014 - je levnější, kvalitnější, bohužel nemá WiFi a má jenom Combo mechaniku (pokud chceš DVD vypalovačku a WiFi budeš muset připlatit na A3HF-5A010) navíc nevím jestli nepožaduješ 14" displej... Jinak nabídka je i u jiných značek široká, akorát bych se radši vyhnul grafickým kartám SiS a VIA - pro případ, že by sis chtěl občas zahrát. GMA900/950 nebo XPress 200M taky nejsou herní grafiky, ale bral bych je spíš...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
lacoss
Nováček
Nováček

Příspěvek od lacoss »

No...to je pekné zjisteni...ja jen nechci, aby se mi notebook den po zarucni dobe rozpadl...A co slysim o ACERU je hruza. Sice ma asi nejlepsí ceny/vybava, ale reputace pokulhava...
Integrovany wi-fi je celkem nutnost...14 palcu ne. Spis jsem se zatim dival po sirokouhlych...pac filmy na tom asi budou vypadat lepe... :D

Jinak co se tyce vykonu procesoru...da se nejak porovnat sempron, mobilní celeron a pentium? Ja jen ze mam doma 2,4 celerona a da se na tom hrat (teda nejnarocnejsi hra co hraju je WoW). Jen nevim jaky vykon asi maji ty notebookové procesory vuci sobe a vuci PC...Jestli je 1,6 celeronM lepsi nebo horsí než 2,4 celeron 478pin 400mhz :D
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

lacoss píše:...Jestli je 1,6 celeronM lepši nebo horší než 2,4 Celeron 478pin 400mhz :D
Celeron M 1.6GHz je lepší, nežli Celeron 2.4GHz nejde ani tak o procesor, jako o grafiku, pokud si chceš alespoň něco zahrát. V tebou vybraném UMAXU má gr. čip tak 100b v 3dMarku 03. Jinak UMAX vážně nic moc, někde jsem četl, že se jich vrací 80% na reklamaci. (Co je na tom pravdy nevím). IMHO o třídu níž, než-li většina Acerů. Jen tak pro představu GMA 900/950 mají v 3dMarku03 tak 800/1000b. (10X tolik a pro hraní nových her to pochopitelně nestačí)

I mobilní procesory se dají porovnat, ve většině případů je na tom CM 1.6GHz a PM 1.6GHz dost podobně, co se výkonu týče. (rozdíl je hlavně speedstep, případně tedy ještě velikost cache)

Vem raději Asus.
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
Doc_CZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doc_CZ »

Byt tebou, tak bych se rozhledl po sirsim trhu. Za cenu do 22k se da sehnat treba takovy Asus A8H. Videl jsem ho nazivo a jeho kontrukce se mi vazne libila. Dalo by se rici, ze odpovida tvym pozadavkum. Je vybaven WiFi-nou, BT2.0 s EDR, infraportem, 5x USB 2.0 (porty jsou rozmisteny po obou stranach a vzadu) a nekdo urcite oceni vestaveny webcam (sice jen VGA, ale kvalita velice slusna) a mikrofon (diky umisteni repraku se nestava, ze by se obejvila neprijemna vazba repro-mic!). Laptop se da otvirat jednou rukou (staci stisknout jedno tlacitko). Ma leskly (objevuji se tam odlesky okoli, ale neni to nijak markantni oproti matnym displejum a to podani barev je vazne hodne slusne) sirokouhly display o uhlopricce 14,1". Jeho nativni rozliseni odpovida beznym 15,4" displejum, cili WXGA (1280 x 800). Kresba je krasne cista. Display je docela slusne kontrastni a jas se da regulovat v docela slusnem rozpeti. Navic podporuje firemni technologii Splendid, coz je v podstate sprava 6 profilu (z toho jeden uzivatelksky), ktera prizpusobuje zobrazovany obraz aktualnim potrebam (sledovani filmu, prohlizeni kancelarska prace, ...). Docela slusne se zda byt i vyresena a sprava baterie. Taky ji vyresilli systemem zmeny prednastavenych profilu (Daji se menit kombinaci klaves FN + mezernik). Jeho celkova vaha je slusna (neco pod 2,5 kg) a rozmery odpovidaji velikosti displeje. Pokud je potreba notebook casto prenaset, tak toto je temer idealni volba. Konstrukce my prisla hodne pevna (trochu jsem ho zkousel pevne stisknout a urcite vydrzi i caste prenaseni).

Abych jen nechvalil, tak take tam jsou i nejake vlastnosti, ktere by mit nemusel. Klavesnice je docela slusna, ale mne hrozne vadila klavesa FN umistena na pozici Controlu. Tohle je docela annoying zalezitost. I kdyz clovek si casem zvykne. Pak mi zrovna dvakrat nevyhovoval touchpad. Sice je umisten ve stejne urovni jako povrch operky rukou, ale ma lakovany povrch. Clovek si ho musi vyzkouset, aby zjistil, jak se s nim dela.

Pokud by sis ho rad vyzkousel, tak v Praze na Roztylskem namesti se nachazi obchudek, kde o maji vystaveny. Na netu se prezentuji jako www.asus.as

Pri koupi k nemu dostanes zakladni brasnu, ktera zpocatku staci na prvnosti prenaseni, nez si sezenes neco lespiho. A jeste optickou mysku od Logitechu (akorat je na ni logo Asusu). Rozhodne to je model, ktery stoji za odzkouseni. Cetl jsem nejakou tu user review a je tam jen malo veci, ktere by mohli byt lepsi.

Jeste bych se mel znimit o vnitrnostech. Za tuhle cenu nemuzes ocekavat zazraky. Procesor je Intel Celeron 420 o frekvenci 1,6 GHz (sice je utahany, ale stale jeste staci na vetsinu aplikaci, akorat na hry neni urcen). Procesoru sekunduj 512MB pameti DDR2 tikajicich na frekvenci 533 MHz a jeste je tam druhy volny slot (maximalne je mozne osadit 2 GB). Cipova sada je ze serie 940GM, takze tomu i odpovida integrovana grafika.
domací PC - AMD Sempron 2800+ @ 1800MHz, MSI K8N Neo3-F Golden Edition, 1GB (2 x 512) @ 400MHz, ASUS EN6600 256MB @ 600/580MHz, Seagate 120GB 7200rpm 8MB cache
MT - Motorola MPx200
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ten Asus má vážně moc atraktivní vzhled....

a co tohle?:
http://www.alza.cz/lenovo-3000-c100-p-m ... d62464.htm

horší display, lepší disk a větší výdrž.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“