ipconfig : "Stav média . . . . : odpojeno"

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
imike
Nováček
Nováček

ipconfig : "Stav média . . . . : odpojeno"

Příspěvek od imike »

Nemam dostatečné vědomosti abych tento problém odstranil. Proto žádám o radu. Samozřejmě, že jsem nejprve dlouho hledal pomoc ve fóru, ale nic.
Mam XPčka Prof., síťovku 3Com EtherLink 10/100 PCI (v druhém PC s 98 jede, ovladačů jsem vyskoušel spousty)
Nevím si s tím rady. Pomooooooc :sad:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Trochu nam to přibliž :)
V BIOS je povolena? ve spravci zařízení ji vidíš? Co tam je?vykřičník?otaznik?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Nemáš ji zakázanou?
Toshiba Satellite
imike
Nováček
Nováček

Příspěvek od imike »

V BIOSu nevím, ale Spravce zařízení píše, že "zařízení pracuje správně" takže ani zykřičník ani nemám zakázáno. Jeste jedna vec: Win XP Prof. SP1 - může to být tím?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

imike píše:V BIOSu nevím, ale Spravce zařízení píše, že "zařízení pracuje správně" takže ani zykřičník ani nemám zakázáno. Jeste jedna vec: Win XP Prof. SP1 - může to být tím?
Dej ho tam a uvidíš :)
imike
Nováček
Nováček

Příspěvek od imike »

Dzin píše:
imike píše:V BIOSu nevím, ale Spravce zařízení píše, že "zařízení pracuje správně" takže ani zykřičník ani nemám zakázáno. Jeste jedna vec: Win XP Prof. SP1 - může to být tím?
Dej ho tam a uvidíš :)
Jestli myslíš SP2 tak nemám a z netu tahat nechci (dial-up)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

imike píše:
Dzin píše: Dej ho tam a uvidíš :)
Jestli myslíš SP2 tak nemám a z netu tahat nechci (dial-up)
Tak to máš smulu, tak bývá to na CD z IT magazínů nebo nekomu rekni:)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ipconfig : "Stav média . . . . : odpojeno"

Příspěvek od karf »

imike píše:Nemam dostatečné vědomosti abych tento problém odstranil. Proto žádám o radu. Samozřejmě, že jsem nejprve dlouho hledal pomoc ve fóru, ale nic.
Mam XPčka Prof., síťovku 3Com EtherLink 10/100 PCI (v druhém PC s 98 jede, ovladačů jsem vyskoušel spousty)
no když píše odpojeno, tak je asi odpojená - odpojenej kabel ne? jestli to máš spojený s něčím - switch nebo druhý komp - máš správný kabel? na switch normální na druhej komp kříženej?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
imike
Nováček
Nováček

Re: ipconfig : "Stav média . . . . : odpojeno"

Příspěvek od imike »

karf píše:
imike píše:Nemam dostatečné vědomosti abych tento problém odstranil. Proto žádám o radu. Samozřejmě, že jsem nejprve dlouho hledal pomoc ve fóru, ale nic.
no když píše odpojeno, tak je asi odpojená - odpojenej kabel ne? jestli to máš spojený s něčím - switch nebo druhý komp - máš správný kabel? na switch normální na druhej komp kříženej?
Vím že problém může být nekdy maličkost. Psal jsem, že jsem se fórem prokousával takže neco už vím. K propojení dvou PC bez switche používám křížený kabel.
PC 1 : Win 98 SE, 3Com EtherLink 10/100 PCI
PC 2 : Win XP Prof. SP1, 3Com EtherLink 10/100 PCI

Na PC1 příkaz IPCONFIG síťovku najde i s odpojeným kabelem. Vidí sám sebe i PINGne sám sebe i podle IP i podle jména
Na PC2 IPCONFIG při obou PC propojených a samozřejmě spuštěných, síťovku nepozná, PING pole ip nejde, podle jména vypisuje (nevím přesne) 127.0.0.1 a jde to
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

a ip adresy máš nastavený napevno? zkus nastavit 192.168.0.1 a x.x.x.2 na druhém. pak by měl jít ping. pracovní skupinu taky nastav stejně.
a idelání by bylo ten kabel zkusit někde kde to s kříženým funguje nebo nechat udělat novej
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
imike
Nováček
Nováček

Příspěvek od imike »

karf píše:a ip adresy máš nastavený napevno? zkus nastavit 192.168.0.1 a x.x.x.2 na druhém. pak by měl jít ping. pracovní skupinu taky nastav stejně.
a idelání by bylo ten kabel zkusit někde kde to s kříženým funguje nebo nechat udělat novej
Adresy jsem natvrdil presne jak říkáš. To všechno jsem už skoušel a výsledek jsem už popsal výše. Kabel nemá kde odskoušet. Je kupovaný jako nový v obchodě.
Dotaz zní na IPCONFIG : je možné, že na PC2 vidí sám sebe, ipeconfig funguje, ping funguje a na PC1 ne???
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

pokud máš nastavený ip napevno, kabel je v pořádku, poruchu síťovky vylučuješ a na pc máš povolený ping na firewallu/žádný firewall tak nemůže být problém.

stav - odpojeno je v případě, že je odpojenej kabel.
imike
Nováček
Nováček

Příspěvek od imike »

karf píše:pokud máš nastavený ip napevno, kabel je v pořádku, poruchu síťovky vylučuješ a na pc máš povolený ping na firewallu/žádný firewall tak nemůže být problém.

stav - odpojeno je v případě, že je odpojenej kabel.
Proč ale na PC2 "odpojeno" nenapíše i když tam kabel není zasunutý?!?!?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

bych zkusil jinou síťovku, tohle je volaké čudné
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“