Nový MB+CPU+RAM+GPU, reinstalace WinXP?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Vincent Vega
Začátečník
Začátečník

Nový MB+CPU+RAM+GPU, reinstalace WinXP?

Příspěvek od Vincent Vega »

Zdarec, něco jsem slyšel, že při změně MB (budu měnit ještě CPU, RAM a GPU) se musí přeinstalovat Windows XP. Když jste lama. Já jsem. Ale prý když nejste, jde to nějak vychytat, aby reinstalace nebyla nutná. Jak na to? Dík za info...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jistá šance tady je, ale moc tomu nevěřím @ stejně to někdy dělá bordel.... Spíš reinstalace to jistí.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Závisí od typu přechodu. Někdy to není problém a jindy je. Nikdo ti s jistotou neřekne co dělat, ale většina ti doporučí přeinstalovat systém. Tedy i já.
Vincent Vega
Začátečník
Začátečník

No typ přechodu je "dost velkej skok jinam", tedy ze 754 Sempronu na 775 Core 2 Duo. Jenže reinstalace se mi právě dělat nechce. Je to horší jak stěhování se někam jinam :jaw: Když si pomyslím, kolik věcí mám nainstalovaných atd... :sad: Asi mi nic jinýho nezbyde :huh: Já nechci :sad:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vincent Vega píše:...
Veliký skok -> nevěřím, že to bez reinstalu bude makat. :sad:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Přesně tak, je tu jistá šance ale dělá to bordel. Ale tím že se o to pokusíš nic nezkazíš (pokud si vše zálohuješ :oops: ). Tzn odstranit veškeré ovladače (driver removery), nějaké ty registry které mají něco společného s ovladačemi možná taky,ale i tak to nemusí vyjít. Já s kamarádem něco podobného zkoušel (né záměrně) a 754 + integrovaná gk na 478 + agp fungovalo docela dobře, jen po bootu všelijaké načítání ovladačů atd, po mírném doladění by to šlo ..

Já osobně bych se o to vůbec nepokoušel, vše zazálhoval, popř udělal nový oddíl atd, a reinstall.
mkmt
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkmt »

pri spravnom pouziti sysprep-u reinstalacia nie je potrebna
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

nie je potrebna, ale vdaka zaserkanemu systemu inymi ovladacmi, plnymi rgistrami roznych blbosti a vzhladom na UPLNE INU platformu jednoznacne nova instalacia.

Jedine... ak ti bude stacit, ze ti to mozno pojde na 60% vykonu, trosku nestabilne, podivuhodne... kludne to riskni.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
mkmt
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkmt »

Wuuduu píše:nie je potrebna, ale vdaka zaserkanemu systemu inymi ovladacmi, plnymi rgistrami roznych blbosti a vzhladom na UPLNE INU platformu jednoznacne nova instalacia.

Jedine... ak ti bude stacit, ze ti to mozno pojde na 60% vykonu, trosku nestabilne, podivuhodne... kludne to riskni.
nie je to ziadne riskovanie, robim so syprep-om par rokov taketo veci uplne bezne a az na vynimky no problem, na to je predsa sysprep urceny
Vincent Vega
Začátečník
Začátečník

Mohl by ses prosím trochu rozepsat o tom sysprep? Hledal jsem na netu, ale objevil jsem jen to, že je to nějakej program od Microsoftu na zálohování, ale co jak s ním nikde nic. Nebo odkaz na nějakej článek o něm. Sice už jsem zahájil zálohování, ale kdyby to šlo jednodušeji, klidně to zkusím...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

mkmt píše:nie je to ziadne riskovanie, robim so syprep-om par rokov taketo veci uplne bezne a az na vynimky no problem, na to je predsa sysprep urceny
Nikdo mně nevymluví, že čistá instalace je čistá instalace.... :oops:

To ani nepočítám "eulu" u OEM verzí, které tvoří většinu OS WXP. ;-)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Mezitim co se rozviji toto tema, mohl mit uz tazatel threadu davno win xp znovu nainstalovane. Nechapu proc s tim dela takove drahoty.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Vincent Vega
Začátečník
Začátečník

Protože jsem si včera (v neděli) přes net objednával komponenty, dojít by měli zítra či pozítří :wink:
mkmt
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkmt »

Vincent Vega píše:Mohl by ses prosím trochu rozepsat o tom sysprep?
sysprep sa nachadza na install CD win, v SUPPORT\TOOLS\deploy.cab aj s vycerpavajucim manualom
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“