(ne)koupit IBM T23?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
David Kolibáč
Začátečník
Začátečník

(ne)koupit IBM T23?

Příspěvek od David Kolibáč »

Protože mě na mém PC štve, že je hlučné a nepřenosné, uvažuji o koupi notebooku.
Uvažuji o tom z dlouhodobějšího hlediska, takže to nespěchá, jen bych rád věděl, do čeho jdu. Nákup plánuji nejspíš kolem pololetí.

Mé požadavky jsou:
* cena kolem 10 tisíc korun
* maximální kvalita provedení (a odolnost)
* přenositelnost (relativně nízká hmotnost a dlouhá výdrž na baterie)
* spíše vyšší rozlišení displeje
* USB a CD vypalovačka (může být externí)
* radši trackpoint než touchpad
Potřebuji na tom venku (třeba v lese) psát web a programovat. Mělo by to zvládat hry typu Steel Panthers a Fallout. Hudbu (Led Zeppelin, Deep Purple apod.) by to mělo slušně zvládat alespoň se sluchátkama.
Musí to vydržet dlouhá léta fungování.

Docela se mi vyhovoval IBM ThinkPad T23. Má opravdu displej 1040 x 800? Je nějaká lepší alternativa? A co starší modely jako T20?
Předem díky za odpověď.
Banda kreténů tu je. Všude.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

měl jsem T21 (asi nebo 20) s P3 700, 128RAM, 8MB vga, 12GB disk...byl to celkem fajn lehčí placatej nout a takovýty školní činnosti (office, web, dvd, NFS3, NFS5, Colin 2 :-) ) v pohodě. vydržel ale necelou hodinu - baterka už nebyla z nejlepších - bez dvd mechaniky, síťovky - pcmcia a s cpu na 550. Repas baterky vyjde u tohodle asi na 1500 jeslti se nepletu a nová repas kolem 3kkč.
jo a dvd byla zasouvací a měl jsem k tomu ještě fdd místo tý dvd.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“