O&O Defrag V4
- petronius
- Nováček

-
O&O Defrag V4
Potřebuji poradit s OO Defragem.
Chtěl bych využít možnost nastavit autovypnutí po ukončení defragmentace,ale vždycky vyskočí okno s dotazem
"uložit nastaveni do souboru oodpe?".Na dotaz se musí
odpovědět,takže k vypnutí nedojde.Dá se dotaz vypnout
nebo obejít?
Chtěl bych využít možnost nastavit autovypnutí po ukončení defragmentace,ale vždycky vyskočí okno s dotazem
nebo obejít?
Athlon XP2500 Barton,Albatron Trinity 6200,Albatron KX600Pro,HDD Seagate 120GB,
- Hydr0gen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Odpověď neznám, ale na něco se k tomuhle prográmku taky zeptám, abych nezakládal zbytečně další topic.
Stahnul jsem Shareware OO Defragu s tím, že má jít o úžasný defragmentační nástroj, ovšem asi nechápu jak funguje. Totiž, zezačátku jsem defragmentoval C metodou space, která měla být rychlý lék na těžkou fragmentaci (jak píše přímo Defrag). Z 64% jsem se dostal na 48 a pak jsem zkoušel znova to samé, jednou také Complete(Complete/Access myslím) a níž už jsem se nedostal.
Co to je za defragmentační nástroj, když nesníží fragmentaci z 48%? Nebo mám odjet každou Complete variantu zvlášť?
Děkuji. Jeden disk mám rozdělený na 2 partitiony, jestli je to relevantní
Stahnul jsem Shareware OO Defragu s tím, že má jít o úžasný defragmentační nástroj, ovšem asi nechápu jak funguje. Totiž, zezačátku jsem defragmentoval C metodou space, která měla být rychlý lék na těžkou fragmentaci (jak píše přímo Defrag). Z 64% jsem se dostal na 48 a pak jsem zkoušel znova to samé, jednou také Complete(Complete/Access myslím) a níž už jsem se nedostal.
Co to je za defragmentační nástroj, když nesníží fragmentaci z 48%? Nebo mám odjet každou Complete variantu zvlášť?
Děkuji. Jeden disk mám rozdělený na 2 partitiony, jestli je to relevantní
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To: Hydr0gen:
Koľko máš miesta voľného na disku ? Lebo treba prinajmenšom 10%.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- petronius
- Nováček

-
To:Hydrogen
Defrag je dobrý program,ale musí se umět používat.
Měl jsem stejný problém,než jsem zjistil,že má větší
nároky na volné místo.10% je minimum,doporučuju
aspoň 20%.Doporučuju tento postup:nejdřív použít
Complete Name (může jet hodně dlouho,u mě na 60GB
part. to bylo 24 hodin),potom používat Space.
Měl jsem stejný problém,než jsem zjistil,že má větší
nároky na volné místo.10% je minimum,doporučuju
aspoň 20%.Doporučuju tento postup:nejdřív použít
Complete Name (může jet hodně dlouho,u mě na 60GB
part. to bylo 24 hodin),potom používat Space.
Athlon XP2500 Barton,Albatron Trinity 6200,Albatron KX600Pro,HDD Seagate 120GB,
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám v8 a jinak spokojenost. K těm procentům, mě to dělalo pouze pokud sem měl málo volnýho na HDD. IMHO to chce tak aby bylo volnyho tak dvojnasobek největšího souboru na HDD minimálně jinak tak 10%.
Co máš za verzi? Nejde nahodou vypnout ukladani nastavení?petronius píše:Potřebuji poradit s OO Defragem.
nebo obejít?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Hydr0gen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To určitě bylo. Dohání mě to k šílenství. Dneska jsem uvolnil až 21% a dal znova Complete/Access. Opět nic. Report se vytvořil, v 13:58 a pustil jsem to ráno, čili něco se určitě dělo. Ale jako všechny předchozí nejde přečíst =otevře se okénko tuším eploreru(nechápu proč) a je tam úplně prázdno.Josko píše:To: Hydr0gen:
(Čili to jsou 2 věci-defragmentace nic neudělá a reporty jsou k ničemu, nevim, co se stalo).
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
- romis
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele doporučuju si sehnad Q and Q defrag V8 professional a pak to zkusit znova,teda nevím jestli to pomůže ale já tuhle funkci používám taky a nic mi to nedělá!!!! 
AMD Athlon 4000+ jádro san diego,DFI lan party nf4 ultra-D skt939,GeForce 8600GTS,2GB (DUAL 2x1GB) DDR433 Corsair Twinx XMS PRO 2-3-2-6, LED,CoolerMaster FOX Centurion 5 CAC-FX5-UW, černo/stříbrný,NEC DVD±RW ND-3551, 16x8x/8x±R9, LabelFlash, bulk, černá
- Hydr0gen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže update: psal jsem si s podporou OO softu+sam neco zkousel (boot time defrag v OO a windowsi default).
Zprovoznil jsem reporty (musel jsem zmenit v Moznostech slozky program na .htm, windows tam meli Explorer) a i z finalniho reportu od Windows defrag. to vypada ze nektery fily nejsou defragmentovatelny. Ani boot time s tim nic neudela? Vzdycky jsou fragmentovany nejaky soubory Oblivionu (kvuli kterymu jsem se do ty taskarice poustel)+par locked files. Kazdopadne jsem se nedostal pod 39% defragmentace souborů. Jde s tim něco udělat?
Zprovoznil jsem reporty (musel jsem zmenit v Moznostech slozky program na .htm, windows tam meli Explorer) a i z finalniho reportu od Windows defrag. to vypada ze nektery fily nejsou defragmentovatelny. Ani boot time s tim nic neudela? Vzdycky jsou fragmentovany nejaky soubory Oblivionu (kvuli kterymu jsem se do ty taskarice poustel)+par locked files. Kazdopadne jsem se nedostal pod 39% defragmentace souborů. Jde s tim něco udělat?