O&O Defrag V4

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
petronius
Nováček
Nováček

O&O Defrag V4

Příspěvek od petronius »

Potřebuji poradit s OO Defragem.
Chtěl bych využít možnost nastavit autovypnutí po ukončení defragmentace,ale vždycky vyskočí okno s dotazem
"uložit nastaveni do souboru oodpe?".Na dotaz se musí
odpovědět,takže k vypnutí nedojde.Dá se dotaz vypnout
nebo obejít?
Athlon XP2500 Barton,Albatron Trinity 6200,Albatron KX600Pro,HDD Seagate 120GB,
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Odpověď neznám, ale na něco se k tomuhle prográmku taky zeptám, abych nezakládal zbytečně další topic.

Stahnul jsem Shareware OO Defragu s tím, že má jít o úžasný defragmentační nástroj, ovšem asi nechápu jak funguje. Totiž, zezačátku jsem defragmentoval C metodou space, která měla být rychlý lék na těžkou fragmentaci (jak píše přímo Defrag). Z 64% jsem se dostal na 48 a pak jsem zkoušel znova to samé, jednou také Complete(Complete/Access myslím) a níž už jsem se nedostal.

Co to je za defragmentační nástroj, když nesníží fragmentaci z 48%? Nebo mám odjet každou Complete variantu zvlášť?

Děkuji. Jeden disk mám rozdělený na 2 partitiony, jestli je to relevantní
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

To: Hydr0gen:
Koľko máš miesta voľného na disku ? Lebo treba prinajmenšom 10%.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
petronius
Nováček
Nováček

To:Hydrogen

Příspěvek od petronius »

Defrag je dobrý program,ale musí se umět používat.
Měl jsem stejný problém,než jsem zjistil,že má větší
nároky na volné místo.10% je minimum,doporučuju
aspoň 20%.Doporučuju tento postup:nejdřív použít
Complete Name (může jet hodně dlouho,u mě na 60GB
part. to bylo 24 hodin),potom používat Space.
Athlon XP2500 Barton,Albatron Trinity 6200,Albatron KX600Pro,HDD Seagate 120GB,
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

V4? to je hodne stary, ne? ted je myslim aktualne V8. jinak ja pouzivam complete acess
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mám v8 a jinak spokojenost. K těm procentům, mě to dělalo pouze pokud sem měl málo volnýho na HDD. IMHO to chce tak aby bylo volnyho tak dvojnasobek největšího souboru na HDD minimálně jinak tak 10%.
petronius píše:Potřebuji poradit s OO Defragem.
Chtěl bych využít možnost nastavit autovypnutí po ukončení defragmentace,ale vždycky vyskočí okno s dotazem
"uložit nastaveni do souboru oodpe?".Na dotaz se musí
odpovědět,takže k vypnutí nedojde.Dá se dotaz vypnout
nebo obejít?
Co máš za verzi? Nejde nahodou vypnout ukladani nastavení?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Josko píše:To: Hydr0gen:
Koľko máš miesta voľného na disku ? Lebo treba prinajmenšom 10%.
To určitě bylo. Dohání mě to k šílenství. Dneska jsem uvolnil až 21% a dal znova Complete/Access. Opět nic. Report se vytvořil, v 13:58 a pustil jsem to ráno, čili něco se určitě dělo. Ale jako všechny předchozí nejde přečíst =otevře se okénko tuším eploreru(nechápu proč) a je tam úplně prázdno.

(Čili to jsou 2 věci-defragmentace nic neudělá a reporty jsou k ničemu, nevim, co se stalo).
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
romis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romis »

Hele doporučuju si sehnad Q and Q defrag V8 professional a pak to zkusit znova,teda nevím jestli to pomůže ale já tuhle funkci používám taky a nic mi to nedělá!!!! :lol:
AMD Athlon 4000+ jádro san diego,DFI lan party nf4 ultra-D skt939,GeForce 8600GTS,2GB (DUAL 2x1GB) DDR433 Corsair Twinx XMS PRO 2-3-2-6, LED,CoolerMaster FOX Centurion 5 CAC-FX5-UW, černo/stříbrný,NEC DVD±RW ND-3551, 16x8x/8x±R9, LabelFlash, bulk, černá
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Takže update: psal jsem si s podporou OO softu+sam neco zkousel (boot time defrag v OO a windowsi default).

Zprovoznil jsem reporty (musel jsem zmenit v Moznostech slozky program na .htm, windows tam meli Explorer) a i z finalniho reportu od Windows defrag. to vypada ze nektery fily nejsou defragmentovatelny. Ani boot time s tim nic neudela? Vzdycky jsou fragmentovany nejaky soubory Oblivionu (kvuli kterymu jsem se do ty taskarice poustel)+par locked files. Kazdopadne jsem se nedostal pod 39% defragmentace souborů. Jde s tim něco udělat?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“