Problém s diskem připojeným přes USB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- PAS
- Začátečník
-
Problém s diskem připojeným přes USB
Mám jeden problém. Přes USB si připojuji obyčejný IDE disk v rámečku s redukcí. Kopírování na něj jde vždy bez problémů, ale někdy se stává, že při opačném kopírování (z USB disku) mi to vypíše hlášku "soubor nelze zkopírovat". Když zkusím Scandisk, tak mi nahlásí, že na disku našel chyby, které opravil. Pak ovšem inkriminované soubory zmizí nebo mají menší velikost. Pak už jsou k ničemu. Tyto problémy se mi objevovaly na systémech Win98, 2000, XP. Takže systémem jako takovým to asi nebude. Diskem asi také ne, jelikož pokud ho normálně zapojím v počítači, chodí naprosto bez problémů a chyby nedělá. Nevíte prosím někdo co by to mohlo způsobovat? Díky za Vaše rady.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT
problém není ani v systému, ani v disku. z toho jasně plyne že problém je v inkriminované redukci... osobně tomu moc nevěřím, přece jen sběrnice IDE není moc stavěná na vychytávky USB jako hotswap apod. nejlepší bude tu redukci nepoužívat a rámeček používat běžným způsobem s vypínáním počítače při zapojování
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- PAS
- Začátečník
-
A poradíš, kde se dá vypnout zpožděný zápis?pavel.minarik píše:Zkus si vypnout zpožděný zápis. Zdá se mi to s tou menší velikostí. Disk odpojíš dřív než tam dopíše poslední zbytky z cache a je to. Scandisk to detekuje jako zabrané místo ničím a soubory patřičně zkrátí. Toť můj tip.
Ale pokud v pravo dole kliknu na ikonu odpojit USB zařízení a počkám až se HDD rozloučí se systémem, tak by měl mýt vše dopsané ne?
A díky za tip.
- PAS
- Začátečník
-
Doma ten rámeček používám samozřejmě reději tím běžným způsobem, ale přes tu USB redukci si nosím data z práce a od známých. Tam běžný způsob použít nemůžuzombie píše:problém není ani v systému, ani v disku. z toho jasně plyne že problém je v inkriminované redukci... osobně tomu moc nevěřím, přece jen sběrnice IDE není moc stavěná na vychytávky USB jako hotswap apod. nejlepší bude tu redukci nepoužívat a rámeček používat běžným způsobem s vypínáním počítače při zapojování
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No dopsaný by to být mělo, ale přeci jen těžko říct. Prohlídni si ve správci zařízení ten příslušný disk, třeba to tam vypnout půjde (já to bohužerl přesně nevím kde to je neboť to nepotřebuju).PAS píše:A poradíš, kde se dá vypnout zpožděný zápis?pavel.minarik píše:Zkus si vypnout zpožděný zápis. Zdá se mi to s tou menší velikostí. Disk odpojíš dřív než tam dopíše poslední zbytky z cache a je to. Scandisk to detekuje jako zabrané místo ničím a soubory patřičně zkrátí. Toť můj tip.
Ale pokud v pravo dole kliknu na ikonu odpojit USB zařízení a počkám až se HDD rozloučí se systémem, tak by měl mýt vše dopsané ne?
A díky za tip.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Shit
- Odborník PCT
Vyzkoušej ve správci zařízení-diskové jednotky-USB device-zásady-optimalizovat pro rychlé odebrání.pavel.minarik píše:No dopsaný by to být mělo, ale přeci jen těžko říct. Prohlídni si ve správci zařízení ten příslušný disk, třeba to tam vypnout půjde (já to bohužerl přesně nevím kde to je neboť to nepotřebuju).PAS píše: A poradíš, kde se dá vypnout zpožděný zápis?
A díky za tip.
- PAS
- Začátečník
-
Díky za přesný návod. Nastavil jsem to tak, vyzkoušel jsem data z USB disku kopírovat a zatí to chybu neudělalo. Uvidím, jestli to tak i zůstane nadále, ale to ukáže až čas.Shit píše:Vyzkoušej ve správci zařízení-diskové jednotky-USB device-zásady-optimalizovat pro rychlé odebrání.pavel.minarik píše: No dopsaný by to být mělo, ale přeci jen těžko říct. Prohlídni si ve správci zařízení ten příslušný disk, třeba to tam vypnout půjde (já to bohužerl přesně nevím kde to je neboť to nepotřebuju).