Compal HEL80 Verified by Intel ... počuli ste ?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

HoLubko
Nováček
Nováček

Compal HEL80 Verified by Intel ... počuli ste ?

Příspěvek od HoLubko »

Chcel by som sa opýtať či ste už počuli o tejto technológii .
Som už skoro úplne rozhodnutý pre notebook s týmto štandardom a zaujíma ma váš názor.
Predbežná konfigurácia : Core Duo T2300e (neviem či nepočkám na Core 2 Duo ???a či pôjde???)
1GB RAM (pre(d) vist(o)u dokúpim ešte 1GB a to by malo stačiť ???)
Super multi drive
100GB HDD 5400rpm 16 MB cache
Nvidia GeForce GO 7600 256 MB
Intel 945PM
pričom šasi obsahuje čítačku odtlačkou , 1,3Mpx kameru ....

podrobný popis šasi s MB a ostatným http://eshop.pccom.sk/?Mode=Sti&StiId=41303
cena je 40 000 Sk(30000 Czk) s DPH ... oplatí sa ?
a ešte taký detail či bude možné skúšať na ňom rôzne distribúcie Linuxu ?

za rady vopred ďakujem
chrobok
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrobok »

Zdravím , no ja už o tech noteboocich slyšel , vypadaji docela dobře. Tak jsem rozhodnut si obědnat verified by intel notebook . Podpora a servis intelu neni k zahozeni a ta cena taky ne, oproti notasum od ACERu je to rozdil nebe a dudy :)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Tak myslím, že by asi stálo za to zjistit, co to vlastně znamená, že? Verified by Intel není nálepka, kterou se budou honosit notebooky - je to jenom označení barebonů (tj. základ, do kterýho se pak cpe procesor, grafika atd.), které mají požehnání od Intelu. Tuto nálepku na své barebony můžou v současný době lepit tři výrobci: Asus (ASmobile), Quanta a právě Compal. Osobně si myslím, že to zase takovej rozdíl nebude - tato značka vznikla zejména, kvůli větší možnosti získat kvalitní notebook, který si můžu sám nakustomizovat (nebudu to muset strkat do nějakýho total noname šmejdu). Pokud chcete více informací jukněte na web Intelu.

Co se týče Aceru - nevím od koho Acer bere barebony, nebo jestli si je dělá sám. Ale pokud je od někoho kupuje nedivil bych se, kdyby to bylo od někoho z těchto tří výrobců...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
chrobok
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrobok »

Tak , už mi přišel HEL80 a musím říct , že za ty peníze naprostá spokojenost.
Není to žádný zázrak, ale šasí nijak nevrže ani se nevikle nebo tak , akorat klavesnice by mohla být lepší. Pokud se chce někdo na neco zeptat ohledně tohohle notebooku nechť píše ;)
Martin.sro
Nováček
Nováček

dostupnost

Příspěvek od Martin.sro »

Zdravím.
Jak dlouho si na něj čekal?
chrobok
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrobok »

je to jak kdyz ale nejpozdeji do 7 dnu , do republiky chodi tohle zbozi kazdou stredu takze neni problem ...
JackCY
Nováček
Nováček

SPĚCHÁ NEMAM NA ČEM PRACOVAT

Příspěvek od JackCY »

A kde jsi ho objednával?

Já bych měl zájem o tuto config:
T5500 (5600)
HEl80 s 945PM s GF 7600 256MB (128bit)
3945abg
DVD+-RW
80GB 5400ot
512 - 1024 MB PC5300 (667MHz)

PS.: na netu jsem viděl pár fotek jako tato:
http://www.notebookreview.com/assets/14209.jpg
http://www.notebookreview.com/assets/14239.jpg
http://www.notebookreview.com/assets/14241.jpg

ta baterka opravdu takto kouká ven, nebo je to způsobeno konfigurací větší baterky u tohoto testovaného kusu?

KOLIK VYDRŽÍ NA STANDARDNÍ BATERKU?
CO POROVNÁNÍ S Asus S96J???
chrobok
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chrobok »

tak baterka standardni nekouka ven , jinak vydrzi asi 3h maximalne, ale neni se cemu divit , u notebooku s takovou konfiguraci je to standard. A co se tyce toho jestli je lepsi ten ASUS , tak to ti nereknu ja mam ten HEL80 a jsem spokojen.
JackCY
Nováček
Nováček

Obchod

Příspěvek od JackCY »

Ještě jeden detail, kde jsi ho koupil? Já jsem našel jenom tohle http://www.audio4u.cz/Verified_by_Intel ... d11955.htm
nebo jsi to kupoval po dílech? a jaká konfig přesně máš :-)

KDE KOUPIT?
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

ja mam zase z vbi.cz zalusk na asus s96j
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2975
ale přemejšle sem že bych šasi koupil jinde a vse osttni do ni take ..
by mě zajimalo jestli to pujde koupit šasi samotnout a sam si dokoupit procak ,ram,hdd
a jak by to pak bylo se zarukou kdyz by s něco vysralo
game-Přechod na xbox ,už me ten upgrade pěkne .....
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

Hledal jsem na netu a zjistil jsem že tenhle "barebone" se vyrabí s matným i lesklým monitorem. Nemáte někdo zkušenosti s kvalitou a přípdaně se "schopností" českých distributorů dodat jednu z variant?
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

byp[NiNR] píše:Hledal jsem na netu a zjistil jsem že tenhle "barebone" se vyrabí s matným i lesklým monitorem. Nemáte někdo zkušenosti s kvalitou a přípdaně se "schopností" českých distributorů dodat jednu z variant?
ja tedy mam lesklej docela dost jsem toho prosel o matnem jsem nic neslysel
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

No tak jsem prohledal snad všechny obchody v ČR :) ale o matte fakt v česku nikdo neslyšel... navíc se mi zdá že v te recenzi je dost lepší display... to rozlišení i tak když jsem ho viděl v obchodě tak mi tak "super" nepřišel, ale zase co bych chtěl za ty prachy! Nicméně ten lesk mě fakt štve:(
ja to přišel tady na NotebookReviews. Taky jsem se nedke na vedlejším threadu dočetl o 9člankové baterii, ale u nas opět dodavají jen 6ti:( Nevíte jeslti se třeba neda dotahnout z německa nebo snad žeby to prodavali i u nás?
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

byp[NiNR] píše:No tak jsem prohledal snad všechny obchody v ČR :) ale o matte fakt v česku nikdo neslyšel... navíc se mi zdá že v te recenzi je dost lepší display... to rozlišení i tak když jsem ho viděl v obchodě tak mi tak "super" nepřišel, ale zase co bych chtěl za ty prachy! Nicméně ten lesk mě fakt štve:(
ja to přišel tady na NotebookReviews. Taky jsem se nedke na vedlejším threadu dočetl o 9člankové baterii, ale u nas opět dodavají jen 6ti:( Nevíte jeslti se třeba neda dotahnout z německa nebo snad žeby to prodavali i u nás?
baterku 9cell koupis na vbi.cz
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

No ale jen pro ASUSe, pro Compaly tam 9zi člankovou nemaj:(
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

byp[NiNR] píše:No ale jen pro ASUSe, pro Compaly tam 9zi člankovou nemaj:(
compal nebrat jestli ti jde i o grafiku
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

No ale zase ten asus má jen X1600 ktera je o dost horší.... navíc nevím jak to je s displayem, i když trošku jsem patral po zamořskych shopech a u toho HELu je ten horší display Glossy a ten lepší Matte. Bohužel u nas asi ten lepší neseženu:(
Navíc asus ma docela hnusny design podle mě.... a co jsem viděl tyhle compy tak ten display :down:
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

byp[NiNR] píše:No ale zase ten asus má jen X1600 ktera je o dost horší.... navíc nevím jak to je s displayem, i když trošku jsem patral po zamořskych shopech a u toho HELu je ten horší display Glossy a ten lepší Matte. Bohužel u nas asi ten lepší neseženu:(
Navíc asus ma docela hnusny design podle mě.... a co jsem viděl tyhle compy tak ten display :down:
no jsi vedle jak ta jedle jak se rika.. ja mel asuse udelal me po oc 4800 v mark 05 ..hel 80 ti to neudela ani kdyby si nevim co..maji tam tezce podtaktovanou go7600 a nemyslim oproto pc verzy ale oproti klasickym go 7600 ..a vytahnout nejde skoro vubec staci si projit zahranicni fora jak tam kazdy nad tim place..
obraz a display je good az na pozorovaci uhel.. je nutno nahrat uplne novej bios kvuli odstraneni sumu v obraze ...pak je to jine kafe
crab
Nováček
Nováček

Příspěvek od crab »

"...jak tam kazdy nad tim place."

Proc by nad tim mel nekdo plakat? Ja man HEL80 s go7600, je podtaktovana, mirne jsem si ji zvedl, rozpohybuji vsechno na vyssi detaily (Gothic III skoro naplno, NFS Carbon taky neni problem).
Ja doporucuju tu ASUSku (S96J, jestli se nepletu) a asi bych si ji taky na druhy pokus koupil, ale rozhodne nemam proc brecet nad HEL80. Funguje vyborne.

Navic mam dojem, ze uz u go7600 dali lepsi pameti, jelikoz lidi, kteri to koupili v posledni dobe, hlasi vyssi takty, kterych ja se svoji kartou nedosahnu.
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

crab píše:"...jak tam kazdy nad tim place."

Proc by nad tim mel nekdo plakat? Ja man HEL80 s go7600, je podtaktovana, mirne jsem si ji zvedl, rozpohybuji vsechno na vyssi detaily (Gothic III skoro naplno, NFS Carbon taky neni problem).
Ja doporucuju tu ASUSku (S96J, jestli se nepletu) a asi bych si ji taky na druhy pokus koupil, ale rozhodne nemam proc brecet nad HEL80. Funguje vyborne.

Navic mam dojem, ze uz u go7600 dali lepsi pameti, jelikoz lidi, kteri to koupili v posledni dobe, hlasi vyssi takty, kterych ja se svoji kartou nedosahnu.
me je to jedno ja uz nemam ani jeden...ale proste plači ti co sly do notesu kvuli hernimu vykonu byl zklamáni.
gothic skoro naplno mno kazdej bere skoro naplno neco jineho pokud to teda hrajes v nativnim rozlisku.. ja si koupil battlefield 2142 a tam se to naplno aby byli aspon nejake framy hrat neda... ale je pravda na notebook je to paradicka da se tam zahrat vse.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“