Ati X1800 vs Nvidia 7600 + CD vs C2D vs T64X2
Moderátor: Don
- eXii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ati X1800 vs Nvidia 7600 + CD vs C2D vs T64X2
Zdravim ,rozhoduji se mezi ntb a proto bych se rad zeptal jaka je graficka karta lepsi v ntb .... jestli Ati X1800 s 256MB a nebo Nvidia 7600 take s 256MB ?? jedna se mi hlavne o hry ju
kdyztak hodte pls nejakej link kde je porovnani tech lepsich grafik co se davaji do ntb
//D.M. upraven nadpis
kdyztak hodte pls nejakej link kde je porovnani tech lepsich grafik co se davaji do ntb
//D.M. upraven nadpis
NTB: FSC Amilo Xi1546 with Core2Duo a Ati X1800
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
7600 je konkurentem X1600, http://notebook.cz/__/,,clanky,technolo ... index.html jX1800 je už konkurentem 7800, a poráží ji http://notebook.cz/__/,clanky,technolog ... index.html , takže X1800 je lepší
- eXii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom jaké verze. Podle verze jsou to X1800 a X1900 http://notebook.cz/__/,clanky,technolog ... index.html
- eXii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jenom tady jsou samy verze GTX, XT nebo GS , ale v ntb jsem zadnou takovou nenasel ...
Kterou kartu by sis ty vybral do ntb okolo tech 50 tisic ??
Muj favorit je zatim FS AMilo Xi1546 ale treba se uz objevila jina a lepsi masinka na hry v te to cenove kategorii
Kterou kartu by sis ty vybral do ntb okolo tech 50 tisic ??
Muj favorit je zatim FS AMilo Xi1546 ale treba se uz objevila jina a lepsi masinka na hry v te to cenove kategorii
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No tak za ty peníze a hlavně proto, že by to mělo být na hry, bych bral 17" noťas, nemá cenu vybírat 15", ale ty jsi taky vybral 17". Takže něco jako tahle Toshiba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38069 . Bohužel má v ceně i Wokna MC, takže je to skoro o 10k dražší. Kdyby to šlo sehnat bez nich, bylo by to super. Jinak ten tvůj zmiňovanej je na tom taky velice odbře, ale ta Toshiba má lepší parametry výkonově. Zase FSC má větší disk. Nebo počkat co se ukáže na trhu během pár týdnů a jít do Core 2 Duo
- eXii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No 17tku chcu kazdopadne ... protoze na hrani a taky i na skolu je to potreba. No ta Toshiba se mi taky libi ale uz je o trosku drazsi no . No bez tech oken jsem ju nikde nevidel .. vsude jen s oknama . A tech par tydnu myslis tak kolik ?? ja bych si ho chtel koupit nez pujdu do skoly coz je koncem zari
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Notebooky s Core 2 Duo už jsou na trhu - zatím ale moc ne u nás, do konce září by se ale imho objevit měly...eXii píše:No 17tku chcu kazdopadne ... protoze na hrani a taky i na skolu je to potreba. No ta Toshiba se mi taky libi ale uz je o trosku drazsi no . No bez tech oken jsem ju nikde nevidel .. vsude jen s oknama . A tech par tydnu myslis tak kolik ?? ja bych si ho chtel koupit nez pujdu do skoly coz je koncem zari
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- eXii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Počkal bych už jenom kvůli tomu, že ceny Core Duo pak ještě víc spadnou . Hlavní rozdíl Core 2 Duo oproti Core Duo jsou asi 64bit instrukce a vyšší výkon - ten se ale projeví naplno až s novou platformou Santa Rosa (příští rok). Cenová hladina by měla být (vzhledem k tomu, že Core 2 Duo stojí úplně stejně jako Core Duo) prakticky stejná...eXii píše:to Don Martinez :
takze radis na ne pockat ?? A v cem je ten Core Duo 2 lepsi oproti Core Duo ?? Je to az takovy rozdil ?? Joa ataky je dulezita tak cenova hladina ve ktere by se tak meli pohybovat ??
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- eXii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Šel bych do Core 2 Duo . Vysoký (nebo vyšší než oba konkurenti) výkon a nízká (nižší) spotřeba jsou jasný výhody novýho Inteláckýho procesoru.eXii píše:to Don Martinez:
a jakej je pak tedy rozdil mezi Core duo 2 a AMD Turion™ 64 X2 ?? A bude to velky vykonovy rozdil mezi tim Core Duo 2 a tim Santa Rosou ?? A sel by jsi pak radsi do Core Duo nebo Core duo 2 ??
- eXii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to Don Martinez:
mozna jsem trochu nechapavej, ale neodpovedel jsi jakej je rozdil mezi Core Duo 2 a AMD Turion™ 64 X2, takze ta Santa Rosa pak tyhle rozmete ju ?? a bude ten narust vykonu tak markantni ?? Ale zase me uz nechce cekat na tu SR .. to uz je moc dlouha doba
mozna jsem trochu nechapavej, ale neodpovedel jsi jakej je rozdil mezi Core Duo 2 a AMD Turion™ 64 X2, takze ta Santa Rosa pak tyhle rozmete ju ?? a bude ten narust vykonu tak markantni ?? Ale zase me uz nechce cekat na tu SR .. to uz je moc dlouha doba
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Co chceš detailní popis architektury obou? S tím neposloužím - na procesory nejsem žádnej odbroník ... Turion64 X2 má podporu 64bit jako Core 2 Duo, ale Core 2 Duo mi prostě přijde jako lepší volba (nižší spotřeba, vyšší výkon) - navíc současná verze by měla (až na problémy s BIOSem) fungovat v dnešních noteboocích s Core Duo, čili většina notebooků, které nabízejí Merom jsou v podstatě ty starší (teda stále platforma Napa) s novým procesorem - změní se to příští rok, kdy přijde nová platforma Centrina Santa Rosa a s ní nová generace Core 2 Duo, která nabídne třeba vyšší FSB nebo SLI (podpora SLI by měla ale přijít už teď u některých notebooků s Napou) + další věci, ale v těch nepůjde jen o výkon - zatím se o nich ale většinou jenom spekuluje (viděl jsem třeba podporu mobilních sítí 3G atd.). Jinak na Santa Rosu bych bejt tebou nečekal - to by ses docela načekal .eXii píše:to Don Martinez:
//Mrkni sem: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=2808 - myslím, že si ušetříme delší teď už ne tolik OT diskusi . Zejména rozuzlování:
Anandtech píše:Overall, Merom may not be as big of an upgrade to Yonah as Conroe was to NetBurst, but the bottom line is that you get equal or better performance in every test without increasing cost or decreasing battery life. Owners of Core Duo laptops really have no reason to worry about upgrading for now, and waiting for the Santa Rosa platform before your next laptop upgrade seems reasonable. Those looking to purchase a new notebook on the other hand have no reason to avoid Core 2 Duo models, assuming pricing is consistent with what Intel is promising. There will be a delay of at least a few more weeks as we await availability, and testing and validation by laptop manufacturers may delay things a bit more, but within the next month or so you should be able to get a Core 2 laptop.
- eXii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: