Vypnuty zdroj dava napeti do desky ?!

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vypnuty zdroj dava napeti do desky ?!

Příspěvek od Aigor »

Zjistil jsem zajimavy postreh - pred casem jsem to uz nekam psal, ale nikdo me to neumel vysvetlit

Zdroj Enermax Liberty 400W, sestava s775,...
Pres noc obvykle vypinam PC jeste kolebkovym tlacitkem na zdroji, tj. mel by byt odpojeny privod proudu - alespon jsem si to myslel...
Vysledoval jsem ale, ze pri vypnutem zdroji na desce pravidelne problikava LEDka indikujici +5V v cca 30s intervalech.

Nechci bejt stoura, ale tohle prece neni normalni. Resp. je to poprve co se s necim takovym setkavam :o
Pro poradek doplnuji, ze na to nema vliv pripojeni sitoveho kabelu nebo jakyhkoliv dalsich periferii (odzkouseno).

Zdroj je v zaruce kvuli tomu ho rozebirat nebudu, ale kolebkovy vypinac byl vzdy hned za privodem proudu :?

Umi me nekdo vysvetlit co se tam deje a jestli me to nemuze nejak poskodit desku nebo HW ???
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

tzn ...ze ked mas zapojeny sietovy kabel tak ti kazdu chvilu blikne ta ledka a ked nie tak nie??
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Shark NX píše:tzn ...ze ked mas zapojeny sietovy kabel tak ti kazdu chvilu blikne ta ledka a ked nie tak nie??
Ak je vybratý tak nemá prečo jedine že by z kondenzátorou ale tie by sa po chvíli vyprázdnili.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
AigorW
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AigorW »

Shark NX píše:tzn ...ze ked mas zapojeny sietovy kabel tak ti kazdu chvilu blikne ta ledka a ked nie tak nie??
Presne tak. Muzu mit odpojenej monitor, NET, KB, USB,... jen to napajeni s "vypnutym" zdrojem a blika to klidne celou noc az do rana :?

Jen pro uplnost - "probudit" z tohoto stavu deska samozrejme nejde, a cistych +5V tam taky neni, jinak by LEDka svitila porad..

je to proste nejaky bug :shock:
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

Zdravim, myslim ze si s tym nemusis robit hlavu. Kludne to moze byt indikacia funkcnosti baterky pre CMOS. Blikanie jednej led moze odoberat minimalny prud (niekedy aj uA) a to ta baterka s prehladom zvladne aj niekolko rokov.
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

A když vytáhneš kabel ze zásuvky, tak to taky bliká? :roll:
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“