Sapphire X1800 GTO2 nebo 2x ASUS EN6800GT/2TD???

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
thommasino
Nováček
Nováček

Sapphire X1800 GTO2 nebo 2x ASUS EN6800GT/2TD???

Příspěvek od thommasino »

Dobrý den!
Potřeboval bych poradit ohledně grafické karty.Nejsem příznivcem žádné značky.Preferuju něco jako cena-výkon.Kartu jsem chtěl koupit v cenové relaci kolem 7tKč.Projel jsem si pár testů na netu, a chtěl jsem si zakoupit tuto konfiguraci:

AMD Athlon 64 3800+ (2,4GHz; s.AM2)
ASUS M2N-E Gb LAN nForce 570 Ultra
DDR2 1024MB 667MHz,CL5-Zepelin (retail box)
Sapphire RX1900GT (256MB/256bit)
Seagate 250GB, SATA-3G, 16MB
NEC ND-4571 LF
Fortron 400w

Bohužel, po návštěvě všech mě známých prodejců jsem zjistil, že výše uvedenou kartu nikde neseženu.A navíc, nikdo neví kdy bude znova na trhu, a jestli vůbec.Prý nejsou ani žádné jiné od jiných výrobců, než je Sapphire, HIS, atd.Trochu jsem slevil z parametů, a snažil jsem se zakoupit řadu X1800GT, ale situace se opakovala.Tak jsem se zaměřil na karty nVidia X7900GT.Tam problém s dodávkou není.Už jsem se rohodl pro typ: Asus EN7900GT/2DHT 256MB.Paramatrově se mi zdála OK!Jen že jak jsem posléze zjistil na netu, jsou s nima problémy ohledně ARTEFAKTŮ!!! Tak že jsem zase na začátku.Připadám si jako za KOMANČŮ.Člověk stojí v obchodě, v ruce peníze,to co by chtěl není, ale může si koupit něco co nechtěl,a navíc jako bonus, se mu to ještě pravděpodobně podělá, tak že místo zábavy u PC, si ji užívá běháním po záručních servisech... Nevíte prosím někdo o nějaké grafické kartě, která má podobné parametry jako x1900GT, nebo EN7900GT, a je v cenové relaci kolem 7tKč, A HLAVNĚ JE D O S T U P N Á, v obchodech?!?
Ještě jsem objevil tento typ: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1800 GTO2 512MB(512MB/256bit).Kromě velikosti grafické paměti,a šířky paměťové sběrnice, se mi o ní nic nepodařilo zjistit.Myslím jako, počet ROP,PS engines, rychlost graf. pamětí...Nemáte ji někdo?Zajímalo by mě jaká je.Jestli stojí za ty peníze...Prý by se měla ještě dát sehnat.Ale nevím jestli to je ještě aktuální.Nebo raději vzít tuto: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1900 XT 512MB.Ale to je už asi úplně o něčem jiném.Tedy hlavně ta cena... Tak že fakt nevím.
Navíc se mi ještě naskytla nabídka od známého, který mi nabídl jeho asi 1,5 roku starý PC.

AMD 3200+ s.939, přetaktovaný na 2,55GHz
ASUS A8N-SLI
DDR 2x 512MB, Vista
ASUS EN6800GT/2TD, jsou 2,tedy SLI

1.Nemám vzít raději tuto sestavu a dál se nemordovat sháněním karet?

2.Překoná tato sestava grafickým výkonem výše uvedené grafické karty?

3.Nemáte někdo taky 2 grafické karty na desce, jaká je potom spotřeba?

4.Co taktovaný procesor, nemá pak kratší životnost?Mám takový pocit, že něco mluvil i o taktovaných pamětech, jestli jsem se teda nepřeslechl.Jak dlouho potom vydří paměti, po přetaktování?

Chápu že asi pro mnoho z Vás budou moje otázky působit dost směšně, ale s taktováním žádné zkušenosti nemám, a proto volím tenhle způsob, jak se něco dozvědět.Doufám, že mi někdo trošku poradíte.Díky moc...
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Otazka,kolko chce znamy za tu zostavu?Ake casovanie maju tie pamate?
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

ta sestava co ti nabidl nevypada spatne ale ty grafiky byt sou v sli tak jsou zastarale takze bych to udelal nasledovne: x1800gto2 s 512 mb ram urcite ne, je to vyhazovani penez (tech 512mb)...okolo tech 7k bych doporucil radeon x1900xt 256 mb
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39815
ale mozna by bylo lepsi vzit tu 512mb verzi.

a jeste k te cele sestave: dobry akorat vem dvoujadro x2 3800+
a pokud trvas na jednojadre tak vem tak 3000+/3200+ a pretaktuj a mas to jak ten 3800+
:wink:
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Lenze ze si bude mat CZC tu grafiku tak skoro na sklade? :roll:
thommasino
Nováček
Nováček

BubakB píše:Otazka,kolko chce znamy za tu zostavu?Ake casovanie maju tie pamate?
Za sestavu 18tKč.Ty paměti jsou myslím původně 400, zvednuté na 500.Nebo tak nějak. :?
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

thommasino píše: Za sestavu 18tKč.Ty paměti jsou myslím původně 400, zvednuté na 500.Nebo tak nějak. :?
Zda sa mi to nejako dost,kolko ta vide nova zostava, CPU,Doska,Pamate a Grafika(napr. ta 1900XT co postol teraz stehrob)?
thommasino
Nováček
Nováček

stehrob píše:a jeste k te cele sestave: dobry akorat vem dvoujadro x2 3800+
a pokud trvas na jednojadre tak vem tak 3000+/3200+ a pretaktuj a mas to jak ten 3800+
:wink:
No o tom dvoujádru jsem už taky uvažoval.Ptal jsem se na to, a prý je to zbytečné, že to využijou jenom architekti, a grafici, když spouštějí hodně náročných aplikací najednou.Na hry je to prý "ZATÍM" k ničemu.
A do toho taktování se nepouštím.Za prvé to neumím,a za druhé bych tím pádem přišel o záruku... Ale dík za tip... :wink:
thommasino
Nováček
Nováček

BubakB píše:
thommasino píše: Za sestavu 18tKč.Ty paměti jsou myslím původně 400, zvednuté na 500.Nebo tak nějak. :?
Zda sa mi to nejako dost,kolko ta vide nova zostava, CPU,Doska,Pamate a Grafika(napr. ta 1900XT co postol teraz stehrob)?
Ta sestava jak tam je + ještě case by mě vyšla na 20.400KčPokud Bych sehnal X1900XT, tak by se cena zvedla cca o 1000Kč.Už jsem ze zoufalství koukal i po X1900XT 512MB, nebo X1900XTX. :sad:
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Dvojjadro vyuziju aj hry, hlavne vsetky nove. Dnes uz su vsetky nove vacsinou procesory dvojajdrove.

Taktovanim neprides o zaruku, pretoze sa to viac-menej vobec neda zistit, co bolo taktovane.

Taktovanim sa znizuje zivotnost procesora, to je pravda, klesne z 15 rokov na 10 rokov. Nekupis moje 10 rokov stare PC? :wink:
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
thommasino
Nováček
Nováček

Wuuduu píše:Dvojjadro vyuziju aj hry, hlavne vsetky nove. Dnes uz su vsetky nove vacsinou procesory dvojajdrove.

Taktovanim neprides o zaruku, pretoze sa to viac-menej vobec neda zistit, co bolo taktovane.

Taktovanim sa znizuje zivotnost procesora, to je pravda, klesne z 15 rokov na 10 rokov. Nekupis moje 10 rokov stare PC? :wink:
No, a teď mi řekni kdo kecá, Ty, a nebo ten co mi to říkal?Tak je to se vším.Jeden řekne, ne to neber, druhý ber to.A jak se v tom má potom jeden orientovat???
V taktování se nevyznám, ale to jsem tu už psal.A ani nikoho neznám, kdo by to uměl.... :oops:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

6800GT je dneska srot..kup tu sestavu s AM2 a hotofka...
Mac...
Mac Manar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mac Manar »

thommasino píše:
BubakB píše:Zda sa mi to nejako dost,kolko ta vide nova zostava, CPU,Doska,Pamate a Grafika(napr. ta 1900XT co postol teraz stehrob)?
Ta sestava jak tam je + ještě case by mě vyšla na 20.400KčPokud Bych sehnal X1900XT, tak by se cena zvedla cca o 1000Kč.Už jsem ze zoufalství koukal i po X1900XT 512MB, nebo X1900XTX. :sad:
Neboj se, X1900XT seženeš , 100mega jich má ještě okolo 50ks, .... pro tebe třeba tady http://www.rsc-computers.cz/
thommasino
Nováček
Nováček

godlike píše:6800GT je dneska srot..kup tu sestavu s AM2 a hotofka...
Taky se přikláním k téhle variantě.Jenom doufám, že k tomu seženu i grafiku. X1900XT ať už 256MB, nebo 512MB. X1900XTX je už asi nad moje finanční možnosti. :o
thommasino
Nováček
Nováček

Mac Manar píše:
thommasino píše: Ta sestava jak tam je + ještě case by mě vyšla na 20.400KčPokud Bych sehnal X1900XT, tak by se cena zvedla cca o 1000Kč.Už jsem ze zoufalství koukal i po X1900XT 512MB, nebo X1900XTX. :sad:
Neboj se, X1900XT seženeš , 100mega jich má ještě okolo 50ks, .... pro tebe třeba tady http://www.rsc-computers.cz/
DÍKY MOC!!!!! :worship: Vypadá to že nakonec PC budééééé!!!! :comp:
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

tvýho kamaráda pošli slušně někam s jeho oldscholl sestavou a trapným SLI
zkus se díva i do oshopů a ne jne kamených jako je CzC nebo alzáč.
tu X1900Gt nebo XT 256 seženeš :-)
rozhodně se jiná grafika dneska nevyplatí koupit.
no a nebo ještě teda si ted pořídti 7600GST a koncem roku až vyjdou nový grafiky od ATI nebo NV s DX10 a Shader modelem 4 ji buchnout a pořídit si tu novou :-)
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

pokud vim tak czc je online shop...
a myslim ze nove grafiky na dx10 na zacatku noveho roku jeste nebudou a pokud budou tak jeste s nakyma mouchama a navic drahy...to spis tu x1900xt nebo x1950pro nebo xtx.
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

stehrob píše:pokud vim tak czc je online shop...
a myslim ze nove grafiky na dx10 na zacatku noveho roku jeste nebudou a pokud budou tak jeste s nakyma mouchama a navic drahy...to spis tu x1900xt nebo x1950pro nebo xtx.
ktery se k nam dostanou někdy začatkem řijna a next gen grafiky vyjdou v listopadu :-) ne li taky koncem řijna.a to se vyplatí počkat!!!! :D
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

xtx vyjde coby dup a myslim ze g80 nvidie se zdrzi aspon do konce roku.
o r600 nemluve, to bude jeste pozdeji...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“