3 směrové klávesy najednou

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
marahoon
Začátečník
Začátečník

3 směrové klávesy najednou

Příspěvek od marahoon »

Ahoj...Při zmáčknutí 3 směrových kláves najednou se ozve ve Windowsu akorát pípnutí. To by mě ještě tolik nevadilo. Problém je ale v závodních hrách např. TOCA Race driver 3 kde by se mi občas hodilo mít dohromady plyn, brzdu a zatáčení. Pls může mi někdo poradit zdali je to normální chování každé klávesnice anebo si mám koupit jinou. Mám Genius SlimStar 310. Díky moc
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Nemas ji v PS2? Ja když sem zmačk šipku nahoru, dolu a dostrany (třeba v GTASA při hrabačce na mistě) tak v PS2 to blblo, ale dyž sem to dal do USB - žadnej problem
Naposledy upravil(a) SpeedyGT dne stř 6. zář 2006, 20:47, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Muzu to pro tebe zkusit na Logitech media Keyboard pokud chces.

Ale brzdu a plyn je divny ne?

Zkus vymyslet jinou kombinaci 3 klaves a ja to testnu.

Jinak tohle dela vetsina low-end klavesnic.

BTW: myslim ze tohle tema by se hodilo vice lidem, takze jsem rad ze to nekdo zalozil.

Neni moznost nejakeho freeware testu na webu? Ze bychom ti pak mohli dat vice lidi reference komu to jde a komu ne. Zkus neco najit na webu, jinak v nejhorsim to testnu v te Toce, ale pochybuju ze ji tady bude mit dostatecne lidi pro dobry vzorek klavesnic.

Speedy FX píše:Nemas ji v PS2? Ja když sem zmačka šipku nahoru, dolu a dostrany (třeba v GTASA při hrabačce na mistě) tak v PS2 to blblo, ale dyž sem to dal do USB - žadnej problem
to usb to prave ne vzdy resi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Butch píše:to usb to prave ne vzdy resi.
Mám Logitech Medie Keyboard Elite CZ a přesně stejnej problem jak ho popsal sem ho vyřešil s tim USB. Samozřejmě že low-end klavesnici to bejt muže taky :wink:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Low-end klávesnice to není - stála 400 Kč. Jo dal jsem ji do usb a když zmáčku šipku nahoru, dolu a doprava tak v pohodě fungujou všechny tři. Když ale nahoru, dolu a doleva tak pouze ta nahoru. Zvláštní tohle fakt nechápu. Přitom samostatně ty klávesy fungujou úplně v pohodě.
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

darrth
Nováček
Nováček

Příspěvek od darrth »

Zapojení do USB nebo PS/2 může řešit problém pouze u některejch klávesnic, protože moje starší noname klávesnice (PS/2) zvládala 4 klávesy najednou běžně a novější Genius KB-16e Scroll (PS/2) pípá už při třech klávesách.

pokud někomu jdou kombinace:
-šipka nahoru + šipka doleva + kterákoliv z těchto:M,N,B,mezerník
-šipka nahoru + šipka doprava + kterákoliv z: M,N,B,mezerník
(když jdou tyhle, tak už půjdou s velkou pravděpodobností všechny)
tak vám gratuluju, máte kvalitní klávesnici :up:
PC1: Core 2 Duo E6400@3,2GHz, Asus Rampage Formula, 4x1GB DDR2 Geil , MSI GTX275, 2 x Seagate 320GB + 1TB, Enermax Liberty 500W a vše si hoví v Chieftecu LBX-02B-B-B
PC2: Barton 2500+@2200MHz, MSI K7N2 Delta, 2x256+1x512 MB DDR400, Seagate 400 GB a 80GB, Leadtek 6600GT, MB+CPU+GPU water cooled
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Tak jsem ještě zkusil v BIOSu nastavit USB Keyboard support na Enabled a bootování systému zkončilo fatal error - nechápu. Myš mám do PS/2 a v BIOSu jsem žádný USB Mouse support nenašel. Dokáže mi někdo poradit. Díky moc
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Speedy FX píše:Mám Logitech Medie Keyboard Elite CZ a přesně stejnej problem jak ho popsal sem ho vyřešil s tim USB. Samozřejmě že low-end klavesnici to bejt muže taky
S moji Logitech Media Keyboard CZ tento problém nemám - zapojení v PS2. Že by tímto problémem trpěla Logitech Media Elite mi přijde prapodivné, ovšem u levnějšího Geniusu bych se nedivil ničemu.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

prf.KuBA píše:S moji Logitech Media Keyboard CZ tento problém nemám - zapojení v PS2. Že by tímto problémem trpěla Logitech Media Elite mi přijde prapodivné, ovšem u levnějšího Geniusu bych se nedivil ničemu.
Tak u geniusu fakt ne :) Mohla by to zpusobovat třeba stará zákl deska?
marahoon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marahoon »

Speedy FX píše:
prf.KuBA píše:S moji Logitech Media Keyboard CZ tento problém nemám - zapojení v PS2. Že by tímto problémem trpěla Logitech Media Elite mi přijde prapodivné, ovšem u levnějšího Geniusu bych se nedivil ničemu.
Tak u geniusu fakt ne :) Mohla by to zpusobovat třeba stará zákl deska?
No desku mám DFI Infinity nF4 SLI a ta mi moc stará nepřijde. Jinak v PS/2 mi ve Windowsu fungují najednou zmáčkuná šipka nahoru, dolu a doleva ale ve hrách nikoli. Když ji dám do USB tak mi to nefunguje ani ve Windowsu - naprosto NEPOCHOPITELNÉ a ABSURDNÍ - má snad někdo vysvětlení nebo se jedná o paranormální jev????
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

marahoon píše:...
Tak desku máš v pohodě. Zkratka v PC je hafo nepochopitelnejch věci, ktery vysvětlit ani nejdou :) . Zkus jinou klavesnici. Treba je to vazne tim Geniusem
Alianna
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alianna »

mě to pípá při šipkách nahoru, dolů, doleva , při nahoru, dolů , doprava ne :), klavesnici mám nějaký shit keyboard Turbo Medi kb-9801R+
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Na mojí shit EC low-end klavesnici to dělá taky, ale vždycky až tak po dvou třech vteřinách a pak v pravidelnejch intervalech cca 2 vteřin to pípá. Njn eurocase co by kdo chtěl. Základkou to asi taky nebude, mám MSI 915G Combo.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

marahoon píše:No desku mám DFI Infinity nF4 SLI a ta mi moc stará nepřijde.
Na desku bych to také neviděl. Zatím primárně funguji na DFI LanParty KT400a, což je mnohem starší a technologicky zaostalejší deska.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
atomic:)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atomic:) »

ja si teda myslim ze to zakazuje operacni system, ale jistej si nejsem.. ale je to dost mozny ze Windoze buzi.. Taky mozna kvuli nastavenejm klavesovejm zkratkam... Fakt myslite ze je to klavesnici???
CPU: Athlon 64 X2 5000+ & Alpine 64 Pro / MB: Gigabyte GA-M61P-S3 / GPU: nVidia GeForce 8800GT 256MB/ RAM: 3,5GB Geil DDRII / HDD: 2x Western Digital SATAII - 250GB a 640GB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tohle mi dělaly snad všechny PS/2 klávesnice. stará DINová byla v pohodě :(
ignorelist: kremrole a dezoláti
martinus1828
Nováček
Nováček

Re: 3 směrové klávesy najednou

Příspěvek od martinus1828 »

Jak to tak ctu, tak se to nikomu nepodarilo vyresit:( ja to ted zjistil pri Trackmanii, mam tu klavesnici pripojenou k NB nejde mi plyn a zaroven do leva, jedine na numericke klavesnici:( Vite nekdo jak se to da prolomit?? :sad:
Ryck
Začátečník
Začátečník

Re: 3 směrové klávesy najednou

Příspěvek od Ryck »

No, podle toho co vím já, tak to záleží od klávesky - mělo by u ní být napsáno kolik zvládne. Když ke mě totiž přijde kámoš, tak si nosí vlastní klávesnici. Když jsem se ho ptal co mu vadí na tý moji, tak říkal, že by nezvládla dostatek tlačítek najednou (zkoušel jsem to a zvládne 4)...
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“