DVD nečte ale vypaluje

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
digo
Nováček
Nováček

DVD nečte ale vypaluje

Příspěvek od digo »

Mám takovej problém s dvd mechanikou se kterym si nevim rady. Moje dívídýčko nedokáže přečíst obsah DVD ani CD, ale vidí ho. Vždy napíše např. "f:\setup.exe není platná aplikace win32". Nelze to prostě spustit ani zkopírovat. Přitom vypalování funguje!!! Problém není v mechanice jako takový. Vyzkoušel jsem jí v jinym kompu, kde funguje. Prubnul jsem již druhou, fungl novou mechaniku a stejnej problém. Toto se začlo stávat po přeinstalování windows xp. Podezříval jsem i programy tipu Daemon Tools. Ten jsem odinstaloval a problém přetrvává.
Máte s tim někdo zkušenost??
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: DVD nečte ale vypaluje

Příspěvek od Dzin »

Zkus ASPI jiny.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Případně vyzkoušej osvědčený Clean pack, najdeš ho zde i s popisem...
Bathory
digo
Nováček
Nováček

Příspěvek od digo »

dík za rady. vyzkoušel jsem teď obojí, ale bohužel to nepomohlo. pořád hlásí "Can´t open file", "žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O"...
Clean pack sice něco opravil, ale efekt žádnej.

Ještě bych chtěl doplnit, že mam v kompu připojenou navíc starou CDR mechaniku připoujenou SCSI řadičem a ta funguje bez problému...
vseveda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vseveda »

Mam uplne stejny problem jako digo... Jedna se o LG dvd ram GSA-h20L... KDyz vlozim jake koli meidum nacteho, ale pokud ho chci spustit "není platná aplikace typu win32.exe" Zkousel jsem preventivne napojit na jiny IDE radic a vymenit ksandu... DVD ramku jsme zkousel v druhem PC a tam slapala aniz bych pouzil jake koli ovladace nebo rozhrani ... V mem fungovala pouze starsi Cd-RW vypalovacka... Domnival jsme se, ze mam na Sata funkci nastaveny Raid a proto nejde, ale bylo jak ma IDE... Takze opravdu netusim v cem to vezi. Tento problem u me nastal presne jako u digiho, po reinstalaci OS... Zkousle jsme ho jeste 2x reinstalnout, ale furt ten samy problem, jinak cele OS slapou jak hodinky ... 3Dmark,Prime95 apod. vse v perfektnim stavu, takze podle to bude spise SW chyba nez HW ... :evil: Zkousel jsme i preventivne nahrat defaultni nastaveni Biosu, ale bohuzel nic.
Na světě jsme jenom jednou, tak si to musíme pořádně užít!
vseveda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vseveda »

Takze po dlouhem a trpelivem badani u mich znamych a na internetu, jsem stale nenasel reseni, takze me napada jen jedna varianta a to jest, ze me instalacni CD s OS je vadne. Takze zkusim v nejblizsi dobe reinstal OS z jineho media a dam vedet. Jinak jsme zkousel i firmware nejnovejsi, ovladace apod. a stale nic ...
vseveda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vseveda »

Tak po dlohem badani a zkouamni i nastaveni Biosu jsem zmenil nastaveni chipu na S-ATA z ENhand mode na combined... vypadalo to nadejne... Mechanika brala, ale pouze jen disky se zvukovimy stopami... Coz mi prislo divne, vratil jsem zpet na enhand mode a otevrel jme case a jak jsem tak koukal napadlo me, ze bych mohl zkusit vymenit ksandu ( rutini zalezitost ) Mimoto jsem ji vymneli i za 80 pinovou, no a k memu udivu mechanika opet funguje, jako jedine mzn vysvetleni mi pride skrouceny kabel a tudiz preruseny kontakt, protoze ksanda v druhem PC bezi, kazdopadne jsem rad, ze se mi podarilo zjistit kde je problem a vyresit ho....
laginoo
Začátečník
Začátečník

Re: DVD nečte ale vypaluje

Příspěvek od laginoo »

tenhle problem sem mival taky, pri instalaci win se neco poku... a pak to nefici, resil sem to novou instalaci oken a vse ok.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“