Chvilkové zasekávání

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Chvilkové zasekávání

Příspěvek od jenda.69 »

Občas se mi stává, že se mi třeba okno s ICQ asi na 3s zasekne a pak zase jede. Stávalo se mi to s normálním ICQ5, teď používam QIP a taky se mi to děje.
Nebo třeba když hraju NFS Most Wanted, tak se mi to občas trochu trhá. V tom městě jsou nějaký místa který když prvně po spuštění projíždim, tak se mi u nich hra (grafika i zvuk) zasekne asi na 10s a pak zase jede normálně dál. Při tom záseku mi svítí dioda disku (čtení-zápis). Jinak mi hra jede docela plynule až na takovýhle záseky. Ty jsou i v jiných hrách, nezáleží jestli nastavim maximální nebo minimální grafiku.

Čim by to mohlo bejt? Zdrojem? Zkoušel jsem defragmentaci disků ale to nepomohlo.
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Neprehrieva sa ti náhodou niečo ?
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Chvilkové zasekávání

Příspěvek od Jan Machalík »

jenda.69 píše:Občas se mi stává, že se mi třeba okno s ICQ asi na 3s zasekne a pak zase jede. Stávalo se mi to s normálním ICQ5, teď používam QIP a taky se mi to děje.
Nebo třeba když hraju NFS Most Wanted, tak se mi to občas trochu trhá. V tom městě jsou nějaký místa který když prvně po spuštění projíždim, tak se mi u nich hra (grafika i zvuk) zasekne asi na 10s a pak zase jede normálně dál. Při tom záseku mi svítí dioda disku (čtení-zápis). Jinak mi hra jede docela plynule až na takovýhle záseky. Ty jsou i v jiných hrách, nezáleží jestli nastavim maximální nebo minimální grafiku.

Čim by to mohlo bejt? Zdrojem? Zkoušel jsem defragmentaci disků ale to nepomohlo.
To co popisujes vypada na malo operacni pameti, NFS MW je s 512Mb jen s ridka hratelne, a deje se tam prave to co popisujes,Ram se zaplni, a tak zacne swapovat disk, tim padem dojde k tomu zaseku jak pises,512MB je na NFS MW opravdu malo, pokud se to deje i ve woknech tak zkontroluj jestli ti nebezi na pozadi nejake svinstvo, projed to antivirem a odstran spyware :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

No, s tou pamětí je to docela asi možný, protože občas mi to píše, že nemam dostatek virtuální paměti. Antivirem to zkusim projet. Spyware tam neni, to jsem nedávno kontroloval.

Josko: nic na monitorování nemam nainstalováno, takže nevím, ale neměl by se při přehřívání počítač spíš restartovat?

Jinak ono se mi docela zdá, že ten počítač má nějakej menší výkon, než by měl mít, jako by byl zahlcenej, ale nepomohl mu ani formát a nová instalace windows. No, asi se podívam po nový paměti. Nevíte o nějaký levný dobrý 512? :)
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“