Znemožnění přístupu na NET celému systému GAME WinXPpro!
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- onyX
- Začátečník

Chtěl bych si připravit dle Acronis Boot managera 2 systémy. Jeden systém WinXP na hry, druhý na programy - hlavně na neusté ladění, přeinstalovávání, internet atd. /znáto to ..../ oboje WinXPpro.
No a u toho na systému na HRY bych chtěl nainstalovat WinXPpro SP2-pouze, oříznutý a připravený nLite. Fachaly by tam jen hry. Mám PC připojený však přes router na DSL. Rád bych u tohoto GameXP však zamezil jakémukoliv přístupu na NET /příchozí i odchozí - prostě žádný net/. Domnívám se že buď budu muset zakázat služby spojené s netem nebo snad ještě lépe to upravit XP-lite /nevím co v něm ale odinstalovat/. Nevím však co udělat aby byl tento systém OFF-LINE.
Zkrátka tyhle Widle budou jen na pařbu a nic jiného /žádny FW, antivir, antispyware ani zbytečné služby/.
Poradíte?
No a u toho na systému na HRY bych chtěl nainstalovat WinXPpro SP2-pouze, oříznutý a připravený nLite. Fachaly by tam jen hry. Mám PC připojený však přes router na DSL. Rád bych u tohoto GameXP však zamezil jakémukoliv přístupu na NET /příchozí i odchozí - prostě žádný net/. Domnívám se že buď budu muset zakázat služby spojené s netem nebo snad ještě lépe to upravit XP-lite /nevím co v něm ale odinstalovat/. Nevím však co udělat aby byl tento systém OFF-LINE.
Zkrátka tyhle Widle budou jen na pařbu a nic jiného /žádny FW, antivir, antispyware ani zbytečné služby/.
Poradíte?
- LGA
- Začátečník

- onyX
- Začátečník

.... to myslíš v záložce HW zakázat síťovou kartu /nevím/??? Naposledy když jsem přeinstaloval systém, tak se Widle připojily na net aniž bych nastavoval síťové připojení! Můžeš mi tedy poradit jak na to a co udělat, či zakázat??LGA píše:Nenastavis sitove pripojeni, zakazes sitovou kartu. Co je na tom slozite?
Já to fakt nevím!
Dík
- LGA
- Začátečník

- onyX
- Začátečník

- Briketa
- Začátečník

-
Po ciste instalaci je sitove rozhrani nastaveno na DHCP. Pokud ti tvuj modem nebou router prideluje IP adresy pomoci DHCP, tak ti to stejne adresy prideli. Resenim by bylo zadat v tvem GAME Windowsu nejake nesmyslne IP adresy.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
NB: Dell Latitude 5510
- onyX
- Začátečník

BINGO, to je ono úadresu prideluje vlastne Router!
Zadám nesmyslné adresy a snad by pomohlo odinstalovat podporu DHCP. Co vy na to?
Zadám nesmyslné adresy a snad by pomohlo odinstalovat podporu DHCP. Co vy na to?
- Briketa
- Začátečník

-
- onyX
- Začátečník

Ted mne napadlo, tu adresu samo zadam do IE FF a O, ale co programy, ktere volaji NET??
Tam podle mne jedine pomuze zakazat ve spravci pristup k Routeru a odinstalovanim Sluzeb podporujicich volani NETU, ale kterych ...????
Tam podle mne jedine pomuze zakazat ve spravci pristup k Routeru a odinstalovanim Sluzeb podporujicich volani NETU, ale kterych ...????
- zombux
- Odborník PCT

Re: Znemožnění přístupu na NET celému systému GAME WinXPpro!
nene, tu adresu zadáš síťovýmu rozhraní, ne každýmu softwaruonyX píše:Ted mne napadlo, tu adresu samo zadam do IE FF a O, ale co programy, ktere volaji NET??
ignorelist: kremrole a dezoláti