Znemožnění přístupu na NET celému systému GAME WinXPpro!

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
onyX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od onyX »

Chtěl bych si připravit dle Acronis Boot managera 2 systémy. Jeden systém WinXP na hry, druhý na programy - hlavně na neusté ladění, přeinstalovávání, internet atd. /znáto to ..../ oboje WinXPpro.

No a u toho na systému na HRY bych chtěl nainstalovat WinXPpro SP2-pouze, oříznutý a připravený nLite. Fachaly by tam jen hry. Mám PC připojený však přes router na DSL. Rád bych u tohoto GameXP však zamezil jakémukoliv přístupu na NET /příchozí i odchozí - prostě žádný net/. Domnívám se že buď budu muset zakázat služby spojené s netem nebo snad ještě lépe to upravit XP-lite /nevím co v něm ale odinstalovat/. Nevím však co udělat aby byl tento systém OFF-LINE.

Zkrátka tyhle Widle budou jen na pařbu a nic jiného /žádny FW, antivir, antispyware ani zbytečné služby/.

Poradíte?
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Nenastavis sitove pripojeni, zakazes sitovou kartu. Proc vymyslet neco sloziteho.
onyX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od onyX »

LGA píše:Nenastavis sitove pripojeni, zakazes sitovou kartu. Co je na tom slozite?
.... to myslíš v záložce HW zakázat síťovou kartu /nevím/??? Naposledy když jsem přeinstaloval systém, tak se Widle připojily na net aniž bych nastavoval síťové připojení! Můžeš mi tedy poradit jak na to a co udělat, či zakázat??

Já to fakt nevím!

Dík
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Obrázek Obrázek Obrázek

Pokud jsi Widle preinstaloval, tak tam zustalo predchozi nastaveni site. Pokud by jsi udelal novou instalaci, tak se nikde nepripoji, protoze nevi na jakou IP se ma pripojit.
onyX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od onyX »

Jasný, dík!!
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Po ciste instalaci je sitove rozhrani nastaveno na DHCP. Pokud ti tvuj modem nebou router prideluje IP adresy pomoci DHCP, tak ti to stejne adresy prideli. Resenim by bylo zadat v tvem GAME Windowsu nejake nesmyslne IP adresy.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
onyX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od onyX »

BINGO, to je ono úadresu prideluje vlastne Router!

Zadám nesmyslné adresy a snad by pomohlo odinstalovat podporu DHCP. Co vy na to?
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Oboji vyresis zadanim nesmyslne adresy. PC ma adresu, nepta se DHCP serveru po IP adrese. A je to.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
onyX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od onyX »

Ted mne napadlo, tu adresu samo zadam do IE FF a O, ale co programy, ktere volaji NET??

Tam podle mne jedine pomuze zakazat ve spravci pristup k Routeru a odinstalovanim Sluzeb podporujicich volani NETU, ale kterych ...????
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Znemožnění přístupu na NET celému systému GAME WinXPpro!

Příspěvek od zombux »

onyX píše:Ted mne napadlo, tu adresu samo zadam do IE FF a O, ale co programy, ktere volaji NET??

Tam podle mne jedine pomuze zakazat ve spravci pristup k Routeru a odinstalovanim Sluzeb podporujicich volani NETU, ale kterych ...????
nene, tu adresu zadáš síťovýmu rozhraní, ne každýmu softwaru :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Pokud IP adresu prideluje DHCP, tak by melo stacit vypnout (zakazat) sluzbu "Klient DHCP".
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“