Má smysl vytvořit si pro brouzání po netu účet s omezeným...
- Leto_Atreides
- Nováček

-
Má smysl vytvořit si pro brouzání po netu účet s omezeným...
...oprávněním a na admina se přihlásit, jen když potřebuji něco nainstalovat? Znamená to zvýšení bezpečnosti, nebo jen problémy, když si aplikace potřebuje něco zapsat do registru a Windows ji tam prostě "nepustí"? NOD32 mi např. zahlásil, že nelze aktualizovat databázi, ačkoliv jsem v Program Files povolil úplné řízení jeho adresáře i pro Guesta...
- AigorW
- Začátečník

- fr33k
- Začátečník

-
Ja jsem to tak pro vsechny cleny rodiny udelal (krom sebe), ale stejne to (+ antiviry atd.) nezabranilo tomu, ze jsem se po tydnu vratil domu a Windows nenajely vubec 
Pokud to chces pro sebe a uzivas PC "rozumne", bude jednodussi pouzivat nejaky ucet s admin pravy, protoze nektere aplikace opravdu delaji problem.
Muj nazor.
Pokud to chces pro sebe a uzivas PC "rozumne", bude jednodussi pouzivat nejaky ucet s admin pravy, protoze nektere aplikace opravdu delaji problem.
Muj nazor.
- AigorW
- Začátečník

njn, ono to je jenom jeden z kroků, který je potřeba udělat. Samo o sobě je to k ničemu. Pokud dávám někomu (BFU) do ruky PC s tím, aby měl "bezpečný" net, tak mu krom jinýho taky dobře nakonfiguruju FW, posadím ho za NAT, nastavím paketovej filtr a pokud chce něco instalovat, přijdu to udělat sám.
Jenomže tenhle model je použitelnej tak pro tchýni nebo firemního zaměstnance, jakmile má user právo cokoliv stáhnout, připojit USB, nebo vložit CD, nikdy mu nezabráníš aby si zprasil komp. Všechno ostatní je věcí kompromisu
Jenomže tenhle model je použitelnej tak pro tchýni nebo firemního zaměstnance, jakmile má user právo cokoliv stáhnout, připojit USB, nebo vložit CD, nikdy mu nezabráníš aby si zprasil komp. Všechno ostatní je věcí kompromisu