WIFI

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
excel
Nováček
Nováček

WIFI

Příspěvek od excel »

Chcel by som sa zo susedom zosieťovať obidvaja máme AP len neviem ako kde má v AP nastaviť MAC adresu neviem kde mám napísať proste o wifi nevim nic. Mohol by mi niekto poradiť
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

možností je víc, začněte tím, že si něco o Wifi přečtetem, abyste uměli základy
pokud máte oba dva už doma síť, pak tyto sítě můžete spojit v režimu bridge
pokud máte každej jen jeden počítač, pak můžete buď jeden být AP a druhý v režimu client nebo se spojit AdHoc
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
malcom@centrum.cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

typ routru?

Příspěvek od malcom@centrum.cz »

Doma mam 1 komp trvale pripojeny k netu pres rj 45 k netu( mikrovlnka) a budou 4 notebooky, tak bych chtel zacit sirit internet pres wifi . Moje otazka zni jestli to bude takto fungovat? Hodim primarni kabel z (anteny) do routru, z toho routru privedu opet kabel rj 45 do kompu pres sitovku. Routr bude vysilat signal po celem baraku pro notebooky a na komp nemusim prikupovat wifi kartu? staci zakoupit tento

http://www.alza.cz/edimax-br-6204wg-rou ... d58536.htm

ci uplne nejaky jiny typ, poradte pls
Aspire 5672 wlmi
/
MSI Neo2 Platinum, AMD64 3000, 2x512 MB RAM , Sapphire Radeon1650pro, WD 250 GB , GENIUS SW-5.1 Home Theater
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no to právě nebude fungovat, protože WAN rozhraní je ethernet
to co potřebuješ je AP v režimu client plus router s APčkem, tuhle větu už píšu na fóru v tomto týdnu snad po páte
malcom@centrum.cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pavel.minarik píše:no to právě nebude fungovat, protože WAN rozhraní je ethernet
to co potřebuješ je AP v režimu client plus router s APčkem, tuhle větu už píšu na fóru v tomto týdnu snad po páte
treba tady ten?
http://www.alza.cz/linksys-model-wrt54g ... d57897.htm

ci s prijemnejsi cenou tady ten?
http://www.alza.cz/ovislink-wl-5460ap-w ... d56554.htm
Aspire 5672 wlmi
/
MSI Neo2 Platinum, AMD64 3000, 2x512 MB RAM , Sapphire Radeon1650pro, WD 250 GB , GENIUS SW-5.1 Home Theater
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ano, třeba ten Ovis 5460 v režimu client přivádějící signál po Ethernetu do WAN portu toho Linksysu vyse je reseni
potřebuješ prostě DVĚ zařízení
malcom@centrum.cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pavel.minarik píše:ano, třeba ten Ovis 5460 v režimu client přivádějící signál po Ethernetu do WAN portu toho Linksysu vyse je reseni
potřebuješ prostě DVĚ zařízení
no 2 zarizeni se mi nechce kupovat, mam totiz jeste (jsem se nezminil) druhy kabel co jde z bedny co prijma signal od anteny a prevadiho na 2 vystupy. tak mne napadlo pripojit na ten druhy kabel nejakou tu wifi takze uz zadny dalsi routr bych nemusel kupovat. takze uz staci jen nejaky ten acces point na rozvod signalu po baraku trebva jako ten ovis 5460? dik
Aspire 5672 wlmi
/
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

v tom pripade, by ti 5460 mel stacit, navic jsem se tu dozvedel od jineho usera, ze 5460 lze pouzit jako tzv. routing client :wink:
malcom@centrum.cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pavel.minarik píše:v tom pripade, by ti 5460 mel stacit, navic jsem se tu dozvedel od jineho usera, ze 5460 lze pouzit jako tzv. routing client :wink:
super zejtra objednavam ovislink 5460 a budu mejt doma wifi 1 kbael trvale pripojeny na komp a druhy kabel trvale napojen na wifi jupi
Aspire 5672 wlmi
/
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“