Artefakty v 3DMarku u GF 7600GST
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- janis
- Začátečník

Artefakty v 3DMarku u GF 7600GST
Potřeboval bych konzultaci s někým,kdo se setkal s podobným problémem: mám asi dva týdny grafiku Inno3D 7600GST (default takty 500/700) na desce v podpisu.Kromě flashe BIOSu na GT verzi (takty 560/700) karta nebyla taktovaná - když jsem zkoušel hrát hru F.E.A.R.,pokaždé zatuhla nebo spadla krátce po začátku - příjezd na místo zásahu.Začal jsem se tedy podrobněji zajímat v čem je problém a zkusil grafiku v 3DMarcích 2001-2006.Test 01 a 03 zhavarují - u 01 na point spritech s obrázkem koně nebo u bump mappingu (otáčející se "pletýnka") - obraz zmrzne,pak se vypne monitor do standby a zkouší se přepnout,marně.U 03 neprojde Battle of Proxycon - vojáci dostanou stejné "tyče",jako vzducholoď z obrázků z 05,které přikládám.Nakonec se zasekne obraz a totéž,co u 01.
05 projede,ale vady jsou u Canyonu - nekvalitní obrázky přikládám tady:
http://web.telecom.cz/jadzi/7600a.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/7600b.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/7600c.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/7600d.jpg
(jde o ty "tyče" a vlákna,vyrůstající z objektů - v Proxyconu je to daleko horší,ale je tmavý a nebylo by to vidět)
U 06 má problémy test s Arctidou.Pro jistotu jsem vrátil původní BIOS z Inno3D,zkoušel různé verze driverů jak k desce,tak k čipové sadě,zkoušel jsem i čistou instalaci WXP,abych vyloučil konflikty - bez výsledku.Zajímavé je,že karta neblbne všude - COD2,Quake 4 nebo NFS - MW jedou bez problémů i závad.Chci se zeptat někoho,kdo už se s podobnými artefakty setkal,jestli jde o vadu karty nebo softwarový problém,abych nereklamoval zbytečně.Myslím,že tu v nějakém threadu kdysi dávno nějaké podobné screeny byly,tak dík předem za jakoukoliv pomoc a radu.
05 projede,ale vady jsou u Canyonu - nekvalitní obrázky přikládám tady:
http://web.telecom.cz/jadzi/7600a.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/7600b.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/7600c.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/7600d.jpg
(jde o ty "tyče" a vlákna,vyrůstající z objektů - v Proxyconu je to daleko horší,ale je tmavý a nebylo by to vidět)
U 06 má problémy test s Arctidou.Pro jistotu jsem vrátil původní BIOS z Inno3D,zkoušel různé verze driverů jak k desce,tak k čipové sadě,zkoušel jsem i čistou instalaci WXP,abych vyloučil konflikty - bez výsledku.Zajímavé je,že karta neblbne všude - COD2,Quake 4 nebo NFS - MW jedou bez problémů i závad.Chci se zeptat někoho,kdo už se s podobnými artefakty setkal,jestli jde o vadu karty nebo softwarový problém,abych nereklamoval zbytečně.Myslím,že tu v nějakém threadu kdysi dávno nějaké podobné screeny byly,tak dík předem za jakoukoliv pomoc a radu.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- janis
- Začátečník

Díky Dzine,ale tuhle možnost jsem zavrhnul - takty GT jsou vyšší jen u GPU (místo 500 u GST je 560 u GT),paměti běží na 700 u obou verzí.Taky si testuju,než se do něčeho vrhnu a zajímavé bylo,že po prvním složení PC (skládal jsem komplet nový) šla v Rivě karta taktovat normálně - to jsem testoval,jestli zvládne těch 560.Pak už při jakémkoliv pokusu o změnu taktů nereagovala - u Coolbitu dám takt (OC i UC),testovat,objeví se okénko s průběhem,do půlky najede zelená řada čtverečků a hotovo,zátuh a po chvíli černý display.Musím resetnout PC.V Rivě totéž,koneckonců používá Coolbits,ATI Tool i PS taky bez úspěchu - jako by něco zablblo v ovladačích.Kdybych nezkoušel i čistou instalaci OS a jediný drivery z CD ke kartě,tak řeknu,že mám mišmaš v driverech a něco se hádá.Ale na čisté instalaci žádný zbytky z předchozích driverů zůstat nemohly,protože tam nebyly.Mate mě,že se artefakty objevují jen někde - v tom 3DM a F.E.A.R. zatuhne - ale moc nehraju,takže nevím.Ovšem třeba ta přestřelka v 3DM 05 i 06 je bezproblémová,o COD2 i Quakovi jsem už psal.Jako by byla vadná nějaká jednotka pro specifický výpočty (efekty) nebo co...
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle mě dělala Geforce 7900GTX od Club 3D a na vině byla paměť která nezvládala předepsaný takt, při podtaktování pamětí to bylo OK tak šla na reklamaci.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- Maddogg
- Čestný člen

uplně stejny problem s inno3d 7600gst , už je tu někde topik , ty artefakty jsem měl taky po přetaktování ale jen v testu vertex shardru v 3dmarku 03 . To bylo po OC , ted kartu provozuju na default takty a artefakty nejsou , ale i tak se mi zda nejaka divna . Naposled co jsem kupoval Inno.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Thellwin
- Administrátor

- godlike
- Středně pokročilý

-
- janis
- Začátečník

2Godlike: To by mi z PC moc nezůstalo
.Co se týče Inna,je to moje druhá grafika od tohohle výrobce,první byla pradávno GF2MX200,která byla bez problému a dodnes jede v jednom PC.Zdroj KME určitě není výstavní kousek,ale bez problémů mi táhnul X800GTO,která asi žrala víc než GF7600,ten jsem taky zavrhnul.
2Maddog: Tu grafiku provozuju na defaultních taktech i originál BIOSu a ty vady jsou právě v tom 3DMarku,jinak jsem to nepozoroval,až na ten F.E.A.R.,co se sekne,to mě právě mate - ale může být vadná třeba jen některá jednotka vertex shaderů,co já vím...
2Quakes: Paměť mě napadla taky (ačkoliv Inno má 1,4ns Samsungy stejně jako GT),bylo to tu kdysi v thredu - někdo psal,že po přitlačení čipů jela karta OK,byly tam studeňáky pod paměťovými čipy - na tom Innu taky cínem šetřili,ale pod čipy nevidím a myslím,že by to dělalo pořád,nejen v některých aplikacích.Zkusím to podtaktování,nepůjde-li to jinak,tak flashem upravenného BIOSu.
2 All: Dík za pomoc a rady,nakonec zbyde vždycky reklamace,ale tu si nechávám až jako poslední řešení - právě včera jsem totiž dostal těžce sháněný NV Silencer,kterým jsem tu nebožku chtěl obdarovat...
Postnu sem výsledek.
Takže výsledek nulový,ani podtaktování nepomohlo - reklamace je nevyhnutelná
2Maddog: Tu grafiku provozuju na defaultních taktech i originál BIOSu a ty vady jsou právě v tom 3DMarku,jinak jsem to nepozoroval,až na ten F.E.A.R.,co se sekne,to mě právě mate - ale může být vadná třeba jen některá jednotka vertex shaderů,co já vím...
2Quakes: Paměť mě napadla taky (ačkoliv Inno má 1,4ns Samsungy stejně jako GT),bylo to tu kdysi v thredu - někdo psal,že po přitlačení čipů jela karta OK,byly tam studeňáky pod paměťovými čipy - na tom Innu taky cínem šetřili,ale pod čipy nevidím a myslím,že by to dělalo pořád,nejen v některých aplikacích.Zkusím to podtaktování,nepůjde-li to jinak,tak flashem upravenného BIOSu.
2 All: Dík za pomoc a rady,nakonec zbyde vždycky reklamace,ale tu si nechávám až jako poslední řešení - právě včera jsem totiž dostal těžce sháněný NV Silencer,kterým jsem tu nebožku chtěl obdarovat...
Takže výsledek nulový,ani podtaktování nepomohlo - reklamace je nevyhnutelná
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
heh tak vidim už 2 topic kde je problem s tohle kartou.kamošovi jsem ji doporučil do novyho pc v poměru cena/výkon a jak se tak dívám tak to bylo asi špatně. btw pořizovat se to bude až za měsíc takže snad ještě slevni GT nebo vyjde něco lepšího
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- Maddogg
- Čestný člen

Ja měl mít gainward 7600gs , ale nebyla k sehnání v Alfacompu , tak jsem vzal innoRainMakeR píše:heh tak vidim už 2 topic kde je problem s tohle kartou.kamošovi jsem ji doporučil do novyho pc v poměru cena/výkon a jak se tak dívám tak to bylo asi špatně. btw pořizovat se to bude až za měsíc takže snad ještě slevni GT nebo vyjde něco lepšího
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- zelena_zeme
- Nováček

-
mam uplne stejnej problem. ale na karte ASUS EN7600GT. pri prvni instalaci windows bylo vse v poradku, pak jsem menil nejake ovladace na grafiku, zaclo to blbnout (artefakty v 3dmark03, zasek - hry a 3dmark 05 ok), tak jsem zformatoval disk, nova instalace, ovladace stejne jako predtim napoprve, a problem nezmizel. mam takove obavy, ze to nebude grafikou. nemuze to byt ovladacema k desce? poprve jsem neinstaloval vsechno z instalacniho cd, podruhe uz jo, a nainstalovala se tam spousta veci ktery jsem predtim nainstalovane nemel.kazdopadne to musim nejak vyresit, jinak celymu komplu dam sbohem. 
AMD A64 3000+ AM2, MSI K9N Neo-F, Geil 2x512MB 800MHz, ASUS EN7600GT /2DHT 256MB DDR3, Samsung 160GB, DVDRAM LGH10N
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Krok1
rozhodně bych nejdřív všechno vyzkoušel na nepřetaktované sestavě ... vše na default, jak počítač tak grafickou kartu.
Krok2
nepřetaktovaný počítač s přetaktovanou kartou
Dále
pošli mi prosím origo bios + ten co jsi tam naflashoval (fanik@atlas.cz)
rád bych se na to podíval
Dále
nainstalovat poslední ovladače jak pro desku tak pro grafiku - stáhnul bych si je přímo na nvidii. Pro desku samozřejmě komplet, včetně usb sítě atd..
Poté by v Riva zkusil nastavit aspoň kompatibilitu
main - driver settings - customize - system settings - záložka Compatibility - a dát enable motherboard chipset compatibility mode
Navíc
na té větvi co máš ze zdroje do grafiky neměj připojeného nic dalšího, případně zkus druhou větev (pokud je) ale at je zase jen pro grafiku.
A ted perlička - tohle mi dělalo jak na enermaxu tak na fortronu - vždycky byl nejlepší poslední molex, tedy ten co je na kabelu nejdál od zdroje (ano vím že to zní hodně podivně, ale prostě to tak je)

rozhodně bych nejdřív všechno vyzkoušel na nepřetaktované sestavě ... vše na default, jak počítač tak grafickou kartu.
Krok2
nepřetaktovaný počítač s přetaktovanou kartou
Dále
pošli mi prosím origo bios + ten co jsi tam naflashoval (fanik@atlas.cz)
rád bych se na to podíval
Dále
nainstalovat poslední ovladače jak pro desku tak pro grafiku - stáhnul bych si je přímo na nvidii. Pro desku samozřejmě komplet, včetně usb sítě atd..
Poté by v Riva zkusil nastavit aspoň kompatibilitu
main - driver settings - customize - system settings - záložka Compatibility - a dát enable motherboard chipset compatibility mode
Navíc
na té větvi co máš ze zdroje do grafiky neměj připojeného nic dalšího, případně zkus druhou větev (pokud je) ale at je zase jen pro grafiku.
A ted perlička - tohle mi dělalo jak na enermaxu tak na fortronu - vždycky byl nejlepší poslední molex, tedy ten co je na kabelu nejdál od zdroje (ano vím že to zní hodně podivně, ale prostě to tak je)
- janis
- Začátečník

Faniku,jestli to bylo na mne,tak:
1.)Zkoušel jsem samozřejmě na nepřetaktovaném PC,tj,CPU na 1,6GHz,základní frekvence 200MHz a paměti na AUTO dle SPD (tj.533),HTT byla taky na AUTO 800MHz.Žádný posun k lepšímu.
2.)Tohle padlo,já netaktoval ani poprvé nic než GPU,jestli zvládne těch 560 jako GT,kvůli flashi BIOSu z Leadteku.Pak už nešlo taktovat vůbec nic,ani v RT,ani přes Coolbits,vždycky zátuh a problikávání obrazovky a restart...Jedině Power Strip povolil UC paměti,GPU na sebe nedalo sáhnout,hryzlo se to...Ani UC paměti nic neřešil.
3.)Biosy ti pošlu,ale zas úplnej idiot,co cpe cokoliv kamkoliv nejsem,testuju předem obraz aspoň v RamBIOSu,jestli vůbec najede VGA režim.Timingy i napájení Leadteku i Inna byly stejný.
4.)Ovladače jsem instaloval jak z CD ke komponentám,tak poslední přímo z webu výrobců - pro nForce i grafiku (zkoušel jsem Forceware 91.31 z CD,91.33 a 91.47 z webu)No succes...
5.)Grafika je kompletně napájená z PCI-E,takže nedostatečné napájení padá,nemá dodatkový konektor.Navíc zdroj mi táhnul na Epoxu s nF4 ATI X800GTO s R480,taktlou na 550/1200 a bez problémů.Ačkoliv je to budget,tohle jsem vyloučil.
Nakonec - budu tu za idiota,ale risknul jsem to a vzal u nás v Bohemce poslední a jedinou Inno3D 7600GST
,je o měsíc mladší,než předešlá,má pár jiných součástek na PCB a PCB je černé.Teď jsem ji píchnul do kompu a jede - všechny 3DMarky v pohodě,na defaultních frekvencích.Bral jsem ji kvůli tomu pracně sehnanému NV Silenceru,co by mi strašil doma.Myslím,že ta reklamovaná měla v háji část GPU nebo byl někde studeňák a postupně to odešlo - uvidím,co mi sdělí z reklamačky a jestli mi vrátí prachy (stejný grafiky už nemají) nebo dají nějakou jinou náhradu - to by ale musela být GT verze...
1.)Zkoušel jsem samozřejmě na nepřetaktovaném PC,tj,CPU na 1,6GHz,základní frekvence 200MHz a paměti na AUTO dle SPD (tj.533),HTT byla taky na AUTO 800MHz.Žádný posun k lepšímu.
2.)Tohle padlo,já netaktoval ani poprvé nic než GPU,jestli zvládne těch 560 jako GT,kvůli flashi BIOSu z Leadteku.Pak už nešlo taktovat vůbec nic,ani v RT,ani přes Coolbits,vždycky zátuh a problikávání obrazovky a restart...Jedině Power Strip povolil UC paměti,GPU na sebe nedalo sáhnout,hryzlo se to...Ani UC paměti nic neřešil.
3.)Biosy ti pošlu,ale zas úplnej idiot,co cpe cokoliv kamkoliv nejsem,testuju předem obraz aspoň v RamBIOSu,jestli vůbec najede VGA režim.Timingy i napájení Leadteku i Inna byly stejný.
4.)Ovladače jsem instaloval jak z CD ke komponentám,tak poslední přímo z webu výrobců - pro nForce i grafiku (zkoušel jsem Forceware 91.31 z CD,91.33 a 91.47 z webu)No succes...
5.)Grafika je kompletně napájená z PCI-E,takže nedostatečné napájení padá,nemá dodatkový konektor.Navíc zdroj mi táhnul na Epoxu s nF4 ATI X800GTO s R480,taktlou na 550/1200 a bez problémů.Ačkoliv je to budget,tohle jsem vyloučil.
Nakonec - budu tu za idiota,ale risknul jsem to a vzal u nás v Bohemce poslední a jedinou Inno3D 7600GST
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem koukal na maily... ty biosy jsem ještě ani neotevřel a vidím že to košer nebude! Každý má jinou velikost... Ten Leadtek je vetší, to ti to při tom flashi nehlasilo nějaký CRC error nebo něco?
ta nová je tahle ne?
http://pcarena.pl/zdjecia/Inno3D_7600GS ... ia/zd2.jpg
ta nová je tahle ne?
http://pcarena.pl/zdjecia/Inno3D_7600GS ... ia/zd2.jpg
- janis
- Začátečník

2Fanik: Velikost je jiná,ale to proto,že Leadtek umožňuje přes WinFox regulaci otáček větráčků apod. - má trochu upravené BIOSy,proto se ani v oficiálních ovladačích neobjeví Control panel,ani nemonitoruješ teplotu - musíš nainstalovat upravené ovladače od Leadteku nebo Winfox.Error to nehlásilo,jen se flasher dotáže,zda chceš opravdu změnit ID hardwaru,výrobce atd. - zkrátka force flash.
Klasický BIOSy (většinou z referenčních nVidie) mají velikost 65024, Leadtek 65536 - taky si mimochodem všimni,jaký má startovní logo při bootu proti standardnímu od Inno
.
Ta nová je na tom černým PCB z linku,ale chladič je úplně stejný jako na první - tj.hliníkový žebra a bílej fan.Paměti jsou taky stejný,Samsungy 1.4ns.Hodím sem odpoledne foto.
FEAR jede no problem,všechny DM taky proběhly,takže myslím,že ta první zkrátka byla vadná,jen se mi nechce zdát,že by G73 odrovnalo zvýšení taktu z 500 na 560MHz,to zas neberu.Spíš ta "sračkoidní" kolísavá kvalita při výrobě (jak psal godlike) nebo konečným testování nebo zkrátka shoda náhod.
2zelena zeme: Ovladače k čipsetu bych vyloučil,mám ty samý ovladače v systému,na kterých ta první grafika blbla (jak na čipset,tak na grafiku - zůstaly tam ty původní) a grafika šlape bez problémů.Pro upřesnění,jde o nForce 9.16 international z webu nVidie a Forceware 91.47.
Klasický BIOSy (většinou z referenčních nVidie) mají velikost 65024, Leadtek 65536 - taky si mimochodem všimni,jaký má startovní logo při bootu proti standardnímu od Inno
Ta nová je na tom černým PCB z linku,ale chladič je úplně stejný jako na první - tj.hliníkový žebra a bílej fan.Paměti jsou taky stejný,Samsungy 1.4ns.Hodím sem odpoledne foto.
FEAR jede no problem,všechny DM taky proběhly,takže myslím,že ta první zkrátka byla vadná,jen se mi nechce zdát,že by G73 odrovnalo zvýšení taktu z 500 na 560MHz,to zas neberu.Spíš ta "sračkoidní" kolísavá kvalita při výrobě (jak psal godlike) nebo konečným testování nebo zkrátka shoda náhod.
2zelena zeme: Ovladače k čipsetu bych vyloučil,mám ty samý ovladače v systému,na kterých ta první grafika blbla (jak na čipset,tak na grafiku - zůstaly tam ty původní) a grafika šlape bez problémů.Pro upřesnění,jde o nForce 9.16 international z webu nVidie a Forceware 91.47.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no nezlob se na mě já myslím že je to dost podstatný rozdíl... přeflashoval jsi bios zpět než si ji dal na reklamaci předpokládám..
Jenže mi to nedá a musím se zeptat... zkusil jsi tu grafiku pak s původním biosem?
Ad bios, předpokládám taky že Leadtek používá jinou romku, než je referenční.
Jinak tam jsou kupříkladu i mnohem nižší hodnoty pro fan u leadteku. 65% a 40% ve 3D je docela rozdíl
BTW pošli mi pls bios i z té nové =) nebo pokud je z té nové, tak ze staré
PCB obou karet jsou výrazně rozdílná... zcela jiné komponenty a zcela jiné rozložení... Myslím že tu kartu jsi odkrágloval ty =)
Jenže mi to nedá a musím se zeptat... zkusil jsi tu grafiku pak s původním biosem?
Ad bios, předpokládám taky že Leadtek používá jinou romku, než je referenční.
Jinak tam jsou kupříkladu i mnohem nižší hodnoty pro fan u leadteku. 65% a 40% ve 3D je docela rozdíl
BTW pošli mi pls bios i z té nové =) nebo pokud je z té nové, tak ze staré
PCB obou karet jsou výrazně rozdílná... zcela jiné komponenty a zcela jiné rozložení... Myslím že tu kartu jsi odkrágloval ty =)
- janis
- Začátečník

2Fanik:
Díky za snahu pomoct,ale: "Pro jistotu jsem vrátil původní BIOS z Inno3D" - tohle jsem psal už v prvním zakládajícím příspěvku tohohle threadu.
Tady je foto GT od Leadteku (jinak jsem čerpal i z jiných fotek na netu),klikni si na zvětšit:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36417
Tady pro změnu Inno,zase zvětši:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38064
A teď mi tedy pověz,v čem (mimo značek výrobců některých součástek a dvou pevných bezkapalinových kondenzátorů u Leadteku místo elektrolytových u Inna - ty Inna mají 470 mikrofaradů,Leadteku 330 - a barvy PCB) se ty karty liší?Asi sis zmýlil PCB s AGP verzí,nezlob se na mne - tady jsou oboje identický,až na barvu,ale ta předchozí grafika měla dokonce i tu zelenou PCB,jde o referenční desky od nVidie.
Vážně nejsem trotl,který zkouší bez rozmyslu cokoliv,naopak,jsem setsakra opatrnej.
Co se ROMky týče,nevím,jestli i na Leadteku používají ATMELy,to by musel potvrdit majitel,ale na výrobci nezáleží,pokud je ROMka kompatibilní a to bych řekl,že bude.
Jsem teď v práci,tak se nemůžu kouknout do NiBiToru,ale vím jistě,že u Leadteku měli ve 2 i 3D stejný otáčky a karta byla hlučná.Inno mělo ve 2D nižší,ve 3D vyšší - až přijedu domů,mrknu se na to.Fany i chladiče jsou stejně velký u obou,jen jiný typy.Každopádně i teplotu jsem monitoroval a nepřesáhla 70°C,takže "upečením" to taky nebylo,Fany.
BIOS z nové ti posílat nemusím,je to stará známá verze,co už máš.
Jestli jsem kartě pomohl na onen svět já,to nevím - počkám ale na výsledek reklamace a jsem ochotnej flash zopakovat pro potvrzení nebo vyvrácení tvé teorie,pokud dostanu novou - podle mne to na 90% flashem nebylo,ale jasnovidec nejsem.
A slíbené foto:
http://web.telecom.cz/jadzi/7600front.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/7600back.jpg
Díky za snahu pomoct,ale: "Pro jistotu jsem vrátil původní BIOS z Inno3D" - tohle jsem psal už v prvním zakládajícím příspěvku tohohle threadu.
Tady je foto GT od Leadteku (jinak jsem čerpal i z jiných fotek na netu),klikni si na zvětšit:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36417
Tady pro změnu Inno,zase zvětši:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38064
A teď mi tedy pověz,v čem (mimo značek výrobců některých součástek a dvou pevných bezkapalinových kondenzátorů u Leadteku místo elektrolytových u Inna - ty Inna mají 470 mikrofaradů,Leadteku 330 - a barvy PCB) se ty karty liší?Asi sis zmýlil PCB s AGP verzí,nezlob se na mne - tady jsou oboje identický,až na barvu,ale ta předchozí grafika měla dokonce i tu zelenou PCB,jde o referenční desky od nVidie.
Vážně nejsem trotl,který zkouší bez rozmyslu cokoliv,naopak,jsem setsakra opatrnej.
Co se ROMky týče,nevím,jestli i na Leadteku používají ATMELy,to by musel potvrdit majitel,ale na výrobci nezáleží,pokud je ROMka kompatibilní a to bych řekl,že bude.
Jsem teď v práci,tak se nemůžu kouknout do NiBiToru,ale vím jistě,že u Leadteku měli ve 2 i 3D stejný otáčky a karta byla hlučná.Inno mělo ve 2D nižší,ve 3D vyšší - až přijedu domů,mrknu se na to.Fany i chladiče jsou stejně velký u obou,jen jiný typy.Každopádně i teplotu jsem monitoroval a nepřesáhla 70°C,takže "upečením" to taky nebylo,Fany.
BIOS z nové ti posílat nemusím,je to stará známá verze,co už máš.
Jestli jsem kartě pomohl na onen svět já,to nevím - počkám ale na výsledek reklamace a jsem ochotnej flash zopakovat pro potvrzení nebo vyvrácení tvé teorie,pokud dostanu novou - podle mne to na 90% flashem nebylo,ale jasnovidec nejsem.
A slíbené foto:
http://web.telecom.cz/jadzi/7600front.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/7600back.jpg