Premiere 6 vs. Premiere Pro 7 - výkon

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Premiere 6 vs. Premiere Pro 7 - výkon

Příspěvek od TomV »

Když jsem porovnával výkon těchto dvou programů na mém kompu, zaujala mě jedna věc - Premiere Pro 7 měla daleko pomalejší rendering (kolem 15 - 20 fps) při stejném nastavení, než šestka (až 40 fps). Obě verze renderovaly do DivX 5.11 1-pass 8 Mbit/s, 720x576. Je to normální, nebo je někde nějaká bota ?

A ještě jedna věc - oba programy byly při práci s nimi příšerně líný, a to jak na mém Bartonu, tak na 3GHz HT P4. Když jsem chtěl posunout určitej úsek někam jinam, vložit novej záběr, nebo třeba skočit (ať už přímo v náhledovém prohlížeči, nebo přímo v timeline okně) na jinou pozici v projektu (tohle bylo obzvlášť nechutný, protože jde o jeden z nejčastějších úkonů), byla odezva obou programů fakt šílená. Obvykle trvalo i několik sekund, než to program vymyslel. A to mi na Bartonu 3200+ a P4 w/HT 3GHz přijde trochu divný. Nejlíp na tom byla asi ta sedmička na P4, ale ani tak to nebyla žádná sláva...

Nevíte, čím by to mohlo být ? Takhle se s těmi programy nedá dělat... :(
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Zkoušel jsi i jiné video? Myslím tím soubor videa v jiném formátu.
Zkus vypnout HT, A podívej se, jestli náhodou není zabraná paměť a Premiere ti neswapuje na disk. Koukni se, jestli ti to nebrdzí nějakej další proces na pozadí.

Premiere 7 by měla být naopak rychlejší nebo se pletu :?:
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To swapování mě napadlo hned v první chvíli, ale když jsem kouknul na LEDku, tak jen tak jednou za pár sekund poblikávala (jako normálně, když komp nic nedělá) a disk byl zticha. Takže swapování jsem vyloučil.
Jestli to nebrzdí nějakej proces jsem taky koukal a nic. UD jsem preventivně vypnul, ikdyž má nastavenou nízkou prioritu.

Všechny zdrojové soubory byly ve formátu DivX 5.11 8 Mbit/s v plném PALu (720x576). Vím, že DivX není zrovna ideální formát na dále zpracovávaný materiál, ale na překódování nebyl ani čas, ani prostor na disku.

Btw, k tomu času - potřeboval jsem z cca 35 minut záznamu z kamery udělat 4,5 minutovej videoklip s hudbou na maturák a měl jsem na to dosti vražednej termín - dvě odpoledne. Záznam na kameře byl ve formátu MPEG2 (DVD-RAM kamera) a ten se dost dobře stříhat nedá. Musel jsem to pomocí VirtualDubu překomprimovat do DivXu. Ještě jsem to mohl komprimovat kodekem Huffyuv, který je sice kvalitnější, ale na disk bych se s tím asi nevešel a hlavně by se z toho při střihání 7200rpm disk asi zbláznil, tam už to je skoro na RAID...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“