Toshiba Satelite M70-193/235 vs. ASUS A6JC-Q003

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
milhaus_asi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Toshiba Satelite M70-193/235 vs. ASUS A6JC-Q003

Příspěvek od milhaus_asi »

1)Zdravím odbornou veřejnost :)
2)Obracím se na vás s prosbou o radu ohledně výběru notebooku. Prošel jsem několik diskuzních fór, přečetl několik recenzí a vítězně mi z mých požadavků vyšly tyto dva notebooky:

Toshiba M 70 - zde ve 2 provedeních
- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37469 - s lepším procesorem, xp home
- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36842 - horší procesor, xp pro (využiju je) a na x700 grafice je místo 128 NB 256MB

Asus A6JC - Q003

- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36385 - zde bez systému (což bych oželel), s horší grafikou, ale lepším procesorem.

3) Jak vidno, v něčem při podobných cenových relacích budu muset ustoupit. Buď u procesoru (M vs. Core Duo - AMD jsem měl v desktopu i mém souč. notebooku a už ho NECHCI) nebo u grafiky (X700 vs. 7300 Go). Poradíte mi někdo?

Jinak ho budu používat denně na práci, internet, muziku (tady vede asi taky toshiba) a běžné aplikace (vypalování atd.), rád se na něm kouknu na film a ve volných chvílích si i rád zahraju nějakou tu hru - proto chci trošku lepší grafiku a nekoukám po těch nejlepších - využiju to hlavně na Call Of Duty 2 Multiplayer :)) - lepší grafika je také náročnější na spotřebu a pro mě je i výdrž stroje důležitá.

4)Paměť RAM budu dokupovat - jen nevím,jestli není lepší koupit rovnou modul 1024 MB?

Všem předem velice děkuji!!! ;)
Bobb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bobb »

Přesně stejnej problém jsem řešil nedávno, jestli M70-193 nebo A6JC Q003. Já si koupil Toshibu, kamarád Asus. Naše postřehy a srovnání:)

Toshiba M70-193:
- skvělej displej
- výkon procesoru je výbornej
- pevná konstrukce, nic nevrže,velmi dobrá klávesnice (v levým rohu kde má být Ctrl, je Ctrl a ne Fn:))
- výkon v 3DMark 2003 5700 bodů (M70-235 dává 6200), 3DMark 2005 2500bodů, grafika je dost výkonná, byť dost hřeje, tak celkově se notebook nezahřívá ani po dlouhém hraní (má taky na levé straně pořádnej výfuk:)
- výdrž na baterii maximálně 3 hodiny - podtaktovanej procesor, grafika, jas displeje na minimum
- reproduktory Harman/Kardon hrajou, na svý rozměry, velice slušně
- velice mě potěšily všelijaké utilitky od Toshiby, už jenom např. správa napájení atd., v tomhle se dle mě Asus nechytá

Asus A6JC Q003
- asi jediný mínus je, že se fakt dost zahřívá, pařil jsem na tom Call 2, a na levej straně klávesnice jsem po hodině hraní ruku dlouho neudržel
- výdrž max. 4 hodiny

Jedinou "výhodu" má Asus v Core Duo. Pokud požaduješ dvoujádro, tak ber Asus, jinak nevidím důvod, proč nebrat Toshibu, jsem s ni maximálně spokojenej. Rozhodně bych neměnil

BTW: Koupit si dvoujádro 1,6 nevidím jako velkou výhru, když NB budeš používat, jak sám píšeš, na internet, muziku, vypalování tj. na běžný aplikace
milhaus_asi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Díky

Příspěvek od milhaus_asi »

Díky za vyčerpávající informaci, toshiba asi vitězí :) teda aspoň mezi těmito dvěma značkami....ale teď jsem ještě objevil notebooky premio....jaký na ně máte názor?Za ty peníze nabízí velice slušnou výbavu a Premio 6080N by vyhovoval veškerým mým požadavkům na vybavení stroje (konfigurovatelná sestava)...nemáte ho někdo?Recenzi jsem na něj nenašel.... :?
HVLAD
Nováček
Nováček

Příspěvek od HVLAD »

To Bobb:
Jak sem četl tak si dost spokojenej. co myslíš že by bylo na hry(internet, psaní) lepší Tosiba nebo Inspiron 6400 s atinou x1400 a 1.8 procesorem.
Přesnějí je nějak ve hrách vidět ten dual core, jestli ne tak je toshiba lepší(má vyšší výkon).
Jestli hraješ hry tak co si na tom spustil a jak - dost mě to zajímá chci notebook jako náhradu desktopu.
Díky za odpověď
Bobb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bobb »

tak ati x700 je výkonnější než ati 1400. Spustil jsem všecko, samozřejmě u nových her musíš ořezat detaily, třeba Battlefield2. Určitě se hodí 1GB RAM
HVLAD
Nováček
Nováček

Příspěvek od HVLAD »

Ještě bych se tě chtěl zeptat je display oprvdu dobrý, četl jsem na anglických fórech že M70 má dost blbý podání barev(černý především).
Slušnej display je dost důležitej a já bych se nerad spálil při koupi prvního booku, přece jenom 30 000 je dost prachů.
Díky za případnou odpověď, už zejtra ho možná obědnám a když tak sem taky hodím nějaký zkušenosti.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“