Chyba monitoru, nebo grafiky???
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- thommasino
- Nováček

-
Chyba monitoru, nebo grafiky???
Potřeboval bych poradit.Problikává mi monitor.Po zapnutí PC se monitor zapne, a hned se přepne do režimu standby.Pak se znova zapne, zobrazí najíždějící windows, a znova se přepne do režimu standby, a u toho už zůstane.Jen pode melodie najíždějících windows je jasné, že najely.To u připojení analog kabelu.U digitálu se monitor zapne, zobrazí svislé různobarevné pruhy, které jakoby vystupují(rozjasňují se), až jsou zřetelně vidět.Pak se přepne do režimu stand by, znova se zapne.Znovu zobrazí svislé pruhy, ale trochu jiné, s širokým černým pruhem uprostřed.Windows najedou(zase je to slyšet v reproduktorech), ale monitor nereaguje.Zobrazené pruhy zůstanou.Po restartu najede normálně.Výše popsané se děje jen po delší nečinnosti PC.Třeba na druhý den.Jinak najíždí normálně po každém vypnutí a zapnutí.Jen vždy při prvním startu po delší době.Ještě musím napsat, že PC úplně vypínám.Tzn. nenechávám ho v režimu standby. 
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

- thommasino
- Nováček

-
Mám Sapphire ATI Radeon x1900xt, monitor Hyundai B71D.Dneska jsem to zkoušel na jinémPC.Jede normálně.Tak asi něco nesedí grafice.Mr. Dirk píše:A taky by mohl napsat co má za GK a monitor.
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- thommasino
- Nováček

-
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- thommasino
- Nováček

-
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Zkus jiný zdroj, ale značkový! Ne EC, KME apod. Sežeň si ten samý nebo lepší.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- thommasino
- Nováček

-
No nevím.Mr. Dirk píše:Zkus jiný zdroj, ale značkový! Ne EC, KME apod. Sežeň si ten samý nebo lepší.
- Primátor
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- thommasino
- Nováček

-
Tak asi skoro po měsíci, co se objevil výše popsaný problém, a po týdnu kdy jsem po odeslání grafiky na reklamaci, dostal prozatimní náhradní grafiku, se problém objevil znova.Akorát né tak často.A navíc s tím rozdílem, že původně se mi na monitoru při každém startu objevovaly pruhy.A musel jsem PC restartovat.Teď to dělá tak 1x za den, po restartu, nebo zapnutí, s tím rozdílem že pomůže jenom vypnout a znovu zapnout monitor.Tak že je jasné, že to nebude grafikou.Poslali ji na reklamačku zbytečně.Co by to ještě mohlo být?Základovka?Už jsem z toho maximálně otrávený.Včera jsem odnesl PC znovu k prodejci, no a podle očekávání, se do teď závada neprojevila...