Chyba monitoru, nebo grafiky???

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
thommasino
Nováček
Nováček

Chyba monitoru, nebo grafiky???

Příspěvek od thommasino »

Potřeboval bych poradit.Problikává mi monitor.Po zapnutí PC se monitor zapne, a hned se přepne do režimu standby.Pak se znova zapne, zobrazí najíždějící windows, a znova se přepne do režimu standby, a u toho už zůstane.Jen pode melodie najíždějících windows je jasné, že najely.To u připojení analog kabelu.U digitálu se monitor zapne, zobrazí svislé různobarevné pruhy, které jakoby vystupují(rozjasňují se), až jsou zřetelně vidět.Pak se přepne do režimu stand by, znova se zapne.Znovu zobrazí svislé pruhy, ale trochu jiné, s širokým černým pruhem uprostřed.Windows najedou(zase je to slyšet v reproduktorech), ale monitor nereaguje.Zobrazené pruhy zůstanou.Po restartu najede normálně.Výše popsané se děje jen po delší nečinnosti PC.Třeba na druhý den.Jinak najíždí normálně po každém vypnutí a zapnutí.Jen vždy při prvním startu po delší době.Ještě musím napsat, že PC úplně vypínám.Tzn. nenechávám ho v režimu standby. :(
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

zkusil si monitor nebo grafiku s nejakym jinym pc? zkus to u nejakyho kamose nebo nekde, tim to snad rozseknes a zjistis, co je vadny..
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

A taky by mohl napsat co má za GK a monitor. :wink:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
thommasino
Nováček
Nováček

Mr. Dirk píše:A taky by mohl napsat co má za GK a monitor. :wink:
Mám Sapphire ATI Radeon x1900xt, monitor Hyundai B71D.Dneska jsem to zkoušel na jinémPC.Jede normálně.Tak asi něco nesedí grafice. :sad: Dneska jsem PC zapnul asi po 8hod, a dělo se asi toto.Už žádné pruhy, a v podstatě skoro najely Win, ale monitor se přepnul do standby při zobrazení hlášky VÍTEJTE.A to ještě to písmo bylo takové kostrbaté, byly v něm jakoby vypadané, chybějící části.Po restartu, samozřejmě najelo vše OK!Je to divné, že pokaždé se zobrazí něco jiného.Předtím ty pruhy, a teď zase tohle. :? Nevím jestli to reklamovat, nebo je někde jinde chyba. :cry:
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

vypada to na grafiku
co tam mas za zdroj, jako by nedaval do grafarny dost stavy
....ze by to byl MELOUN
thommasino
Nováček
Nováček

Lord píše:vypada to na grafiku
co tam mas za zdroj, jako by nedaval do grafarny dost stavy
Mám Fortron 400W.Myslím si že to je tak akorát.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no neviem. a a ake mas dalsie komponenty PC?
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
thommasino
Nováček
Nováček

busy píše:no neviem. a a ake mas dalsie komponenty PC?
AMD Athlon 64 3800+ (2,4GHz; s.AM2)
ASUS M2N-E Gb LAN nForce 570 Ultra
DDR2 1024MB 667MHz,CL5-Zepelin (retail box)
Sapphire RX1900GT (256MB/256bit)
Seagate 250GB, SATA-3G, 16MB
NEC ND-4571 LF
Fortron 400w
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Zkus jiný zdroj, ale značkový! Ne EC, KME apod. Sežeň si ten samý nebo lepší.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
thommasino
Nováček
Nováček

Mr. Dirk píše:Zkus jiný zdroj, ale značkový! Ne EC, KME apod. Sežeň si ten samý nebo lepší.
No nevím. :? Jak to že to ale jinak jede, po restartu?Vždyť ten zdroj dodává šťávu stejně i pak.Podle mě by se ten problém opakoval pořád dokola, kdyby byl na vině zdroj.A vlastně by nikdy nenajel monitor.Hmm, a nemohl by v tom být i software?Co kdybych prubnul přeinstalovat win?Sice se mi do toho vůbec nechce, ale za to nic nedám...
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

Me nedavno litaly po monitoru kazdou chvili cerny pruhy, vzdycky na par sekund. U me to bylo monitorem :(
thommasino
Nováček
Nováček

Tak asi skoro po měsíci, co se objevil výše popsaný problém, a po týdnu kdy jsem po odeslání grafiky na reklamaci, dostal prozatimní náhradní grafiku, se problém objevil znova.Akorát né tak často.A navíc s tím rozdílem, že původně se mi na monitoru při každém startu objevovaly pruhy.A musel jsem PC restartovat.Teď to dělá tak 1x za den, po restartu, nebo zapnutí, s tím rozdílem že pomůže jenom vypnout a znovu zapnout monitor.Tak že je jasné, že to nebude grafikou.Poslali ji na reklamačku zbytečně.Co by to ještě mohlo být?Základovka?Už jsem z toho maximálně otrávený.Včera jsem odnesl PC znovu k prodejci, no a podle očekávání, se do teď závada neprojevila... :(
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“