Help s Harrdiskem

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
nobloch
Nováček
Nováček

Help s Harrdiskem

Příspěvek od nobloch »

Dobrý den potřeboval bych poradit.
Koupil jsem si harddisk Maxtor MaXLine III 7V250F0 - 250GB 16MB SATA II, ale sezkontroloval jsem si pořádně parametry. Přidávám odkaz, jak to bylo popsané: http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... 16mb-cache

Mám základní desku Epox 8KDA3+ http://www.epox.nl/products/view.php?product_id=425

A můj dotaz zní, lze to nastavit tak, aby harddisk bez problémů fungovat jako Sata I a co pro to musím udělat.
Eventuelně mi poradit za jaký jiný Sata II disk se ho pokusit vyměnit (Sata I skoro nemají), který by mi bez problémů fungoval.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nechapu nejak tvuj dotaz. Vsechny disky sata2 funguji i na sata1 deskach.
Nekdy je potreba disk nastavit v utilite vyrobce a nekdy zase jumpery, ale vzdy to jde.

Co se tyce disku co jsou sata2 a od vyrobce jsou nastavene jako sata1(je nutno je prepnout na sata2 utilitou), tak toto dela treba Hitachi.
S tema nemam na sata1 desce nejmensi problem. Stejne tak s WD 250GB KS, ten mi taky jede bez problemu na desce se sata1 a pritom se jedna o sata disk.

Ten disk ti ted nejede nebo jak se chova?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
nobloch
Nováček
Nováček

Příspěvek od nobloch »

Snažím se ho ve správě disků (ve win na druhém disku) naformátovat a vytvořit oddíly.

Když dám vytvořit primární oddíl a vyplním všechny parametry. Tak se mi po chvilce zobrazí chybová hláška a odkáže mě to na prohlížeč událostí. K tomu se rapidně zpomalí počítač a většinou se zasekne úplně. Zkoušel jsem ho pouze naformátovat. Vše probíhalo v pořádku, ale na 100% se to opět zaseklo.

Prohlížeč událostí mi hlásí toto: Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk1\D
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Mas na Windows service packy?
Z duvodu toho ze prvni resil velike disky nad 120GB.
Pokud ne, styd se :lol:
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
nobloch
Nováček
Nováček

Příspěvek od nobloch »

Ano mam Win CD se SP2
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zkotroluj kabely, koukni na nej Partiton Magicem
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
nobloch
Nováček
Nováček

Příspěvek od nobloch »

Jestli třeba němám ještě stáhout nějaké ovladače, nebo něco zapnout v biosu. Prostě jsem vzal harddisk a zapojil ho do PC.
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

A partition si vytvor pomocou instalacneho CD WIN XP , lebo ten spravca diskov je idiot - doslova . Tiez som sa najprv snim natahoval na mojom novom 320GB seagate SATA2 na SATA1 doske konkretne , a nakoniec som dospel k zaveru ze cez spravcu diskov vysledky nulove po pol hodine , cez instalacku XP-cka 1 minuta cely disk rozdeleny na tri partition a hotovo
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
nobloch
Nováček
Nováček

Příspěvek od nobloch »

Tak jsem zkusil vytvořit partiton v Acronis Suite i v Partition Manageru.

V prvím programu mi to asi od 60.sektoru hazelo chyby a v druhém se mi seknul počítač.

Zkusím to zítra zformátovat u kamaráda, ale asi je ten disk zraný na reklamaci nebo výměnu.

V informací u jiných prodejců je napsáno že není vhodný u desek s čipsetem nForce 4. Má to nějaký význam, když mám nForce 3?
nobloch
Nováček
Nováček

Příspěvek od nobloch »

MaTTo S píše:cez instalacku XP-cka 1 minuta cely disk rozdeleny na tri partition a hotovo
To bylo úplně to první co jsem zkoušel. Pokud se to rozjelo tak mi to asi po 20minutách oznámilo, že akce se nezdařila nebo tak něco.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zkus low level format, pokud to nepomuže tak reklamačka! Tohle vypadá zle :(
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“