Ví nekdo kde je problém???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ví nekdo kde je problém???

Příspěvek od LuFi »

Mel sem WD 1600 JD SATA 150 8MB bufer 7200rpm, rok od zakoupení se mi začalo stávat že při náročnější práci s diskem (kopírování 4GB dat , rozbalování archivů ,...) že najednou disk přestal pracovat a vyskočilo okno s hláškou Disk Failed, asi za 5s naskočila modrá obrazovka a pak restart. Pak se to stávalo častěji i když jsem disk nezatěžoval až mě naštvalo stáhl jsem diagnostický program od WD a disk otestoval výsledek: žádné chyby. Později se stalo že se systém restartoval pořád dokola a naběhl až potom co jsem ho vypl asi na 2hodiny. Tak jsem vzal kompl na reklamaci, řekli mi že se neprojevila uvedená závada. Pak to zase pul roku normalne bezelo. Jenže na začátku prázdnin se problémy zase vrátily až mi nenaběhl systém vůbec. Tak jsem to chtěl přeinstalovat a při formátování mi to napsalo: oddíl nelze zformátovat disk je pravděpodobně poškozen. Tak jsem to vzal na reklamaci. Tam vytahli disk z komplu a poslali ho do WD kde byl téměř cele prazdniny a pak dosel zpatky s vyjadrenim ze mu nic není. Nakonec mi ten WD vymenili za Seagate ST3160811AS ten zase píská(viz. thread Seagate píská ), jinak to bezelo v pohode zadne restarty asi mesíc. Az tento výkend písu ve wordu a najednou zase to okno „disk failed“ pár vterin nic a restart. Pak následoval postup stejny jako když jsem mel WD s tím rozdílem ze to nehází modré obrazovky, systém ani nenabehl a restart, nekdy nabehl na pár vterin a restart…..tak sem to vypl na pul hodiny a zase zapnul. Bezelo to asi 5minut a pak zase restarty.
Ted vim ze to není diskem protože se to chova jako když jsem mel WD. (tomu WD disku asi nic nebylo). Divne je ze to bezi třeba pul roku bez problemu a pak to zacne delat bordel. Chtel jsem otestovat disk a stahl jsem si ze seagate SeaTool vypalil na cd-rw a pri spousteni se to pokazde zastavi v 80%. Nechapu proc to jako nejede. Netusi někdo kde je problém???????
//Dzin: změn si název threadu...tohle je o ničem ..
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Takle se to chová když je slabej zdroj....
Ale nemusi to být nutně zdrojem.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Dzin píše:Takle se to chová když je slabej zdroj....
Ale nemusi to být nutně zdrojem.
Sem zapomel dodat: kdyz mi vymenili ten WD tak sem tam dal místo původního 300W no name zdroje 350W Fortron. Takze zdrojem to asi nebude.
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Mno couhni na desku. Kolem socketu ale i jinde sou takovy valecky. Nevim jak se jmenujou ale trcej z desky. Pokud je nejekej na pul odlomenej nebo ma prasklu "strechu", nebo z nej dokonce neco tece, muze to bejt i tim. Zpusobuje to podobnou nestabilitu jako nekvalitni zdroj. Jinak dal me napada jen ten zdroj.
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

X-Spidy-X píše:Mno couhni na desku. Kolem socketu ale i jinde sou takovy valecky. Nevim jak se jmenujou ale trcej z desky. Pokud je nejekej na pul odlomenej nebo ma prasklu "strechu", nebo z nej dokonce neco tece, muze to bejt i tim. Zpusobuje to podobnou nestabilitu jako nekvalitni zdroj. Jinak dal me napada jen ten zdroj.
"valecky"=kondenzatory? :?
fubinator
Nováček
Nováček

Příspěvek od fubinator »

skus otestovat hlavne pamate, pripadne procesor inde... potom chyba tiez moze byt v napr. v radici diskov na doske... zdroj by som na 99% vylucil kedze si mal 2 rozne kusy(teraz znackovy)
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

já bych to viděl na prasklý spoj na elektronice HDD
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Kondenzatory na desce jsou v poradku, mozna to bude radicem.Ted je disk pripojeny na radic VIA VT8237, na desce je jeste jeden radic Promise tak to zkusim prepojit na nej. Pojede to hned nebo to budu muset preinstalovat? :?
Taky by me zajimalo proc mi nejede SeaTool :x
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Tak sem disk pripojil na radic promise, v biosu sem vypl via radic a promise radic nastavil pro praci s jednim diskem a ted to vubec nejede: kdyz to zapnu disk se spravne nadetekuje a pak se z nej zacnou botovat win trva to asi 2 vteriny a restart a porad dokola dokud to natvrdo nevypnu :x . Co to jako ma znamenat?? :?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

máš pro en řadič ve windows nainstalovaný ovladače? Windowsy totiž potřebují ovladač od řadiče, ze kterého se bootuje.To je hlavní problém, když měníš desku.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

petr_ píše:máš pro en řadič ve windows nainstalovaný ovladače? Windowsy totiž potřebují ovladač od řadiče, ze kterého se bootuje.To je hlavní problém, když měníš desku.
jj ovladace tam mám
george5545
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od george5545 »

rozhodně bych zkusil vyměnit datový kabel k tomu HDD, a zkus to vyzkoušet buď v nepřetaktovaném stavu i když jak se dívám nevím jestli jsi se nespletl nebo to nemáš vůbec přetaktlé a jen jsi pšesně opsal frekvenci kterou ti to někde našlo ( @1,82GHz ). Každopádně na defaultních hodnotách. Stáhni si novější ovladače k desce, no a podobné problémy dělá špatný kontakt napájení disku, ale jestli máš jiný disk i zdroj tak to odpadá, ale stejně ho můžeš hodit na jiný konektor.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Pretaktovane to nemam, datový kabel jsem nezkousel vymenit, napájecí kabely jsem zkousel vsechny co mam na zdroji kvůli pískání, novejsi ovladace bych mohl zkusit
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“