vetranie skrinky

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Koro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vetranie skrinky

Příspěvek od Koro »

mam vpredu dole jeden 120 intake v zdroji a vzadu 2x120 outtake
na procak idem dat AC freezer 7 pro a na vga zalman vf900 mam 7900GT 512MB takze co by som mal spravit
je dobre zatesnit diery v bocniciach?? a keby som vybral zaslepky a dal tam outtake bola by to blbost?? diki
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Myslím že jeden v předu a vzadu + zdroj stači . Do bočnice bych nedaval nic , myslím že to moc nepomaha spíš možná ruší plynulý průchod vzduch.
Tot' můj názor.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

chladič grafiky je velmi dobrý, na procesor je to za tu cenu skvělý chladič, ale dají se najít i lepší (TR Ultra-90 a Noctua 90tka)

hodně záleží na casu, díry v bočnici jsou většinou zbytečné (přelep zevnitř izolepou), ale důležité je ponechání děr vedle karet (zajišťují nasávání)

jinak taky záleží na tom, kde máš disk - jestli ti ten 120 intake chladí disk, tak je to ok

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
Alfonzo II.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfonzo II. »

Ja som testoval zvysovat a znizovat zadny outtake a dospel som k zaveru, ze zvysovanie odsavania nad urcitu hranicu sa nijako neprejavilo na teplotach. Skusal som vypnut outtake a zapnut na vyssie otacky intake- teploty vyrazne vzrastli. Pri open case boli teploty nizke, ale po case zacali rast takze to nepovazujem za riesenie. Pridanie ventilatora do bocnice pod GK neprinieslo vysledok ziadny. Zalepenie otvoru pod GK som tiez skusal a nic sa nestalo (bola ale dobre aktivne chladena). Teraz mam asi 20-30CFM+zdroj ako outtake, pomaly 8cm ako intake a podobny pred chipsetom. Je to tiche a s teplotami som spokojny. (CPU-semron na 2300MHz s arctic silencer64 na 1700rpm- 46°C, GK do 65°C load s VF700ALcU na 1300rpm). Disk nerobi s teplotou problem ani bez chladenia.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

já jsem odpůrce intake,vzduch do casu naberou všechny ventilátory,které tam jsou,přirozenou cestou.
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

NobodyLovesMe píše:já jsem odpůrce intake,vzduch do casu naberou všechny ventilátory,které tam jsou,přirozenou cestou.

ale naberou ho i s prachem :down:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“