Nebootuje mi PC
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- blb
- Začátečník
Nebootuje mi PC
Poukouším se zprovoznit starší PC (Duron 900, 2x 128MB) ale když vložím bootovací disketu nebo bootovací CD do mechaniky napíše mi to že disk není bootovací a poté mi na monitoru vyskočí asi půl obrazovky všelijakejch znaků jako by tam byl vir či co. A když dám bootovat z HDD na kterým je system tak se PC zasekne. V BIOSU je všechno detekováno bez problému. Zkoušel jsem jiný paměti, jiný HDD i jinou floppy ale nic nepomohlo.
HP 2540p + Samsung 2033SN
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- blb
- Začátečník
Asi před měsícem ten počítač v pohodě fungoval dokonce s tím hardiskem kterej tam ted zkousim dát, pak jsem ho rozebral a ted dak zas dohromady a najednou to nejde. Že by mi ten řadič odešel doma ve skříni? Nebo třeba statická elektřina?MaWa píše:to vypadá na špatný IDE řadič
HP 2540p + Samsung 2033SN
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- PAS
- Začátečník
-
Když jsi ho rozebíral a dával zase do kupy, nemáš jen někde něco špatně zastrčeno, nezapoměl jsi na něco, či nepřehodil něco? Ale to už jsi jistě vše důkladně zkontroloval.blb píše:Asi před měsícem ten počítač v pohodě fungoval dokonce s tím hardiskem kterej tam ted zkousim dát, pak jsem ho rozebral a ted dak zas dohromady a najednou to nejde. Že by mi ten řadič odešel doma ve skříni? Nebo třeba statická elektřina?MaWa píše:to vypadá na špatný IDE řadič
- Lemra
- Čestný člen
Podle mě je to vadnej Duronek - poslední dobou se začínají vracet cca rok a půl starý procesory s podobnejma závadama. Čísla na tý bílý nálepce s čárovým kódem mají kolem 0249xxxx. Než úplně zdechnou, vykazujou takovýhle podivný chyby (pády windows, chyby při kopírování instalačních souborů - pokaždý jinej soubor...) - můj typ je poškozená cache, zřejmě jsou ty čipy nepovedený athloni a AMD pozapínalo v tý době funkční bloky paměti a vyslalo je do světa jako Durony, ovšem teplo a čas vykonaly svoje...
..