Nebootuje mi PC

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
blb
Začátečník
Začátečník

Nebootuje mi PC

Příspěvek od blb »

Poukouším se zprovoznit starší PC (Duron 900, 2x 128MB) ale když vložím bootovací disketu nebo bootovací CD do mechaniky napíše mi to že disk není bootovací a poté mi na monitoru vyskočí asi půl obrazovky všelijakejch znaků jako by tam byl vir či co. A když dám bootovat z HDD na kterým je system tak se PC zasekne. V BIOSU je všechno detekováno bez problému. Zkoušel jsem jiný paměti, jiný HDD i jinou floppy ale nic nepomohlo.
HP 2540p + Samsung 2033SN
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

to vypadá na špatný IDE řadič :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
blb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blb »

MaWa píše:to vypadá na špatný IDE řadič :(
Asi před měsícem ten počítač v pohodě fungoval dokonce s tím hardiskem kterej tam ted zkousim dát, pak jsem ho rozebral a ted dak zas dohromady a najednou to nejde. Že by mi ten řadič odešel doma ve skříni? Nebo třeba statická elektřina?
HP 2540p + Samsung 2033SN
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

blb píše:Nebo třeba statická elektřina?
jj :roll:

zkus ještě jsi fdisk.exe /mbr... :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
PAS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PAS »

blb píše:
MaWa píše:to vypadá na špatný IDE řadič :(
Asi před měsícem ten počítač v pohodě fungoval dokonce s tím hardiskem kterej tam ted zkousim dát, pak jsem ho rozebral a ted dak zas dohromady a najednou to nejde. Že by mi ten řadič odešel doma ve skříni? Nebo třeba statická elektřina?
Když jsi ho rozebíral a dával zase do kupy, nemáš jen někde něco špatně zastrčeno, nezapoměl jsi na něco, či nepřehodil něco? Ale to už jsi jistě vše důkladně zkontroloval.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Podle mě je to vadnej Duronek - poslední dobou se začínají vracet cca rok a půl starý procesory s podobnejma závadama. Čísla na tý bílý nálepce s čárovým kódem mají kolem 0249xxxx. Než úplně zdechnou, vykazujou takovýhle podivný chyby (pády windows, chyby při kopírování instalačních souborů - pokaždý jinej soubor...) - můj typ je poškozená cache, zřejmě jsou ty čipy nepovedený athloni a AMD pozapínalo v tý době funkční bloky paměti a vyslalo je do světa jako Durony, ovšem teplo a čas vykonaly svoje...
..
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“