Formátování pevného disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kerejda
Nováček
Nováček

Formátování pevného disku

Příspěvek od kerejda »

Ahoj všem potřebuju poradit mám pevný disk na kterém mám windows a hry,atd. jelikož mi nevystačoval velikostně tak jsem si pořídil větší a potřebuju poradit jak ho mám sprovoznit, abych moh použíívat oba v jednom pc.Respektivě jak ho mám naformátovat,nastavit a tak.Nový pevný disk má značení seagate 200gb Barr 7200.10 uata/100 8MB A tan starý disk ja taky typu ata akorád že je cca 20 gb velký. Díky moc problém jsem vyřešil.[/list][/list][/url][/blur]
Naposledy upravil(a) kerejda dne stř 27. zář 2006, 16:03, celkem upraveno 2 x.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Zalezi jeste kolik mas mechanik (CD-ROM/CD-RW/DVD-ROM....)

Pokud ma tvoje deska dva IDE kanaly, mas dve moznosti.

Pripojit je zvlast, to znamena na kazdou ksandu (IDE kabel) jeden.

Druha moznost, das oba na jednu ksandu, jeden MASTER a druhy SLAVE

Pro disk pro operacni system bych urcite zvolil ten 200GB a rozdelil si ho na partition dle potreby.

Na disk C mam osobne vyhrazeno 30GB, ale zalezi na jake mas naroky..

Ten 20GB bych pouzil jen jako "uloznu" dat. Zalezi v jakym je stavu...
Pokud to s nim neni uz moc dobry, dal by se by jeste vyuzit na zalohu dat s 200GB disku..

Co se tyce samotneho pripojeni, vypni pc atd.. To sand zvladnes. Pak ti nabehnou widows a ty ho zformatujes tak, ze na nej kliknes pravym tl. a Naformatovat. Pokud je to disk uplne novej, budes na nem muset vtvorit partition a to s pomoci instalcniho CD WIN a nebo programkem:

Kód: Vybrat vše

http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/sprava_disku/partition-magic/
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Přesun z pamětí ...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

kerejda píše:No mechaniky mám dvě dvd a na obyčejny cd pevné disky mam zapojené na jedné kšandě master slave ten 200 gb je uplně nový.A když jsem ho zapojil tak wyndows ho našel, ale možnost zformátovat mi nenabýdl.A v programu tento počítač mám akorád ten starý disk ikona na nový disk se neukázala.
Pokud je ten disk novy, musis na nem vytvorit oddil. A to bud s pomoci instalcacniho CD WIN XP a nebo by to melo jit tim programkem, na ktery jsem ti dal link :wink:

Po vytvoreni oddilu ho naformatujes a muzes na nej ukladat :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“