Propustnost paměti v závislosti na FSB
- Xenostellar
- Začátečník

-
Propustnost paměti v závislosti na FSB
Zajímalo by mě jestli souvisí propustnost paměti přímo s FSB.
Když nastavím FSB na 290 a násobič paměti na 2,5 = frekvence dat 725 MHz tak mi Sandra ukazuje propustnost int. buffered 5586.
Když nastavím FSB na 266 a násobič paměti na 3 = frekvence dat 800 MHz tak Sandra ukazuje propustnost int. buffered 5284.
Propustnost paměti je tedy vyšší při nižší frekveci dat...
Nevíte někdo jestli je to nějaká chyba nebo jestli je to správně?
Mám DDR2 Geil 800 4-4-4-12, E6300, desku GA-965P-DS4.
Díky
Když nastavím FSB na 290 a násobič paměti na 2,5 = frekvence dat 725 MHz tak mi Sandra ukazuje propustnost int. buffered 5586.
Když nastavím FSB na 266 a násobič paměti na 3 = frekvence dat 800 MHz tak Sandra ukazuje propustnost int. buffered 5284.
Propustnost paměti je tedy vyšší při nižší frekveci dat...
Nevíte někdo jestli je to nějaká chyba nebo jestli je to správně?
Mám DDR2 Geil 800 4-4-4-12, E6300, desku GA-965P-DS4.
Díky
- Bartek
- Začátečník

A co takle 400FSB z delickou 2x? Cim vetsi FSB tim je vetsi propustnost a tim vyssi vykon. V clanku PCT je jak pretaktovat Conreo a tam se pise o zvedani FSB a ucinnosti.
Jen tak pro info(sestava v podpise):
EVERST:
CTENI: 11537MB/s
ZAPIS: 7276MB/s
Jen tak pro info(sestava v podpise):
EVERST:
CTENI: 11537MB/s
ZAPIS: 7276MB/s
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
- Xenostellar
- Začátečník

-
Dik, to cumim a jak jsi to dokazal? Ja jsem se dostal s delickou 2 s FSB maximalne na 340. Vic ne, nevim proc.
Nechapu to, ty pameti by to meli zvladat. Pri FSB=266 v pohode jedou na tech 800MHz. Kdyz zvysim FSB na 300MHz a delickou 2 tak uz to nejde.
Jak mas nastaveny napeti? Ja mam na CPU 1.4, DDR2 jsem zvednul o 0.4 a zkoušel jsem i zvedat FSB a cipsetu o 0.1V a taky nepomohlo.
Dik
Nechapu to, ty pameti by to meli zvladat. Pri FSB=266 v pohode jedou na tech 800MHz. Kdyz zvysim FSB na 300MHz a delickou 2 tak uz to nejde.
Jak mas nastaveny napeti? Ja mam na CPU 1.4, DDR2 jsem zvednul o 0.4 a zkoušel jsem i zvedat FSB a cipsetu o 0.1V a taky nepomohlo.
Dik
- Bartek
- Začátečník

Z touhle zakladni deskou je to hracka. Jen musis updatovat bios. Ja pouzivam F5 http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php Pak dej delicku na 2x pak dej FSB na 400. Ja nepotrebuju zvedat napajeni CPU. Mozna budes muset. A uprav napajeni jak je napsane na pametech. Ale priprav se na teploty. Me Freezer 7 Pro uchladi na 55(SpeedFan) a 65(CoreTemp). Moje ramky jsou strasny shity hodne topi a statny kus na OC. Takze se pres FSB 450-500 nedostanu. A ty se mozna dostanes z horsim casovani.
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- myom
- Středně pokročilý

nj. chtělo by to jemnější děličky pamětí, potom by se daly dělat kouzla 
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Bartek
- Začátečník

- myom
- Středně pokročilý

no te je právě ten error, protože se určité poměry musí prostě zachovatFlegy píše:jj, ale zase podle m by byl problem se stabilitou. imho kdyz si vemu ze kdyz dam nasobic cpu na jakoukoli "pulku" tak nedosahnu takovy frekvence jako s celejma... asi je to synchronizaci ci co...
- Xenostellar
- Začátečník

-
Tak sem ten BIOS preflasoval a funguje to jak ma. PohodaBartek píše:Z touhle zakladni deskou je to hracka. Jen musis updatovat bios. Ja pouzivam F5 http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php Pak dej delicku na 2x pak dej FSB na 400. Ja nepotrebuju zvedat napajeni CPU. Mozna budes muset. A uprav napajeni jak je napsane na pametech. Ale priprav se na teploty. Me Freezer 7 Pro uchladi na 55(SpeedFan) a 65(CoreTemp). Moje ramky jsou strasny shity hodne topi a statny kus na OC. Takze se pres FSB 450-500 nedostanu. A ty se mozna dostanes z horsim casovani.
Procesor mi pri zatezi topi tak do 50°C, mereno Core Tempem. Chladic mam Sonic tower s vetrakem.
Je zajimavy ze i kdyz obe jadra jedou na 100% tak jedno hreje 50° a druhy 48°
Jinak s tou propustnosti jsem se dostal na 6500MB/s pri frekvenci DDR2 800MHz a casovani 4-4-4-12 mereno Sandrou. Este to zkusim zmerit necim jinym a treba to bude vic
- Bartek
- Začátečník

Ja kdyz jsem dal delicku 2x tak znepochopitelnych duvodu se NORMAL zmenil z 1.8 na 2.1(ukazoval to EasyTune).Xenostellar píše:Tak sem ten BIOS preflasoval a funguje to jak ma. PohodaBartek píše:Z touhle zakladni deskou je to hracka. Jen musis updatovat bios. Ja pouzivam F5 http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php Pak dej delicku na 2x pak dej FSB na 400. Ja nepotrebuju zvedat napajeni CPU. Mozna budes muset. A uprav napajeni jak je napsane na pametech. Ale priprav se na teploty. Me Freezer 7 Pro uchladi na 55(SpeedFan) a 65(CoreTemp). Moje ramky jsou strasny shity hodne topi a statny kus na OC. Takze se pres FSB 450-500 nedostanu. A ty se mozna dostanes z horsim casovani.Dal jsem FSB na 400 a delicku na 2. Napeti uz taky nemusim zvedat, jen na ramce pridam 0.1V, protoze ty Geily chtej na 2.1V. Nevite nekdo jaky je napeti ktery ta deska nastavi kdyz dam Normal? Nekde sem cet ze 1.8V.
Procesor mi pri zatezi topi tak do 50°C, mereno Core Tempem. Chladic mam Sonic tower s vetrakem.
Je zajimavy ze i kdyz obe jadra jedou na 100% tak jedno hreje 50° a druhy 48°
Jinak s tou propustnosti jsem se dostal na 6500MB/s pri frekvenci DDR2 800MHz a casovani 4-4-4-12 mereno Sandrou. Este to zkusim zmerit necim jinym a treba to bude vic
Jinak skus EVEREST protoze 6.500MB/s je malo na to ze mas 800Mhz z CL4. A ja mam 7.200MB/s z 800Mhz z CL5.
Jinak moje oblibena otazka: Nepiska ti deska pri 400FSB pri vytizeni obou jader? Napis jaky mas zdoj PLS. Me piska a jsem dost nasranej ale asi to bude zdroje.
- Xenostellar
- Začátečník

-
Me EasyTune ukazuje 1.9V. Jestli to je pravda, tak je pohoda ze ty pameti bezej na 1.9V i kdyz maj na sobe napsano VOLTAGE 2.1V 
Ten Everest zkusim, taky mi to prijde nejaky difny.
Ja jsem zadny zvukovy efekty nezpozoroval. To by mohlo byt tim zdrojem, jestli mas aktivni PFC. Ja mam Enermax Liberty 400W a ticho.
Jo este dotaz. Funguje ti v tom EasyTune volba SmartFan? U me ne, je porad sediva.
Ten Everest zkusim, taky mi to prijde nejaky difny.
Ja jsem zadny zvukovy efekty nezpozoroval. To by mohlo byt tim zdrojem, jestli mas aktivni PFC. Ja mam Enermax Liberty 400W a ticho.
Jo este dotaz. Funguje ti v tom EasyTune volba SmartFan? U me ne, je porad sediva.
- Bartek
- Začátečník

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak jasne s pulkama to je dycky na howno ....ono to je na delsi vysvetlovani proc to tak nejde...Kazdopadne si clovek s tim musi trosku pohrat aby dosahl nejvelpsich vysledku v pomeru FSB:RAM:CPU:Casovani pameti.Flegy píše:jj, ale zase podle m by byl problem se stabilitou. imho kdyz si vemu ze kdyz dam nasobic cpu na jakoukoli "pulku" tak nedosahnu takovy frekvence jako s celejma... asi je to synchronizaci ci co...