Panasonic LX1 vs. TZ1

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Panasonic LX1 vs. TZ1

Příspěvek od no-X »

Rád bych se zeptal na názory, situace je následující:

Panasonic Lumix DMC-LX1 x Panasonic Lumix DMC-TZ1

- jde o foťák pro rodiče, tzn. podstatné je jednoduché ovládání (ostatní požadavky - AR 3:2 a akumulátor splňují oba)
- TZ1 je kompaktnější a má lépe vyřešenou situaci se šumem, naopak LX1 šumí víc, ale zas má lepší kresbu, vyšší rozlišení... fotky budou 9x13, max. 10x15, zřejmě bez PP úprav (tzn. nafotit, vypálit, zanest na sběrný msíto) - která kombinace je tedy pro tohle použití podle vás vhodnější?
- zatím preferuju TZ1, má trochu líp vyřešený šum, je levnější, kompaktnější, na fotky <10x15 by podle mě 5M mohlo stačit, podle všeho se zdá být i jednodušší na ovládání
- rozhoduje se už jen mezi těmito dvěma modely, tak prosím nedoporučujte jiné

Budu vděčný za všechny názory

Díky
Nejlepší moderátor ve výslužbě
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Eh no Tz-1 pouzivaji moji rodice. (Cili je dostatecne jednoduchy, zitra mozna prisvisti fotky z Korsiky) Ale co jsem mel moznost s nim fotit - tak si nedovedu predstavit horsi sum. Ses si jistej ze Tz-1 je na tom LIP nez Lz-1?
Jinak se mi az na ten sum tz-1 hrozne libi, i vydrz na baterie je skvela.
Pokud kasles na pp a jde ti jen o cvakatko pro rodice, pak bych asi volil TZ, zoom rodice vyuzijou (alespon urcite budou mit ten pocit) vic nez siroky ohnisko.
(fotkama na tom budou imo stejne, takze se ti rozhodovani smrskne na Zoom vs Sirokac vs Cena, nic vic nema smysl resit.)
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

Takze myslim si ze TZ-1 by bol lepsi, ked chcu len take male fotky 5 MP je dostacujuce, 8 je prilis vel naviac ma vacsi zoom aj so stabilizatorom ktory myslim si tiez Tvoji rodicia vyuziju (mozno) :oops: a aj ta cena ten rozdiel nie je zanedbatelny, myslim ze TZ-1 bude dostacujuci. :)
Naposledy upravil(a) PetoS dne úte 24. říj 2006, 15:26, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ten šum jsem posuzoval podle: TZ1 vs. LX1
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

No po porovnani fotiek sumu ma to len viac utvrdzuje v tom, ze TZ je lepsia volba :)
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

no ja by som naopak skor volil LX1 kvoli ,,sirokouhlejsiemu" objektivu, sice sum vrazne vacsi ale myslim si ze ISO 400 nebudu rodicia bezne pouzivat :-D ale kupou Tz-1 tiez nic nepokazis :-D msylim ze je t v zasade jedno, oba maju svoje + aj -´, Tz-1 ma napr. 10x zoom, na druhej strne si myslim ( apson z mojej skusenosti) ze viac sa da vyuzit sirsi zaber ako velky zoom :oops:
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

Voloď píše:no ja by som naopak skor volil LX1 kvoli ,,sirokouhlejsiemu" objektivu, sice sum vrazne vacsi ale myslim si ze ISO 400 nebudu rodicia bezne pouzivat :-D ale kupou Tz-1 tiez nic nepokazis :-D msylim ze je t v zasade jedno, oba maju svoje + aj -´, Tz-1 ma napr. 10x zoom, na druhej strne si myslim ( apson z mojej skusenosti) ze viac sa da vyuzit sirsi zaber ako velky zoom :oops:
Rodicia si myslim ze budu viac vyuzivat ten zoom a zasa ten objektiv nie je az tak rapidne sirokouhlejsi :) Kazdopadne takisto cenovy rozdiel nie je zanedbatelny :wink:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Všem díky za názory, vybral jsem a dnes dorazil - TZ1 :)
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

no-X píše:Všem díky za názory, vybral jsem a dnes dorazil - TZ1 :)
Ok, potom napis, ake su Tvoje pocity :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Dobrý automat pro rodiče :-) Největší plus je velký (na typ foťáku spíš obrovský) LCDéčko, který je možný přepínat mezi třemi režimy (standardní/vysoký jas/vysoký pozorovací úhel). Menu je obdobný jako u ostatních panasoniců. Výdrž baterky je průměrná.

Já jsem zvyklej na FZ30, takže co mi chybí je především (řazeno podle toho, co bych postrádal nejvíc):

1. možnost úchytu filtru
2. možnost manuálníhgo nastavení clony a času
3. manuální ostření/zoom na kroužku
4. TIFF

Jsem si vědom toho, že krom dvojky jsou to parametry typické pro větší ultra-zoomy a zrcadlovky; jen prostě uvádím to, co mi schází oproti tomu, na co jsem zvyklý.

Na druhou stranu rozměry a hmotnost jsou fajn (dá se strčit do kapsy, na což u FZ30 nejsem zvyklý :-D ), jen s výběrem pozdra to bude (resp bylo - vybrané je, koupené ne) trochu složitější - foťák je užší a delší než věšina klasických levných kompaktů, na které se dodává nejvíc pouzder, takže s výběrem musí mít člověk trochu větší trpělivost - TZ1 prostě nezapadne do každýho :-)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“