Mam PC s 2x SATA1 - nForce3 a koupil jsem do ni novy Seagate 7200.10 SATA2 320GB disk. Dosud tam byl Seagate 7200.9 SATA2 250GB a fungoval v poradku, dokonce nemusel byt ani nastavenej propojkou na SATA1. U noveho disk pri nastaveni bootovani to hned po POSTu misto loga startujicich se Windows hodi "DOSovou" hlasku "Spatny operacni system" - at tam nejaky je nebo neni.
Hlasi to at je disk nastaven propojkou na SATA1, tak ikdyz je ponechan jako SATA2. Dela to ikdyz je sam stejne jako kdyz je tam i ten 2. disk. Na jinem PC jede v poradku. Partition je rozdelena na 15GB a na jinem PC z ni startuje system bez problemu. Dela to i pri instalaci, kdy po restartu opet vyhodi chybovou hlasku misto aby najel do instalace windowsu.
Zarazi me ze 250GB jede ok a 320GB dela takove problemy - nevite co s tim?
Nebootovani SATA disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Wilik
- Administrátor

- _peper
- Nováček

-
- Zornicka
- Začátečník

Měl sem ten samej problem, při instalaci na novej HDD SATA, musis pri instalaci, dat F6 a nainstalovat ovladac SATA (raid) a pak to pošlape.
Mě to pak problémy už nedělalo
GL
Mě to pak problémy už nedělalo
GL
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6
- Wilik
- Administrátor

No jo, jenze ja mam RAID vyplej a taky XPcka pri instalaci disk najdou a nahrajou tam instalaci, ale po restartu, kdy uz se ma zacit instalovat z disku, tak to hodi vyse zminenou chybu.
Jinak disk jede uplne v pohode jako nesystemovy, na jinem PC i jako systemovy, takze bych to asi videl na nekompatibilitu mezi deskou a tim diskem.
Ad pritomnost jineho (PATA/SATA) disku - dela to to same s jinym diskem i bez nej. Proste se z toho disku vubec nezacne bootovat.
Jinak disk jede uplne v pohode jako nesystemovy, na jinem PC i jako systemovy, takze bych to asi videl na nekompatibilitu mezi deskou a tim diskem.
Ad pritomnost jineho (PATA/SATA) disku - dela to to same s jinym diskem i bez nej. Proste se z toho disku vubec nezacne bootovat.