prosim o radu s wifi routerem Asus WL 500 gDeluxe!

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
puku
Nováček
Nováček

prosim o radu s wifi routerem Asus WL 500 gDeluxe!

Příspěvek od puku »

vzdy kdyz na nejakou dobu(napr. na 3h nebo na noc) vypnu vsechny pocitace pripojene k APu neni pak uz mozne pripojit se k WIFI ... musim se k routeru pripojit pres kabel restartovat ho a pak vse jiz bezi jak ma. Nevim jak blize zavadu specifikovat proste pri pokusu o pripojeni do site pres prednastaveny profil se jen napise Unable to Connect ..... nevite nekdo cim by to mohlo byt ?? nesetkali jste se s tim nekdo?
diky
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zkus nový/jiný firmware zařízení
není tam nějaký "stand by" wifi části při dlouhodobé nečinnosti?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jj

Příspěvek od marsol »

Zdar.
Mám ten samý router a taky se mi to stalo. Odstranil jsem to překonfigurováním WiFi nastavení.
Je možné že tě zlobí přistupování podle MAC adres, tedy pokud ho máš zapnuté a využíváš-li ho.
PC Konfigurace: MB ASUS A7V880; 1512 MB RAM DDR; AMD AthlonXP 2500+ Barton; HDD SATA Seagate 250 GB, IDE WD 200 GB; IDE Seagate 10 GB; VGA MSI nVIDIA 6600 256 MB SDRAM AGP; TV WinFast2000XP; Lite-on DVD-ROM; HP 9100 CD-ROM/RW; DVD-RAM; 3Com LAN 10/100 TX
puku
Nováček
Nováček

Příspěvek od puku »

jo jo pristup podle MAC adres mam zapnuty .... ale rad bych ho taky zapnuty nechal ..... pises zes to vyresil prekonfugurovanim cim konkretne ... vyresil jsi to nejak i kdyz zustane zapnuty to pristupovani podle MAC??? diky za rady
puku
Nováček
Nováček

Příspěvek od puku »

pavel.minarik píše:zkus nový/jiný firmware zařízení
není tam nějaký "stand by" wifi části při dlouhodobé nečinnosti?
firmwary uz jsem zkousel tri a porad to dela .... o zadnym stand by nevim ... nic takovyho jsem v nastaveni nenasel ... :(
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marsol »

jo jo, vyřešil jsem to i se zapnutým MAC access.
Nastavil jsem mu tam číslo kanálu na kterým má komunikovat (dal jsem 1ku). taky jsem mu nachvilku nastavil rychlost z AUTO na nějakou z nabídky, pak po pár dnech dal zase AUTO. Vypnul jsem ENCRYPTION.
Dál už nevím kouknuse večer do toho nastavení, když to uvidím před sebou tak si snad vzpomenu.
Vlastně jsem se snažil vyhodit takové to různé automatické "AUTO" nastavení.

Ještě mám tuto jednu otázku.
Používáš u těch WiFI PC IP z DHCP nebo mají pevnou?
Pokud DHCP zkontroluj, co jim DHCP přiděluje, zkontroluj i co jim přidělí za Default Gateway a DNS.
Pokud jim nic nedá, žádný IP atd., nastav jin pevnou IP a v managementu routeru ji zafixuj na MAC adresu. (ale asi určitě u WiFi PC pevnou IP používáš)

DHCP po WiFi je pomalé a stává se, že PéCéčka IP nedostanou včas a pak to může vyvolat další problémy, ikdyž problém který máš ty je spíš problém špatně nastavené WiFi. Jako sem to měl já.
Kouknu se na to a napíšu.

Taky můžeš být někde, kde Tě ruší jiná WiFi. To potom zkus přenastavit kanály.
PC Konfigurace: MB ASUS A7V880; 1512 MB RAM DDR; AMD AthlonXP 2500+ Barton; HDD SATA Seagate 250 GB, IDE WD 200 GB; IDE Seagate 10 GB; VGA MSI nVIDIA 6600 256 MB SDRAM AGP; TV WinFast2000XP; Lite-on DVD-ROM; HP 9100 CD-ROM/RW; DVD-RAM; 3Com LAN 10/100 TX
puku
Nováček
Nováček

Příspěvek od puku »

vypnul jsi encryption ?? to jako ze ted ta sit neni sifrovana ?? to bych nedelal !! potrebuju aby byla aspon WEP, to uz radsi vypnu tu kontrolu pristupu podle MAC nez sifrovani.
jinak dhcp pouzivam protoze do te site se pripojuji Notebooky ktere se velmi casto premistuji a pripojuji do jinych siti takze zadavat adresy napevno mi fakt prijde nesikovne .....
nicmene v tom problem nevidim kdyz se notas pripoji na sit IP z dhcp uz to nacte bez problemu
problem je v tom, ze to proste obcas vubec nekomunikuje ... proste unable to connetc a ne nejaka chyba s IP a pod ... po restartu(bez jakehokoliv prenastavovani) uz to bezet zacne .... ale prece nebudu pred kazdym pouzitim restartovat router ... to prece musi jit jinak.
diky moc za rady a jestli na to kouknes a jeste si na neco vzpomenes tak pls urcite napis
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marsol »

Encryption na wifi sem vypl. Šifruju softem v kompu, takže na Wifi to teď nepotřebuju. Ale zjistil jsem, že tím to není (nebylo).

Máš IPčka pro ty NB fixovaná na MAC adresu na DHCP?
Tedy, že NB pokaždé dostane ve tvé síti stejné nebo DHCP přidělí nějakou volnou IP z povoleného rozsahu?
Pokud máš to druhý, zkusil bych na to routeru nastivit, že MACadresy XX:YY:CC:NN:GG mají dostat takovou a takovou IP.

Jinak zkus metodu "pokus / omyl" vem jeden NB a dej mu pevnou IP a vyzkoušej to co se stane.
To nastavení, jak jsem včera psal, jsem měnil jen na těch místech, které jsem Ti popsal (akorád encryption na to nemá vliv).

Zkus si pohrát s těma IPčkama. Myslím, že v tom je problém.
puku
Nováček
Nováček

Příspěvek od puku »

marsol píše:Encryption na wifi sem vypl. Šifruju softem v kompu, takže na Wifi to teď nepotřebuju. Ale zjistil jsem, že tím to není (nebylo).

Máš IPčka pro ty NB fixovaná na MAC adresu na DHCP?
Tedy, že NB pokaždé dostane ve tvé síti stejné nebo DHCP přidělí nějakou volnou IP z povoleného rozsahu?
Pokud máš to druhý, zkusil bych na to routeru nastivit, že MACadresy XX:YY:CC:NN:GG mají dostat takovou a takovou IP.

Jinak zkus metodu "pokus / omyl" vem jeden NB a dej mu pevnou IP a vyzkoušej to co se stane.
To nastavení, jak jsem včera psal, jsem měnil jen na těch místech, které jsem Ti popsal (akorád encryption na to nemá vliv).

Zkus si pohrát s těma IPčkama. Myslím, že v tom je problém.

jo jo mam pridelenou urcitou IP k urcite MAC ... zkusim si s tim celym pohrat ... jestli nekoho napada jeste neco pls sem s tim. diky
pan-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pan-x »

tohle AP mam uz prez rok, a celou dobu bezi prakticky bez problemu (firmware 1.9.5.6)
AMD PhenomII X3 720BE,Asus M3A78-EH, 4096RAM 1066MHz, 1TB HD Samsung, ATI HD4850,TV ATI
st.slama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od st.slama »

Dokaže tonto asus aj bandwidth management medzi WIFI a LAN?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“