Jaky pasivni/tichy zdroj

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
crazymad
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jaky pasivni/tichy zdroj

Příspěvek od crazymad »

Poradte pls. Melo by to byt pro pocitac core 2 duo s grafickou kartou ATI 1900XT a 2 disky. Pocitam tak alespon 400W.
Jde mi predevsim o tichost, proto bych nejradeji pasivni zdroj. Na druhou stranu bych ale nerad za zdroj dal vice nez nejake 4k. Proto mozna nezbyde nic jineho nez koupit aktivni, ale co nejtissi...

Zajimavy (semi)pasiv jsem nasel tady, ale nemam k nemu moc velkou duveru. Nekde jsem vygooglil, ze vazi jen 1kg. Taky bych se nerad napalil aby jel pasivne jen prvnich 10 minut treba. Nikde nemuzu najit recenze...
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... NOH-522058

Z aktivnich bych asi sel do 500W Seasonic. Jak ale rikam, hlucnost je u me na prvnim miste, takze bych radeji nejaky pasiv. Poradte pls.
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Na pasiv v takové ceně bych radši rovnou zapoměl. Někde jsem viděl test kde jim explodoval pasivní zdroj v ceně nějakejch 5-6 tísíc a rozhodně od lepší značky (i když xilence dělá dobré věci, ale zdroj :oops:, nevim, nevim). Takže rozhodně bych šel do nějakého tichého aktivního zdroje.
Ono stejně potřebuješ nějakej pohyb vzduchu v casu a zdroj akorát na to postačuje, když máš třeba vodní chlazení. Jinak jestli nebudeš mít vodu tak bych ten zdroj dvakrát neřšil, protože ti to přehluší třeba chladič grafiky.
fubinator
Nováček
Nováček

Příspěvek od fubinator »

ber Seasonic S12... v pohodicke tichy zdroj... ano urcite je pocut, ak by som ucho prilozil k ventilatoru ale za normalnych podmienok mi ho pekne prekrici HDD... ma 22 dBa - jeden z najtichsich na svete(nieco ako chill ale tento prezil krute zatazove testy na Svět Hardware)
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

Když aktivní tak ber ten Seasonic (klidně i 430 W verzi). Jsou velice tiché, protože mají velice dobrou účinnost.
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

I ten pasiv by si měl nějak ofukovat ... jinak ber Seasonica 500W sám ho mám tichý kvalitní drží napětí nádherně. Jinak jestli plánuješ do budoucna třeba Crossfire tak vem Seasonic S12-600 600W.

to Rentigo: Jsou velice tiché, protože mají velice dobrou účinnost. - nějak nechápu význam této věty. :roll:
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Nordir píše: to Rentigo: Jsou velice tiché, protože mají velice dobrou účinnost. - nějak nechápu význam této věty. :roll:
Když mají velkou účinnost tak na nich je malý úbytek - takže méně hřejou - takže se nemůsí tolik chladit - takže se může toči pomaleji ventilátor - takže méně hučí.
Jasný ?? :roll:
Jinak somozřejmě záleží i na typu ventilátoru, na velikosti chladičů a na celkové konstrukci zdroje.
crazymad
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crazymad »

Diky za odpovedi. Zadne crossfire ani nic podobneho neplanuji, nema to byt herni pocitac. Chci aby byl pokud mozno neslysitelny. Ten zdroj bude umisten v bende dole (oddelene od zbytku komponent, takze bude muset chladit akorat sam sebe). Proto jsem premyslel o kompletne pasivnim.
Disky budou v silenceru. Zbytek chlazeni taky nejak poresim...

Ted jsem jeste na netu nasel tuto vecicku. Co si o tom myslite?
http://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=05500#

Jinak asi by v pohode stacil i ten 430W, ale kdo vi kolik stavy si budou brat procesory dalsi generace... Navic mam nekde doma 100W peltier, tak si mozna opet zaexperimentuju...
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

off píše:
Nordir píše: to Rentigo: Jsou velice tiché, protože mají velice dobrou účinnost. - nějak nechápu význam této věty. :roll:
Když mají velkou účinnost tak na nich je malý úbytek - takže méně hřejou - takže se nemůsí tolik chladit - takže se může toči pomaleji ventilátor - takže méně hučí.
Jasný ?? :roll:
Jinak somozřejmě záleží i na typu ventilátoru, na velikosti chladičů a na celkové konstrukci zdroje.
Chill je tichý ale že by měl dobrou účinost a ještě k tomu by byl kvalitní? :roll: Záleži na součástkách ... plnou zdrojů jsou tichá(LC Power, Aerocool, atd.) ale že by měli velkou účinost?
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Nordir píše: Chill je tichý ale že by měl dobrou účinost a ještě k tomu by byl kvalitní? :roll: Záleži na součástkách ... plnou zdrojů jsou tichá(LC Power, Aerocool, atd.) ale že by měli velkou účinost?
Měl jsi někdy doma chill ? Já ho totiž rok měl a můžu ti říct že chieftec který mám teď je tižší. Ono jde o to co udává výrobce a co je skutečnost. Jak LC Power, Aerocool tak chill jsou výrobci nižší třídy a tak jejich údaje moc pravdivé nejsou, kdežto když si koupíš třeba seasonic tak máš jistotu, že udávaná hlučnost je skutečně možná a né minimální při nevytíženém zdroji.

PS. chill byl opravdu tichý, ale pouze pokud jsem ho pustil naprázdno na stole. Jakmile jsem k němu připojil počítač tak hluk rapidně vzrostl.

To crazymad: chtělo by uvést jakou budeš mít case a jak budeš chladit ostatní věci. Protže i sebe lepší pasivní zdroj musí být ofukován, nebo musí kolem něj proudit vzduch.
crazymad
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crazymad »

Zatim to vypada na lian li v1100b

Pohled dovnitr je treba tady:
http://www.svethardware.cz/art_doc-1BB5 ... 029F0.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-3204 ... 02BF0.html

Zespodu je to perforovany, takze by to celkem mohlo fungovat tahem ohrateho vzduchu. Jinak ten Antec ma v sobe vetrak s definovatelnou teplotou sepnuti, takze by to vybouchnout nemelo...
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Hezká skříň :D . Snad by to fungovat mohlo, jinak ten větrák ve zdroji je určitě plus, jde jen o to jak často by se spouštěl :huh:. Snad by při normálním provozu mohl zůstat vypnutý a pouštět se jenom při velkém zatížení (třeba při hrách), což by snad tolik nevadilo.
Nicméně na jistotu ti to asi jentak někdo neřekne. Nejlepší by bylo sehnat někoho kdy ten zdroj má, nebo najít aspoň recenzi.
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

Pokud ti jde opravdu o ticho, tak ti žádný venlilátor nepříjde tichý. Proto ho budeš muset vyměnit, a je jedno jestlli to bude ve Fortonu GLN, Seasonnicu S12, nebo v jakémkoliv jiném zdroji. Mrkni po nejakých ventlilátorech s kapalinovýma nebo magnetickýma ložisky. S kuličkovejma ložiskama to nebude nikdy ono ;-)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Rentigo píše: Mrkni po nejakých ventlilátorech s kapalinovýma nebo magnetickýma ložisky. S kuličkovejma ložiskama to nebude nikdy ono ;-)
takze ty nove AC chladice s kapalinovyma loziskama ti pripadaj tiche? oooo boze :wink: To se neda tak vseobecne rict... nejtizsi by meli byt chladice s kluznym loziskem ale jejich zivotnost neni valna
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

[CZ]mike píše:
Rentigo píše: Mrkni po nejakých ventlilátorech s kapalinovýma nebo magnetickýma ložisky. S kuličkovejma ložiskama to nebude nikdy ono ;-)
takze ty nove AC chladice s kapalinovyma loziskama ti pripadaj tiche? oooo boze :wink: To se neda tak vseobecne rict... nejtizsi by meli byt chladice s kluznym loziskem ale jejich zivotnost neni valna
Kde jsem psal, že VŠECHNY větráky s kapalinovýma ložiskama jsou tiché?
Už z principu jde o to že, nemůže hledat tichý ventilátor mezi modely s kuličkovýma ložiskama, jasně že se najde někdo, kdo začne argumentovat tím, že ty nejhorší kapalinové větráčky jsou hlučné :roll:
crazymad
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crazymad »

Prosim k veci, zadne flamewary. Momentalne se chci bavit o tom zdroji Antec Phantom500PEC. Mate nekdo zkusenosti s tou znackou, muzete doporucit nebo naopak odradit? Diky.

http://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=05500#
Odar
Začátečník
Začátečník

Re: Jaky pasivni/tichy zdroj

Příspěvek od Odar »

Dnes som narazil na Gembird Ultra low-noise fanless. Nema niekto s nim skusenosti? Cena cca 86 EUR.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Odar píše:Dnes som narazil na Gembird Ultra low-noise fanless. Nema niekto s nim skusenosti? Cena cca 86 EUR.
To je nejaky noname a vubec se nedaji sehnat ani relevantni informace. Radsi nebrat.
Odar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Odar »

Vdaka za nazor. Viac-menej som cosi podobne cakal, ale niekedy aj motyka vystreli :D Kazdopadne teda stale plati, ze ak pasivny zdroj, tak bud Silverstone alebo Seasonic?
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ono aj semi-pasiv nie je na zahodenie :)
Odar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Odar »

To znamena, ze ventilator spina az od urcitej teploty? Nieco na tento styl http://www.nexustek.nl/NXS-nx9003realsi ... 50watt.htm ?

Obrázek

Pravdupovediac, co ta mi pozdava viac, ako pasivny zdroj. Nejake konkretne modely mozes prosim ta odporucit?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“