Asus Geforce 6600 uprava voltaze ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus Geforce 6600 uprava voltaze ?

Příspěvek od @Ravenman »

Dobry Den , chcem sa opytat ,ci sa da upravit v biose tejto karty napatie z 1.4 na 1.5 V lebo vsade sa o tom hovori .Skusal som nibitor ale on to nedokaze .Su aj programy na upravu tych binarnych hodnot v biose karty ,myslim ze tou upravou by sa dostavil uspech ale neviem co zmenit .Mam presne kartu Asus N6600 TD ,DDR,128MB ,AGP .Zatial ju mam pretaktovanu po odstraneni blocku na 500/650,ze vraj ked zvysim napatie tak pojde viac . Za pomoc dakujem
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

nevím kde ti mám odpovídat :-D ...tvůj bios už mám, jen potřebuji ty hodnoty (viz. pcforum)
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

fanik píše:nevím kde ti mám odpovídat :-D ...tvůj bios už mám, jen potřebuji ty hodnoty (viz. pcforum)
sranda ze sme sa aj tu stretli , odpovedaj my na mail uz po dohode na pcfore
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

vsetko napoveda tomu ze to softwarovo nejde , seru na to
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no já si vzpomněl ještě na jednu věc... možná ale jen možná... ještě bych jednou něco zkusil...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To je fajn, že kdesi cosi řešíte a sem o tom vždy napíšete zmínku, ale pokud se nechcete rozepisovat víc, aby z toho měl užitek i někdo další, tak moc nevdiím smysl tohoto threadu :roll:
Goldnoob team proud member!
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no já konkrétně toto už jinde neřeším... =)

šlo o to že se objevily nějaké zprávy o tom, že lze zvednout napětí úpravou biosu (moc jsem nevěřil že to půjde), tak mi poslal bios a já tam nastavil požadované napětí a nic se samozřejmě nestalo.
Jenže to by se nic nestalo ani u 6800, ale u té to udělat lze (asi ne taky u každé), jenže je potřeba více než jen změnit hodnotu napětí.
Někdy minulý týden na to přišla řeč v souvislosti s něčím úplně jiným a jeden borec z australie mi řekl že se mu to povedlo i s 6600 (to jistě také nepůjde s každou), při dodržení toho postupu jako u 6800...

asi tak nějak ve zkratce no...
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

takze hovorite ze by sa to dalo , podla postupu na nv 6800 ??
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no zkus mi znovu poslat ten bios, pokud možno ještě dnes a já ti ho ještě dnes pošllu zpět.
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Klucíí řeknu Vám 100% že pomocí biosu to fakt na 6600 nejde :-( Já mám MSI 6600 VTD - Diamond (vlastě GT) a zkoušel jsem to i pomocí biosu přes nibitora! Ale i když v něm dám třeba 1.5V na jádro a nahraju ten bios do grafiky, tak pořád má v 3D jen 1.4V! Zkoušel jsem různý prográmky na editaci biosu Grafiky, i jiný bios (sparkle, asus, gigabyte), ale nešlo to!

Jediné co 100% zabralo byl "pencil" mod na jednom z odporů, který se jednoduše "zamaloval" obyč tužkou (grafitem) a hned bylo na jádře 1.48V!! A čím víc "obmalováváte" ten odpor, tak tím víc přidáváte na voltáži! Já se dostal po pencil módu až na stabilních 640MHz!! Bohužel jádro strašně peklo!! Skoro 95*C!! Tak bez pořádného chlazení to fakt nejde a raději jedu na 560MHz bez módů!!

I tak 560/1200MHz je krásný výsledek, když si člověk vezme, že původně tam byly takty 400/800MHz!!!
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

Gizmo_CZ píše:Klucíí řeknu Vám 100% že pomocí biosu to fakt na 6600 nejde :-( Já mám MSI 6600 VTD - Diamond (vlastě GT) a zkoušel jsem to i pomocí biosu přes nibitora! Ale i když v něm dám třeba 1.5V na jádro a nahraju ten bios do grafiky, tak pořád má v 3D jen 1.4V! Zkoušel jsem různý prográmky na editaci biosu Grafiky, i jiný bios (sparkle, asus, gigabyte), ale nešlo to!

Jediné co 100% zabralo byl "pencil" mod na jednom z odporů, který se jednoduše "zamaloval" obyč tužkou (grafitem) a hned bylo na jádře 1.48V!! A čím víc "obmalováváte" ten odpor, tak tím víc přidáváte na voltáži! Já se dostal po pencil módu až na stabilních 640MHz!! Bohužel jádro strašně peklo!! Skoro 95*C!! Tak bez pořádného chlazení to fakt nejde a raději jedu na 560MHz bez módů!!

I tak 560/1200MHz je krásný výsledek, když si člověk vezme, že původně tam byly takty 400/800MHz!!!
to hej mohol by si skopcit link odkial mas ten pencil mod
MartinekxxL
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinekxxL »

AMD XP 3200 Baron 1.55V//GAtvt880//2x512Mb DDDR 400//nVidia VTD 6600Gt (560/1150MHz) NEC DVDRW// 350W Fortron HDD Seagate 160Gb SATA + monitor+myš+klávesnice :-)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“