Asus Geforce 6600 uprava voltaze ?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Asus Geforce 6600 uprava voltaze ?
Dobry Den , chcem sa opytat ,ci sa da upravit v biose tejto karty napatie z 1.4 na 1.5 V lebo vsade sa o tom hovori .Skusal som nibitor ale on to nedokaze .Su aj programy na upravu tych binarnych hodnot v biose karty ,myslim ze tou upravou by sa dostavil uspech ale neviem co zmenit .Mam presne kartu Asus N6600 TD ,DDR,128MB ,AGP .Zatial ju mam pretaktovanu po odstraneni blocku na 500/650,ze vraj ked zvysim napatie tak pojde viac . Za pomoc dakujem
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no já konkrétně toto už jinde neřeším... =)
šlo o to že se objevily nějaké zprávy o tom, že lze zvednout napětí úpravou biosu (moc jsem nevěřil že to půjde), tak mi poslal bios a já tam nastavil požadované napětí a nic se samozřejmě nestalo.
Jenže to by se nic nestalo ani u 6800, ale u té to udělat lze (asi ne taky u každé), jenže je potřeba více než jen změnit hodnotu napětí.
Někdy minulý týden na to přišla řeč v souvislosti s něčím úplně jiným a jeden borec z australie mi řekl že se mu to povedlo i s 6600 (to jistě také nepůjde s každou), při dodržení toho postupu jako u 6800...
asi tak nějak ve zkratce no...
šlo o to že se objevily nějaké zprávy o tom, že lze zvednout napětí úpravou biosu (moc jsem nevěřil že to půjde), tak mi poslal bios a já tam nastavil požadované napětí a nic se samozřejmě nestalo.
Jenže to by se nic nestalo ani u 6800, ale u té to udělat lze (asi ne taky u každé), jenže je potřeba více než jen změnit hodnotu napětí.
Někdy minulý týden na to přišla řeč v souvislosti s něčím úplně jiným a jeden borec z australie mi řekl že se mu to povedlo i s 6600 (to jistě také nepůjde s každou), při dodržení toho postupu jako u 6800...
asi tak nějak ve zkratce no...
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Gizmo_CZ
- Začátečník

-
Klucíí řeknu Vám 100% že pomocí biosu to fakt na 6600 nejde
Já mám MSI 6600 VTD - Diamond (vlastě GT) a zkoušel jsem to i pomocí biosu přes nibitora! Ale i když v něm dám třeba 1.5V na jádro a nahraju ten bios do grafiky, tak pořád má v 3D jen 1.4V! Zkoušel jsem různý prográmky na editaci biosu Grafiky, i jiný bios (sparkle, asus, gigabyte), ale nešlo to!
Jediné co 100% zabralo byl "pencil" mod na jednom z odporů, který se jednoduše "zamaloval" obyč tužkou (grafitem) a hned bylo na jádře 1.48V!! A čím víc "obmalováváte" ten odpor, tak tím víc přidáváte na voltáži! Já se dostal po pencil módu až na stabilních 640MHz!! Bohužel jádro strašně peklo!! Skoro 95*C!! Tak bez pořádného chlazení to fakt nejde a raději jedu na 560MHz bez módů!!
I tak 560/1200MHz je krásný výsledek, když si člověk vezme, že původně tam byly takty 400/800MHz!!!
Jediné co 100% zabralo byl "pencil" mod na jednom z odporů, který se jednoduše "zamaloval" obyč tužkou (grafitem) a hned bylo na jádře 1.48V!! A čím víc "obmalováváte" ten odpor, tak tím víc přidáváte na voltáži! Já se dostal po pencil módu až na stabilních 640MHz!! Bohužel jádro strašně peklo!! Skoro 95*C!! Tak bez pořádného chlazení to fakt nejde a raději jedu na 560MHz bez módů!!
I tak 560/1200MHz je krásný výsledek, když si člověk vezme, že původně tam byly takty 400/800MHz!!!
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to hej mohol by si skopcit link odkial mas ten pencil modGizmo_CZ píše:Klucíí řeknu Vám 100% že pomocí biosu to fakt na 6600 nejdeJá mám MSI 6600 VTD - Diamond (vlastě GT) a zkoušel jsem to i pomocí biosu přes nibitora! Ale i když v něm dám třeba 1.5V na jádro a nahraju ten bios do grafiky, tak pořád má v 3D jen 1.4V! Zkoušel jsem různý prográmky na editaci biosu Grafiky, i jiný bios (sparkle, asus, gigabyte), ale nešlo to!
- MartinekxxL
- Nováček

-