Problém se sdílením internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
tuner12345
Nováček
Nováček

Problém se sdílením internetu

Příspěvek od tuner12345 »

Už to tu bylo mnohokrát, tak se omlouvám, ale mě to stejně nefunguje.
PC1 má u sebe připojený 5-ti portový switch, na který je připojený PC2. Na PC2 je internet ADSL. Počítače se vidí, sdílení souborů funguje, jen internet na PC1 nenaběhne. Firewall Windows je vypnutej pořád, kerio sem nastavil myslim správně, už sem ho ale zkoušel i vypnout a nepomohlo to.

PC1
IP:192.168.1.1
Maska:255.255.255.0
Brána:192.168.1.2
DNS server:192.168.1.2

PC2
IP:192.168.1.2
Maska:255.255.255.0

Potom ještě nevim kde nastavit sdílení internetu. Na PC2 mám 2 druhy připojení, Místní síť a Internet ADSL. Pokud nastavim sdílení v jednom, tak se mi v tom druhym zruší. No zkoušel sem to už obě možnosti a ani jednou mi to nefungovalo :D ale zajímalo by mě co je správně.
Děkuju všem za odpovědi.....
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Sdílení nastav na tom ADSL.

V tom keriu na PC2 musíš povolit režim Internetové brány.

Edit\\ Zkoušel jsi to nastavit přes průvodce?
Toshiba Satellite
tuner12345
Nováček
Nováček

ok, dám to v adsl..
V keriu mám režim brány nastavenej, ale i když kerio vypnu tak se nic neděje.
Jako průvodcem novým připojením..? Jo, přes toho sem to vlastně celý udělal. Znám snad jen jednu možnost jak vytvořit síť.......
Jinak už sem ho spouštěl v obou počítačích, v obou sem nastavil že se PC1 připojuje na internet přes PC2 a stejně nic.
tuner12345
Nováček
Nováček

Tak se mi to povedlo!! Zapnul sem sdílení u ADSL, ale předtím byl u nabídky se sdílením ještě dodatek "Připojení k místní síti: Bluetooth Network" který nešel odstranit, tak sem připojení bluetooth odinstaloval, tahle zpráva zmizela a vše mi začalo fungovat :) ted jeste vymyslim neco s tim Bluetooth a bude to.. Dik, mejte se
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“