2*256MB+1*1024MB nebo 2*256MB+2*512MB

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Feodaron
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

2*256MB+1*1024MB nebo 2*256MB+2*512MB

Příspěvek od Feodaron »

Vlastním Atlhlon 64 3000+ v desce SL-K8TPro, socket 939 a 2*256 MB paměti na 200Mhz (400Mhz) frekvenci a rád bych si zvýšil ram od další 1 GB a tak by mě zajímalo, zda bude vhodnější koupit 2*512 MB moduly nebo 1*1024 MB modul (popř. při špatné finační situaci pouze 512 modul :( ale to neřeším protože předpokládám, že v otaázce co řeším to vyjde na stejno ), protože mi není jasné, zda při vlastnění 3 modulů neporuší dual channel těch 2 256mb, ale zase jsem slyšel něco o problémech AMD při zapojení včech 4 slotů, tak netuším.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Kup 2*512Mb RAM a nech i těch 2*256Mb pokud ti nebude vadit nžží frekvence pamětí ( ale, které na 400Mhz dostaneš přetaktováním CPU ),
Pokud by to dělalo problémy tak nech jenom 2*512Mb.

Ale threadů na tohle téma tu bylo myslím dost na to aby sis to zjistil sám. :wink:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Feodaron
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Feodaron »

Jj, viděl jsem těch topiců spoustu, ale v žadném z nich se mi nepodařilo zjistit, co potřebuju.
Radši bych ale radši té paměti měl 1,5GB a vytahování těch 2 se mi nelíbí, tak jak by to na druhou stranu fungovalo s tou jedou 1024? :)
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Fungovalo dobře, ale připravíš se o výkon v Dual Channelu. To je někdy i 30%. :wink:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Odpovědět

Zpět na „Paměti“