Problém s X-fi

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
tribula
Nováček
Nováček

Problém s X-fi

Příspěvek od tribula »

Zdravím, dnes som sa pokúsil nainštalovať novú SB X-fi extreme music bulk. Pri inštalácii ovládačov mi zamrzne do modrej obrazovky s vypísaním chybového súboru Ha20x2k.sys. Robí to pri akýchkoľvek ovládačoch, skúšal som ju dať aj do iného pci portu ale stále ten istý problém... Je to podľa vás na reklamáciu, alebo je chyba v mojom pc? Win mám nanovo inštalovaný, takže programovú závadu vylučujem. Niekde som čítal, že x-fi robí problémy s nforce chipsetmi, a tiež s 6600 grafikami. Na moju mb už žiaľ nový bios nezoženiem, takže nemôžem preveriť či je problém v doske. pls help.
AMD Athlon 64 3200 Venice @ 2500mhz 1,4v, Arctic-Cooling Freezer 64 Pro, MSI K8N Neo4 FI, 2x512MB DDR 400Mhz, Asus EAX 1950Pro 256MB, 2x120GB HDD Samsung Sata Raid0, DVD-RW LG H12L, DVD-Rom Teac 516D, LCD Samsung SM 940BF, Coolermaster Centurion 5, Fortron 500w BlueStormII, Repro Genius HF 5000.
tribula
Nováček
Nováček

Příspěvek od tribula »

No tak som problém už čiastočne vyriešil. Problém s blue screenom spôsobovala nesprávna PCI Latency. Systém dával X-fi 32 ale ona má radšej 64. Upravil som to softom. Teraz mám ale druhý problém. Zvukovká je v konflikte s AGP 6600GT. Obe si nárokujú na IRQ 19. Viem, že sa to rieši novým biosom MB, alebo VGA, prípadne výmenou X-fi. No na moju MB už nový bios nezoženiem, tiež Leadtek je v nových biosoch na staršie karty veľmi skúpy. X-fi vypadá, že už mám tú s opraveným firmwarom - má pasív. Takže mi teraz ostáva už iba nejako donútiť grafiku pracovať s iným IRQ. Vie mi niekto poradiť ako nastaviť IRQ vo winXp natvrdo? Niekde som čítal, že by sa dá grafike IRQ zmeniť aj cez RivaTuner. Skúšal som ale akosi to tam neviem nájsť. Ak niekto viete, prosím pomôžte!
AMD Athlon 64 3200 Venice @ 2500mhz 1,4v, Arctic-Cooling Freezer 64 Pro, MSI K8N Neo4 FI, 2x512MB DDR 400Mhz, Asus EAX 1950Pro 256MB, 2x120GB HDD Samsung Sata Raid0, DVD-RW LG H12L, DVD-Rom Teac 516D, LCD Samsung SM 940BF, Coolermaster Centurion 5, Fortron 500w BlueStormII, Repro Genius HF 5000.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“